OPPO Nederland - Welke features hebben de nieuwe smartphones?

  OPPO gaat binnenkort twee nieuwe smartphones uitbrengen in enkele landen in Europa. Nederland is een van de vier landen waar de RX17 Pro en RX17 Neo worden uitgebracht. De andere landen zijn Frankrijk, Italië en Spanje. Maar wat voor apparaten gaat OPPO precies uitbrengen in Nederland?

  OPPO brengt RX17 Pro & RX17 Neo uit in Nederland

  De nieuwe smartphones van OPPO zijn op het launch event in Milaan aangekondigd. Er worden in november twee smartphones uitgebracht in Europa. Het zijn aangepaste versies van eerdere telefoons die al in China waren uitgebracht, genaamd de OPPO R17.

  OPPO betreedt met de RX17 Pro en RX17 Neo voor de tweede keer de Europese en dus ook Nederlandse markt. Ongeveer een half jaar geleden werd de OPPO Find X geïntroduceerd. De nieuwe smartphones van OPPO worden relatief goedkoop in vergelijking met de vlaggenschepen van andere grote merken als Samsung en Apple. OPPO is nog niet zo bekend in Nederland, maar het merk staat wel in de top 5 beste Chinese smartphone merken. Daarnaast is OPPO een van de grootste ontwikkelaars voor mobiele telefoons.

  De ‘R’ in de naam van de RX17 staat voor ‘Real’, ‘Revolution’ en ‘Reform’. OPPO wil de consumenten - en dan vooral jongeren - een revolutionaire ervaring bieden en dan vooral op het gebied van de camera.

  Ultra Night Modus

  Een van de nieuwe features die beschikbaar is op de OPPO RX17 Pro en RX17 Neo is de Ultra Night Modus. Er is hiermee een nieuwe stap gezet binnen de wereld van de nachtfotografie. De camera van de de OPPO RX17 smartphones past zich aan aan de hoeveelheid licht die er beschikbaar is. Hierdoor worden er prachtige foto’s gemaakt met zeer weinig licht. OPPO probeert zich in Nederland te onderscheiden op het gebied van smartphone fotografie.

  De Ultra Night Modus wordt ondersteund door een langzame sluitertijd. Door deze langzame sluitertijd wordt er meer licht opgenomen in de foto, waardoor je een veel mooier resultaat krijgt. Het enige probleem hierbij is dat deze foto’s alleen kunnen worden genomen van stilstaande beelden. Wanneer er iemand door je beeld heen loopt, wordt de foto verpest. Ook is het belangrijk dat je de OPPO smartphones heel erg stil houdt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een tripod gebruiken. Om de hele dag (en nacht) foto’s te maken, heb je ook een goede batterij nodig.

  Opladen gaat baanbrekend snel

  De OPPO RX17 Pro heeft twee 1850 mAh batterijen die geschikt zijn voor de door OPPO ontwikkelde SuperVOOC technologie. De twee 1850 mAh batterijen zijn op zich al uitstekend, maar de nieuwe technologie is een vernieuwing binnen de smartphone industrie. Door middel van de SuperVOOC technologie laadt je je telefoon binnen 10 minuten van nul naar veertig procent. Binnen 35 minuten laadt je je telefoon volledig op!

  Een 6.4 inch beeldscherm met Gorilla Glass 6

  De OPPO RX17 smartphones hebben een 6.4-inch waterdruppel scherm. De ‘waterdruppel’ betreft de notch die de OPPO smartphones hebben. Hierin zit een 25MP camera, een lichtsensor en een afstandsensor. Het beeldscherm heeft een resolutie van 2340 x 1080. De smartphones hebben een schermratio van 91.5 en 91 procent. Hierdoor is de telefoon uitermate goed geschikt voor het kijken van je favoriete Netflix serie en het spelen van je favoriete mobile games.

  Het scherm is gemaakt van Corning Gorilla Glass 6 en is daarmee beschermd tegen een val van ongeveer één meter boven een ruw oppervlak. En dit toch wel vijftien keer. Dat is twee keer zoveel als bij de vorige Gorilla Glass beeldschermen.

  Alle specificaties

  Hieronder staan alle specificaties van de smartphones die OPPO binnenkort in Nederland gaan uitkomen. De RX17 Pro is voor 599 euro verkrijgbaar op 15 november 2018. De RX17 Neo is verkrijgbaar op 8 november 2018 voor 349 euro. De smartphones zijn onder andere te verkrijgen bij de MediaMarkt, Belsimpel en Mobiel.nl.

  RX17 ProRX17 Neo
  KleurRadiant Mist/Emerald GreenMocha Red/Astral Blue (3D Gradient Design)
  ProcessorQualcomm® Snapdragon™ 710Qualcomm® Snapdragon™ 660
  Geheugen6 GB + 128 GB4 GB + 128 GB

  Display

  6,4" AMOLED waterdruppel-scherm, 2340 x 1080 FHD+ 91,5% schermratio, Corning® Gorilla® Glass 691% schermratio, 6,4" waterdruppel-scherm, 2340 x 1080 FHD+
  CameraVoorzijde: 25MP (f/2.0) Achterzijde: 12MP (f/1.5 - f/2.4) + 20MP (f/2.6)Voorzijde: 25MP AI-camera, Achterzijde: dubbele achtercamera
  NFCOndersteunt contactloos betalen (NFC)-
  Batterij2 x 1850 mAh, SuperVOOC Flash-opladen, type C3600 mAh
  BesturingssysteemAndroid 8.1 (ColorOS 5.2)Android 8.1 (ColorOS 5.2)

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.