Het Netflix van Amazon uitgelegd: Amazon Prime Video

Article
zaterdag, 10 oktober 2020 om 10:00
amazon prime video logo 2019f1602247364
Amazon is al even in Nederland neergestreken. Naast een enorme webwinkel heeft Amazon ook een heuse Netflix-concurrent neergezet met Amazon Prime Video. Wij vertellen je alles over het Netflix van Amazon.

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video is de streamingdienst van Amazon. Met de dienst concurreert Amazon met andere streamingdiensten zoals Netflix en Videoland. De dienst is onderdeel van Amazon Prime, wat een combinatie van voordelen met zich meebrengt voor 2,99 euro per maand (na een gratis proefperiode van 30 dagen).
Op Amazon Prime is een enorm aanbod aan bekende Hollywoodfilms te vinden. zoals 917, Joker, de Harry Potter serie, de Lord of the Rings trilogie. Daarnaast zijn er ook tal van series te vinden zoals Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, American Horror Story, Buffy the Vampire Slayer, Dexter en The Office. Verder biedt Amazon Prime Video ook nog een snel groeiend aantal Amazon Originals. Hierbij horen onder andere Mr. Robot met Rami Malek in de hoofdrol, de bekroonde series Downton Abbey en The Marvelous Mrs. Maisel, en de populaire serie The Boys.
Last but not least biedt Amazon Prime Video je een soort videotheek, waarin je films kunt kopen en huren. Hierin zijn de meest recente films zoals Sonic The Hedgehog, Deadpool 2, The Grudge, Suicide Squad, Bloodshot en meer opgenomen. Deze film huur je vaak voor 2,99 euro in SD en koop je vanaf 4,99 euro in SD of HD.
amazon prime video 1f1587228377

Op welke manieren kan je Amazon Prime Video kijken?

De streamingdienst van Amazon is beschikbaar op veel televisies, dus je kan in principe gewoon aan de slag met de enorme bibliotheek vanuit je bank. Als je een televisie hebt die de app niet heeft, dan is Prime Video meestal wel toe te voegen via de App Store van je televisie. Als dat niet lukt, ondersteunt Amazon Prime Video ook via een Chromecast op je televisie te bekijken als je na het starten van een film of serie op het Chromecast-icoon klikt.
Amazon Prime Video is namelijk ook te downloaden voor Android- en iOS-apparaten. Je kunt dus onderweg op je iPad of tablet kijken en op je smartphone aan de slag met de streamingdienst.
Als laatste is Amazon Prime Video ook beschikbaar via je webbrowser. Via de website primevideo.com kun je je eenvoudig aanmelden en daarna kun je meteen beginnen met kijken.
amazonprimef1587228308

Handige functies van Prime Video

Amazon Prime Video biedt je een aantal mooie opties naast het simpelweg bekijken van films en series. Zo kun je aan de slag met X-ray. Deze functie is beschikbaar in alle versies van Amazon Prime Video en laat je informatie vanuit iMDB zien over de acteurs die op dat moment in beeld zijn. Op die manier hoef je je nooit meer af te vragen wie die ene acteur of actrice ook alweer was.
Daarnaast biedt Amazon Prime Video je een aantal opties die ook Netflix en Videoland bieden. Zo kun je verschillende profielen maken, waardoor de kijkgeschiedenis van elke gebruiker gescheiden blijft. Als je vriend of vriendin liever naar romantische film kijkt en jij smult van een portie goede horror, wil je tenslotte geen romcoms als suggestie zien. Daarnaast kan op deze manier iedereen dezelfde serie op zijn of haar eigen tempo bekijken.
In de Android- en iOS-app van Prime Video is het mogelijk om series en films naar je telefoon of tablet te downloaden, zodat je onderweg geen dataverbruik hebt. Je kunt hierbij verschillende resoluties kiezen die invloed hebben op het formaat van de gedownloade video. Als laatste kun je op Prime Video ook een kijklijst aanmaken. Dit is vooral erg handig als je veel dingen wil zien. door op de plusknop bij een film of serie te drukken, voeg je een item toe aan je kijklijst.
amazon prime videof1620208212

Wat kost Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video is niet los te koop. De streamingdienst is onderdeel van een pakket aan diensten die je bij Amazon afneemt. In het pakket genaamd 'Amazon Prime' zit:
  • Prime Gaming: Zonder reclame streamen op Twitch en maandelijks gratis games en andere voordelen.
  • Amazon Prime Photos: Onbeperkt gratis foto's in de cloud opslaat en 5GB aan video opslag
  • Prime-voordelen: extra korting en voordeel op de Amazon website zoals gratis snelle verzending en toegang tot de Amazon Prime Days.
Wij vertellen je alles dat je over Amazon Prime moet weten in special. Deze hele bundel aan diensten kost je de eerste 30 dagen helemaal niets. Na deze proefperiode kun je voor 2,99 euro aan de slag met de Netflix tegenhanger van Amazon, Amazon Prime en alle andere diensten.

Populair Nieuws