Wat is nieuw op Amazon Prime?

  Op Amazon Prime is genoeg leuks te zien. De videodienst heeft een hoop blockbusters, eigen producties en ijzersterke series in haar aanbod, wat telkens verandert. Wij vertellen je hier wat er nieuw is op Amazon Prime!

  The Walking Dead - World Beyond

  Een hele nieuwe serie die deze maand op Amazon Prime is gestart is The Walking Dead: World Beyond. De serie keert terug naar de wereld die overspoeld is met zombies, of 'legen' zoals ze in deze serie genoemd worden. World Beyond verteld haar verhaal dan wel in dezelfde wereld als de originele Walking-Dead serie, maar doet dat vanuit een ander perspectief en op een andere plek in de wereld.

  In de zien we de eerste generatie kinderen die opgegroeid is in de verdorven wereld. Ze trekken erop uit om de wereld te verkennen en daarbij zullen we zien hoe de een het goede pad kiest en de andere slecht wordt. Daarbij belooft de serie een verbinding te leggen tussen The Walking Dead en het nieuwe verhaal, dus bekende gezichten kunnen bijna niet uitblijven.

  The Walking Dead: World Beyond is vanaf 2 oktober elke vrijdag te zien.

  Black Box / The Lie / Evil Eye / Nocturne

  In oktober kun je weer lekker te griezelen op Amazon Prime Video. Er komen namelijk maar liefst vier horrorfilms van Blumhouse naar de streamingdienst. Niet alleen de horrorfilm Evil Eye komt dan naar de streamingdienst, maar ook Haunt en Nocturne kunnen gestreamd worden. Daarmee breidt Amazon Prime Video het aanbod aan horrorfilms behoorlijk uit. Het is dan ook voor alle horrorfanaten een genot om deze maand Prime te hebben, zeker gezien het eind oktober Halloween is.

  Een andere film die momenteel nieuw is op Amazon Prime is Black Box. De film gaat over een man wiens geheugen verdwenen is. Hij kampt daarnaast met behoorlijk wat trauma's, gezien hij zijn vrouw is verloren tijdens een auto-ongeluk. De experimentele behandeling die hij daarvoor ondergaat, levert hem alleen vreemde hallucinaties op. Of is alles dat hij ziet toch echt? Black Box belooft een toffe horrorervaring deze maand op Amazon Prime!

  Black Box en The Lie zijn vanaf 6 oktober te zien op Amazon Prime. Evil Eye en Nocturne zijn vanaf 13 oktober te zien.

  The Bridge seizoen 1 tot en met 4

  In The Bridge speelt een brug een grote rol. Op een dag wordt op de Sontbrug tussen Denemarken en Zweden een doormidden gezaagd lijk gevonden. Omdat dit lijkt exact op de grens van de twee landen in geplaatst worden de Deense en Zweedse politie met elkaar samen gaan werken. Hierbij leiden twee tegenpolen de onderzoeken van beide landen, wat nogal wat wrijving met zich meebrengt.

  Zo vertoont de Zweedse Saga Norén, tekenen van Asperger en werkt ze heel praktisch, terwijl de gezinsman Martin Rohde meet op zijn gevoel vertrouwt. Of de twee uiteindelijk samen achter de motieven van de moordenaar komen en de dader weten te grijpen, zie je in de serie.

  The Bridge seizoen 1 tot en met 4 is vanaf 1 oktober op Prime te zien.

  Gomorra seizoen 1 tot en met 4

  Amazon Prime is niet alleen sterk met Engelstalige en Deense/Noorse series. Ook andere talen zijn op het streamingplatform te vinden. Zo is deze maand Gomorra seizoen 1 tot en met 4 naar de dienst gekomen. De Italiaanse serie biedt je een andere blik op de de maffia. De serie volgt de interne en externe strijd van de maffia en neemt je in sneltreinvaart mee op een rit vol kille emoties en dramatische momenten.

  Het toffe van Gomorra is dat je een groot deel van Napels te zien krijgt, en vooral één familie volgt: de camorra-clan Savastano. Daarnaast wordt een contrast tussen hangjongeren en de hiërarchische maffia erg sterk verbeeld gedurende de vier seizoenen.

  Gomorra seizoen 1 tot en met 4 is te zien op Amazon Prime vanaf 1 oktober.

  Birds of Prey

  Waar je op Amazon Prime veel video's kunt huren, komt er soms zo'n hurvideo ineens beschikbaar voor Prime leden. Dit gebeurde bijvoorbeeld met Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn). De DC-film is vanaf gisteren namelijk gratis beschikbaar op de streamingdienst.

  Birds of Prey pakt het verhaal van Harley Quinn op, nadat ze gedumpt is door Joker. Ze staat er alleen voor en probeert zich sterk te houden. Als ze ineens merkt dat een jong meisje een diamant in haar bezit heeft die van Black Mask is, besluit ze het meisje te beschermen. Hierbij krijgt ze uiteindelijk een half leger achter zich aan, maar gelukkig heet Quinn hulp van Black Canary, Huntress en Renee Montoya.

  Birds of Prey is vanaf 17 oktober te zien op Amazon Prime.

  Truth Seekers – 30 oktober

  Truth Seekers is een Amazon Prime Original die door zijn cast en de trailer hoge verwachtingen schept. De serie gaat namelijk over een team paranormale onderzoekers, onder leiding van Simon Pegg en Nick Frost. De twee heren hebben al eerder ijzersterke performances neergezet in de Cornetto-trilogie en gaan nu samen een serie in.

  Het eerste seizoen van de serie komt binnenkort naar Amazon Prime en zal je kennis laten maken met het paranormale team in Groot-Brittannië. Ze ontdekken al snel dat ze niet zomaar te maken hebben met een nieuwe klus die ze daarna online kunnen delen. Hun volgende klus zou nog wel eens het einde van de wereld kunnen betekenen.

  Vanaf 30 oktober kun je van Truth Seekers smullen!

  Unbroken

  Tussen alle andere blockbusters vind je in oktober ook Unbroken op Amazon Prime. De film betekent de tweede film waarin Angelina Jolie de regie heeft en voor acteur Jack O'Connell een Hollywood Film Award. Het verhaal volgt voormalig Olympisch atleet Louis "Louie" Zamperini. Hij overleeft in 1943 een crash met zijn bommenwerper in de Stille Oceaan.

  Na 47 dagen spoelen hij en zijn co-piloot aan op een eiland waar ze direct gevangen genomen worden door Japanners. Vervolgens werd Zamperini werd in verschillende Japanse gevangeniskampen vastgehouden waar hij mishandeld en gemarteld werd. In augustus 1945 werd hij bevrijd.

  Unbroken is vanaf 1 oktober op Amazon Prime te zien.

  BBC

  Wat is er nog meer nieuw in oktober?

  Amazon Prime biedt natuurlijk naast dit alles nog meer nieuws in oktober. Zo kun je aan de slag met NOS4A2 seizoen 2, The Fall seizoen 1 tot en met 3 en de eerste twee seizoenen van de Ijslandse serie Trapped. Daarnaast kun je genieten van een meeslepend verhaal in Richard Jewel, lekker griezelen met de slasher Haunt en genieten van wat actie en drama in de film Widows met Michelle Rodriques (Fast and Furious).

  Er is genoeg te doen in oktober op Amazon Prime, en dan hebben we het alleen nog maar over Prime Video, waar we je hier alles over melden. Amazon biedt daarnaast de Amazon Prime Gaming dienst aan en een enorme webshop waar we je hier alles over vertellen!

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.