Alles wat je over Amazon Prime moet weten

Article
vrijdag, 09 oktober 2020 om 15:00
amazon primef1637335489
Het zal je niet ontgaan zijn dat Amazon eerder dit jaar officieel naar Nederland is gekomen. Het Amerikaanse bedrijf is veel meer dan alleen een webwinkel en biedt via Amazon Prime een service aan die veel verder gaat dan gratis bezorgen. Wij leggen je precies uit wat je allemaal over Amazon Prime moet weten.
Amazon Prime is een betaalde service van Amazon die toegang biedt tot een scala aan voordelen. Voor slechts 2,99 euro per maand krijg je namelijk toegang tot een streamingdienst, gratis games en in-game content en een foto-opslag. Daarbij krijg je ook nog eens die snellere en gratis bezorging. Hoe dat allemaal precies werkt met Amazon Prime, dat leggen we je uit.

Amazon Prime bezorging

Laten we maar beginnen met het bekendste voordeel, namelijk het feit dat je gratis bezorging krijgt bij alles wat je via Amazon bestelt. Via de webshop geeft Amazon via een geel vinkje met daarachter in blauwe letters “prime” aan dat het product van Amazon Prime-voordeel geniet. Dit betekent in de meeste gevallen gratis bezorging en dat je ook nog eens van snelle bezorging gebruik kunt maken.
Je hoeft dan ook niet meer aan een minimum bedrag te voldoen als je Amazon Prime hebt. Als jij iets voor twee euro wil bestellen, wordt dat gewoon gratis en voor niets bij je bezorgd. Afhankelijk van wat je bestelt kan het zelfs wel eens voorkomen dat je bestelling nog dezelfde dag thuis geleverd wordt.
amazon prime videof1620208212

Prime Video

Naast die gratis en snelle bezorging kun je ook nog eens toegang krijgen tot Amazons eigen streamingdienst: Prime Video. Deze dienst zit inmiddels op de meeste televisies voor geïnstalleerd of is simpelweg via de App Store van de televisie, Media Box of telefoon te downloaden. Zodra je Amazon Prime hebt, kun je gewoon met je accountgegevens inloggen bij Prime Video en genieten van het ruime aanbod.
Zo staan er verschillende, bekroonde Amazon Prime Originals op de streamingdienst, zoals The Boys, The Grand Tour en The Man in the High Castle. Tevens zijn een groot aantal series exclusief te zien, zoals Fear the Walking Dead, Mr. Robot en The Office. Qua series zit je dan ook wel goed bij Prime Video.
Qua films is het aanbod ietsjes kariger, maar dat heeft een goede reden. Original Films zijn er wat minder, maar in ruil daarvoor sleept Prime Video wel deals binnen om recente films kort nadat ze de bioscoop verlaten op Prime Video verschijnen.
Voor Joker was dit bijvoorbeeld het geval en ook 1917, de bekroonde oorlogsfilm van begin 2020, staat nu al op de streamingdienst voor Amazon Prime-gebruikers. Wie toch liever oude films bekijkt, kan overigens ook alle Harry Potter-films exclusief op Prime Video bekijken.
amazon prime gamingf1597135202

Prime Gaming

Naast dat je films en series via Amazons eigen streamingplatform kunt bekijken, is er ook nog een tegenhanger voor de gamers onder ons. Amazon Prime Gaming geeft je maandelijks namelijk gratis content voor je games. Zo kun je bijvoorbeeld in-game cash krijgen voor in GTA Online, kun je voor Hyper Scape een item-bundel krijgen en heb je ook als Destiny 2-speler voordeel.
Bovenop de maandelijkse in-game content die je met Prime Gaming krijgt, krijg je maandelijks ook een aantal games gratis. Titels als Samurai Shodown II en Bridge Constructor zijn bijvoorbeeld gratis te downloaden.
Als laatste is er ook nog Twitch Prime, een gratis abonnement dat je kunt weggeven aan je favoriete streamer, dat je via Prime Gaming gratis krijgt. Je hoeft alleen je Twitch- en Amazon Prime-accounts te linken en kunt vervolgens iedere maand een abonnement uitdelen.
amazonf1657027404

Amazon Photos

Als laatste is er ook nog Amazon Photos, een cloud-service die je als Prime-gebruiker verkrijgt. Via deze cloud heb je onbeperkte opslag voor foto’s, al moet wel gesteld worden dat deze functie nog niet helemaal naar Nederland is vertaald. Wie naar Amazon Photos gaat, komt namelijk uit bij de variant van onze oosterburen.
Hier kun je je wel al aanmelden, maar misschien is het nog handig om even te wachten tot de dienst volledig in Nederland is. Amazon Prime kon je in Nederland ook al vorig jaar nemen, maar werd ook snel volledig naar Nederland gehaald. Vervolgens moest er nog het een en ander omgezet worden, wat voor verwarring kon zorgen. Misschien dus slim om nog even af te wachten.

De grootste voordelen van Amazon Prime

Nu weet je precies welke voordelen Amazon Prime allemaal met zich meebrengt. De service van het Amerikaanse bedrijf mengt dus als het ware bol.com, Netflix en Twitch-voordelen met elkaar en doet er vervolgens nog een schepje bovenop. Amazon Prime kun je voor 2,99 euro per maand aanschaffen, waarbij je de eerste 30 dagen gratis krijgt. Natuurlijk is de dienst ook maandelijks opzegbaar en is het gewoon mogelijk om via iDeal te betalen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties