Welke indies hebben wij gespeeld en ander indie-nieuws Week 3

Article
zondag, 23 januari 2022 om 14:00
brok titlef1607006450
Wekelijks houden we jullie op de hoogte van het laatste nieuws op Indie-gebied en de games die we op de XGN-redactie gespeeld hebben.


Gespeeld: Nobody Saves the World

Deze week heeft Drinkbox Studios dat bekend staat om de Guacamelee! games een nieuwe game uitgebracht, namelijk Nobody Saves the World. Dit is een indie game waar ik heel erg naar uitkeek, daarom ging ik er meteen mee aan de slag. Nobody Saves the World is een dungeon crawler waarin je speelt als een blanco mensachtig karakter genaamd Nobody. Wanneer hij met geheugenverlies wakker wordt, vindt Nobody vrijwel meteen een toverstaf waarmee hij verschillende vormenen kan aannemen zoals bijvoorbeeld een rat, tovenaar, pijl-en boogschutter of bodybuilder. Elke vorm heeft zijn eigen abilities en hierdoor ook een eigen speel style.
Je maakt progressie in Nobody Saves the World door het halen van verschillende quests, terwijl je door de dungeons heen vecht. Het begin is erg langzaam doordat de quests die je krijgt heel simpel zijn, zoals dat je bijvoorbeeld vijf vijanden moet vermoorden met een bepaalde ability. Maar na ongeveer een uurtje zit je er lekker in en is het ook best uitdagend. Ook de dialoog is erg grappig en heeft dezelfde droge humor als dat we van Guacemelee! gewend zijn, hierdoor krijgt de game nog wat extra charmes. Of de game tot de credits goed blijft kan ik nog niet zeggen, want daar ben ik nog niet. Maar tot nu toe geniet ik heel erg van deze game. Nobody Saves the World is te spelen op PC en Xbox (Game Pass).
Sheadon Gunput

Indie nieuws

Met al het aankoopgeweld van MicroSoft deze week zou je bijna vergeten dat er meer gebeurt in de wereld. Zo maakte de Gamigo Group deze week bekend dat zij een nieuwe afdeling oprichten, die zich vooral bezig zal gaan houden met de lancering van nieuwe games. Eén van de titels waar zij zich mee bezig gaan houden is de MMORPG Fractured Online, een ambitieuze titel van het in Italië gehuisveste Dynamight Studios. De game ziet er nu al aardig uit en is pas in alpha stadium, dus dat belooft wat. Een titel om in de gaten te houden dus.
pasted image 0f1642694326

Cotton Fantasy

Wat minder ambitieus, maar daarmee niet minder interessant is een nieuwe release in de Cotton serie. De laatste maanden zagen we al diverse games uit de Cotton serie verschijnen en nu is het de beurt aan Cotton Fantasy. De game is inmiddels al uit in Japan onder de naam Cotton Rock 'n' Roll en belooft weer een leuke entry te worden in de cute 'em up serie. Ook deze editie is weer gemaakt door Inin Games.

De game komt uit in een digitale en fysieke versie voor PS4 en Switch. Speciaal voor de echte verzamelaars komen er twee bijzondere versies: een Limited Edition van Strictly Limited Games en een Collector's Edition. De game zal HD graphics bevatten met een keuze uit zes verschillende karakters en vooral prima toegankelijke 2D shooter gameplay bieden.
Eerder verschenen al Cotton 100% en Panorama Cotton, beide ook gemaakt door Inin.
firestrokef1642695444

Nieuwe publisher: Firestoke

Firestoke is een nieuwe Indie publisher die de zaken net even anders aan wil pakken. De nieuwe CEO van de publisher Paul Farley benadrukt dat hij vooral op zoek gaat naar games die vooral fun leveren, zonder te vervallen in geweld of gore. Doel is om samen met ontwikkelaars compacte, toegankelijke, maar vooral ook plezierige games naar PC en consoles te brengen. Hier dus geen Call of Duty-challengers, hoewel geweld Paul niet vreemd is: hij werkte onder anderen aan de Grand Theft Auto games. Een nieuw inzicht, zullen we maar zeggen. Firestoke heeft nog geen gelieerde games die zij kunnen melden, dus hopelijk snel meer van deze nieuwe publisher!

Egglia Rebirth

Egglia bestaat al een tijdje als iOS en Android game, onder de naam EGGLIA: Legend of the Redcap, maar komt nu naar de Nintendo Switch. De game ziet er schattig uit en is een RPG titel waarin je Chabo bestuurt, die op een dag uit de hemel is komen vallen en in het continent Egglia terecht is gekomen. Daar kan je gebieden verkennen en (turn-based) gevechten aangaan om steeds meer van Egglia te ontdekken. De game ziet er grappig uit, maar dat is natuurlijk niet voldoende om een leuke game te zijn. We hopen de game binnenkort aan de tand te kunnen voelen en zullen er dan ook in deze rubriek op terug komen. Egglia Rebirth komt op 10 februari naar de Nintendo Switch.

Brok the investigator

Dying Light 2 loopt al een tijdje te pochen over hoe groot de game wel niet wordt. 500 uur gameplay werd al snel 20 uur, maar daarna kwam maker Techland opnieuw met een flinke claim: de game zou niet minder dan 350,000 woorden en 40,000 regels dialoog bevatten. Indie ontwikkelaar Cowcat was not impressed: zijn game Brok maakt hij in zijn eentje, maar bevat ook 'gewoon' 120,000 woorden en 23,000 regels dialoog.
Brok is dan ook wel een bijzonder ambitieus project: een handgetekend adventure spel waarin de hoofdpersoon, een alligator-detective een avontuur beleeft dat het voortbestaan van de hele mensheid, eh nee, het dierenrijk kan bepalen. Het bijzondere aan de game is dat je kan kiezen of je puzzels wil oplossen in klassieke adventure-stijl, of er toch liever met de vuisten op slaat. Brok staat gepland voor een release later in 2022 maar de proloog is als demo nu al gratis te spelen.

Castle Morihisa

Nog meer game reveals: Castle Morihisa is een kaart-gebaseerde game met roguelike gameplay. je moet een strategischedeck opbouwen om een kans te maken om de geheimen achter de opstand tegen kasteel Morihis te kunnen achterhalen. De game was eerder al aangekodigd, maar nu weten we dat de game al op 10 februari uit zal komen. Op Steam is nu al een demo te downloaden en te spelen.
gravity chase1

Gravity Chase

Major Nelson zelf nam de moeite om aan te kondigen dat Gravity Chase sinds deze week op XBox verschenen is. De game van Repixel8 is een snelle racer in de stijl van GRiP en Wipeout. Je racet over zero-gravity tracks die je helemaal in de rondte sturen zodat je niet meer weet wat boven of onder is. Niet dat dat zonder zwaartekracht veel uitmaakt. Precisie-sturen en het volgen van de optimale lijn zijn cruciaal om de race te winnen, of zelfs maar heelhuids de eindstreep te halen!
pasted image 01f1642755332

EGRET II mini

Strict genomen geen indie, maar te leuk om niet te noemen: de TAITO EGGERT II kwam uit in 1996 en nu komt er een mini-remake van deze arcadekast. Uitgerust met joystick en buttons, gamepads met trackball en een 5 inch scherm met een 1024×768 resolutie dat draaibaar (!) is voor verticaal spelen is dit een retro spelkast voor de liefhebber. De kast bevat 40 spellen,waaronder Space Invaders, Arkanoid, Bubble Bobble endarius, maar ook vele in het Westen nog onbekende namen. De retro-kast komt in een beperkte oplage van 5000 stuks enis niet goedkoop: 199 Euro. Liefhebbers kunnen de EGRET II mini reserveren bij de maker, Gamesrocket.