Hitman 2 co-op - Alles wat je moet weten over deze nieuwe feature!

  In Hitman 2 ben je een huurmoordenaar die op zoek is naar een doelwit die uitgeschakeld moet worden. Onderweg liggen allerlei verschillende middelen om de klus efficiënt te klaren. Hitman 2 introduceert een nieuwe speltype met de Sniper Assassin-modus, waarmee er voor het eerst een co-op ervaring mogelijk is. Twee spelers kunnen online samenwerken om doelwitten samen uit te schakelen.

  Missie en nieuwe personages

  De nieuwe Sniper Assassin-modus is nu beschikbaar als een vroegtijdige bonus wanneer spelers Hitman 2 pre-orderen bij deelnemende winkels. Ook is er een Assassin-wedstrijd waarbij schutterstalenten op de proef worden gesteld en spelers kans maken op een prijs. De winnaar krijgt zijn of haar naam plus beeltenis te zien in toekomstige content van Hitman 2.

  Er zijn twee nieuwe personages toegevoegd: Stone en Knight. Je kunt er zelf voor kiezen of je in online co-op als deze karakters wilt spelen, of dat je solo als Agent 47 speelt. Wil je het doelwit op een opvallende manier uitschakelen of stiekem zonder dat iemand het ziet? De keuze is aan jou.

  Hitman 2 co-op met twee nieuwe personages

  Het doel van de missie is dat je uitkijkt over een rijke bruiloft in een gigantische villa. Er zijn drie doelwitten en verschillende bodyguards die je moet doden. Je blijft het gehele level op dezelfde locatie, maar dat maakt de game niet minder leuk.

  Je kunt mensen van de randen van kliffen schieten, of op het juiste moment schieten als ze vlakbij water zijn, zodat ze in het water donderen. Zo zorg je ervoor dat het lichaam niet meer zichtbaar is. Ook kan je doelwitten in struiken schieten en door de ramen op de derde verdieping. Deze aanvallen zullen niet helemaal onopvallend zijn, want er komen bloedvlekken vrij op de struiken.

  Los van de Sniper Assassin-modus is er een online één tegen één competitie met Ghost modus. Spelers kunnen het als Agent 47 tegen elkaar opnemen en zoveel mogelijk doelwitten proberen uit te schakelen. Aan het begin van elke ronde starten de spelers naast elkaar en beiden hebben dezelfde doelwitten. Onderweg kunnen zij wapens, voorwerpen, outfits en ICA-voorraden oppikken uit Ghost Crates, om zo hun missie te voltooien.

  The Last Yardbird Challenges

  Los van de co-op in Hitman 2 heeft de Sniper Assassin-modus allerlei verschillende missies die je kunt spelen. Hieronder een overzicht:

  • A Head Off the Curve: Elimineer drie doelwitten met headshots.
  • An Elabyrinth Plot: Elimineer Dorian Lang en Doris Lee met het standbeeld in het doolhof. Om de doelwitten naar het doolhof te lokken, moet je op een mechanisme schieten die zich aan de basis van de vlaggenmast bevindt. Hierdoor zal de vlag hijsen en zullen de doelwitten naar het doolhof gaan. Zo heb je de ideale kans om ze uit te schakelen.
  • A Waltz With Death: Elimineer zeven doelwitten tijdens de dans van het bruidspaar. Er zijn veel mogelijkheden om deze missie te voltooien, zoals overal lood sproeien. Wacht tot de bruid en bruidegom hun dans beginnen. Dit zal tijdens de laatste minuten van de missie gebeuren.
  • Bodysnatcher: Elimineer alle vijftien bodyguards.
  • Boom Boom: Elimineer vijf doelwitten met explosieven binnen dertig seconden. Net zoals bij An Elabyrinth Plot kan je de op de vlaggenmast schieten en de vlag hijsen, zodat de doelwitten naar het doolhof gaan. Als ze eenmaal bij elkaar zijn gekomen kan je ze makkelijker elimineren.
  • Clean Slate: Elimineer alle doelwitten en verberg de lichamen. Zorg ervoor dat je de doelwitten in het water schiet of in de bosjes, zodat de lichamen verborgen blijven.
  • Got a Light? Elimineer drie doelwitten met hetzelfde explosief.
  • Heavy Burden: Elimineer drie doelwitten met hetzelfde hangende object. Dit kan je doen door bijvoorbeeld op de kroonluchter op de bovenste verdieping te schieten en deze op de doelwitten te laten vallen.
  • Killer Shot: Elimineer Dorian Lang en Guillame Maison met de luidspreker bij de kunstgalerij. Wacht tot Lang en Maison buiten bij de galerij zijn en schiet de speaker, zodat hij op de doelwitten valt.
  • No Loose Ends: Elimineer alle bodyguards nadat de evacuatie is gestart. Zorg ervoor dat er een evacuatie gestart wordt en schiet vervolgens alle bodyguards neer.
  • Sleeping with the Fishes: Elimineer vijf doelwitten en verberg ze in het water. Lok mensen, zoals bijvoorbeeld bodyguards naar het water toe en schiet ze vervolgens neer zodat ze het in het water vallen.
  • Smokestack Lightnin': Elimineer drie doelwitten door ze te elektrocuteren binnen dertig seconden. Lok doelwitten naar sprinklers of kranen en schiet iets elektronisch in de buurt.
  • Touch and Go: Elimineer drie doelwitten terwijl ze aan het vluchten zijn.

  Hitman 2 missie

  Spin Off

  Agent 47 heeft al vaker meegedaan aan een sluipschutteravontuur. Zo kwam er in 2012 een spin-off uit, namelijk Hitman Sniper Challenge. In deze spin-off moet je in je eentje doelwitten uitschakelen met een sniper. In 2015 kwam de originele Hitman Sniper uit van Square Enix. Hierin waren sluipen en rondsluipen belangrijke factoren. Het is wel de eerste keer dat de nieuwe Hitman een co-op functie heeft.

  Hitman 2 is het vervolg op Hitman uit 2016, die erg populair was en een groot succes werd. De makers van Hitman hebben een How To Hitman series uitgebracht op YouTube. Een redelijk recente video van die series is Tools of the Trade. Dit filmpje laat een paar van de vele middelen zien die je kunt gebruiken om je doelwit te doden. In de trailer zie je tasers, schokgranaten, wegwerp-vervormers of exploderende mobiele telefoons. Wat vind jij van de nieuwe co-op functie in Hitman 2?

  Hitman 2 komt uit op 13 november 2018 voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Hitman 2

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.