Wat is Amazon Prime Gaming?

  Amazon is sinds een tijdje in Nederland. De webgigant heeft niet alleen een webwinkel en een streamingdienst, maar veel meer. Zo is er Prime Gaming, maar wat is dat eigenlijk? Wij vertellen je alles over Amazon Prime Gaming!

  Amazon biedt sinds een tijd een abonnement van 2,99 per maand, waarmee je geniet van alle voordelen van Amazon Prime. Daar horen snelle verzending en (vaak) goedkopere verzendkosten bij, alsook toegang tot de enorme bibliotheek van Amazon Prime Video. Een ander voordeel komt voorbij in Amazon Prime Photos, waardoor je gratis cloudopslag hebt voor foto’s en video’s. Over die voordelen van Amazon Prime vertellen we je hier alles, maar in deze special zoomen we in op Amazon Prime Gaming.

  Voormalig Twitch Prime

  Amazon Prime Gaming is de nieuwe naam voor Twitch Prime. Hiermee kun je de kanalen van je favoriete Twitch-gamer volgen en hun video’s bekijken zonder irritante reclames tussendoor. De Twitch uitzendingen van je favoriete kanalen kun je daarbij opslaan. Dit kan ook zonder Prime, maar dan heb je in plaats van 60 dagen slechts 14 dagen de tijd om de video alsnog te bekijken.

  Daarnaast krijg je met Prime Gaming toegang tot exclusieve kanaalspecifieke voordelen voor abonnees. Denk hierbij aan chatprivileges, emoticons zoals KappaHD, ScaredyCat en meer, chatbadges nog meer. Daarnaast kun je uitgebreide opties verkennen zoals het aanpassen van je chat kleur.

  Gratis games

  Amazon Prime Gaming is naast het voormalige Twitch ook een gamingdienst. Je kunt dit een klein beetje vergelijken met de Epic Games Store, maar dan net even anders. Prime Gaming biedt een aantal games die je kunt kopen op het platform om ze vervolgens te downloaden. Het grote voordeel van een Prime Gaming abonnement komt voorbij in de vorm van een heel aantal (wisselende) gratis games. Elke maand verandert het aanbod en kun je nieuwe games ‘claimen’, om deze meteen of later te downloaden.

  De games kun je vervolgens downloaden, waarbij je geen client nodig hebt zoals dat bij Steam het geval is. Je kunt de games na het downloaden en installeren onbeperkt spelen op je PC. Je moet wel even je accounts in de game aan je Amazon Prime account koppelen.

  Bergen aan gratis DLC en loot

  Naast de gratis games kun je ook aan de slag met een wisselend aanbod aan gratis downloadbare content voor je games. Denk hierbij aan een nieuwe Mount voor die toffe MMORPG, miljoenen aan extra cash voor GTA Online, een nieuwe en exclusieve skin voor Apex Legends, beloningen in Red Dead Online en meer.

  Veel van de loot voor Prime Gaming leden is daarbij exclusief voor Amazon Prime leden. Zo is de Bloodhound: Will of the Allfather skin alleen beschikbaar via Amazon Prime, net als de skin en trial cards die je voor Mobile Legends kunt scoren.

  Cadeaus voor je vrienden

  Ben jij iemand die zijn vrienden graag verwent? Dan zit je met Prime Gaming goed. Een van de voordleen is namelijk dat je tot drie extra exemplaren van bepaalde content kunt krijgen om weg te geven. Op die manier hebben jij en maximaal drie van je vrienden toegang tot die toffe skin, dat ene karakter of die ijzersterke Mount.

  Je kunt de cadeaus weggeven aan iedereen die in jouw community zit. Dit doe je via de Twitch Gift Chest, waar je vrienden deze vervolgens weer uit kunnen vissen. Sharing is caring en dat kun je nu op de perfecte manier laten zien met Amazon Prime Gaming.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.