De Apex Legends populariteit uitgelegd

  Apex Legends is de nieuwste game in het battle royale genre. In de eerste week van zijn release haalt de game al een spelersaantal van 25 miljoen met twee miljoen gelijktijdige spelers. Apex Legends brengt goede toevoegingen aan het battle royale genre, maar wat brengt Apex Legends zijn populariteit? Lees hier de vijf redenen.

  5. Ping! wapen gespot

  Communicatie is key in Apex Legends. Als je besluit om toe te geven aan het battle royale genre en je start Apex Legends op, zorg dan dat je twee andere spelers vindt waarmee je goed kan communiceren. Door middel van zogenaamde pings kunnen squadleden bepaalde dingen op de map uitlichten voor de rest van de squad.

  Stel dat je ergens een goed wapen ziet liggen, maar je hebt zelf al de beste assault rifle te pakken. Stuur dan een ping rond voor je squad zodat zij kunnen zien waar deze loot zich bevindt. Kom je een vijand tegen en kun je deze niet aan in je eentje? Richt dan op je vijand en stuur snel een ping rond.

  Medespelers kunnen zo zien dat er een vijand zich bevindt waar de ping is gegeven. Het makkelijkst is dan ook om bij elkaar te blijven tijdens het verloop van de game, zo hoef je niet te sprinten naar de andere kant van de map om iemand te redden. Apex Legends heeft zijn populariteit dan ook deels te danken aan dit communicatiesysteem.

  4. Futuristische graphics en gladde gameplay

  Spelers die gewend zijn aan de gelikte gameplay van Titanfall kunnen hun hart ophalen. De gladde bewegingen van het freerunnen in Titanfall worden overgenomen door Apex Legends, alleen is de optie voor freerunnen nergens te vinden in Apex Legends. Wel werkt de besturing feilloos en zijn de graphics een lust voor het oog.

  De futuristische graphics van Apex Legends geven een bekend gevoel wat we kennen van Titanfall, deze game stond onder andere bekend om zijn gladde en naadloze besturing en Apex Legends doet hier zeker niet voor onder. Fans van de Titanfall-serie kunnen dan ook met een kleine learningcurve zo beginnen aan Apex Legends, één reden waarom Apex Legends zo gegroeid is aan populariteit in zo´n korte periode.

  3. Squadleden tot leven wekken

  Helaas, je bent neergeschoten en nu moet je aandachtig wachten totdat een medespeler uit jouw squad je weer tot leven komt wekken. Helaas kan hij niet op tijd bij je komen, aangezien er nog zeer veel aantrekkelijke loot ligt op het pad van je medespeler.

  Geen zorgen, als je echt compleet dood bent gegaan is het nog mogelijk voor je squad om jouw Respawn Banner op te pakken en naar één van de Respawn Beacons op de map te rennen. Schiet wel op, want je hebt maar een korte tijd om deze banners naar de beacons te brengen. Echt een goede tip voor spelers die wél om je squad geven en die niet om je heen dansen als je bent doodgeschoten. De populariteit van Apex Legends tegenover andere battle royale games is mede te danken aan het goed geïmplementeerde communicatiesysteem

  2. Bekende Streamers spelen Apex Legends

  Na het zinderende succes van Fortnite: Battle Royal maken streamers nu een overstap naar Apex Legends. Een goede publiciteitsstunt voor bekende streamers als Ninja en Shroud, aangezien Apex Legends nu vol op in de belangstelling staat bij het publiek. Bekende streamers als Ninja hebben een gigantische fanbase achter zich en wat is er nou leuker dan dezelfde game spelen die je favoriete streamer ook speelt.

  Het opkomende Twitch Rival evenement zal een prijzenpot van $200.000 aanbieden voor de streamers, geen wonder dat zij de overstap hebben gemaakt naar deze battle royale game. Apex Legends had bij zijn release een marketingplan wat net zo groot is als het IQ van een banaan, helemaal niks dus. Doordat veel bekende streamers de game zijn gaan spelen is Apex Legends gestegen aan populariteit.

  1. Toevoeging van Legends

  In battle royale games kies je geen karakter, maar bouw je je karakter tijdens het spelen van de game. Verschillende stukken pantser en wapen zijn te vinden, verspreid over de map, waardoor iedere speler een uniek karakter krijgt. In Apex Legends doen ze het even helemaal anders.

  Door de toevoeging van Legends kies je vooraf één van de acht speelbare Legends. Deze hebben allemaal hun eigen unieke skills en aanvallen. Spelers kunnen deze Legends eigen skins en emotes toewijzen. Tijdens de game pak je wel nog zelf wapens op, waar je ook verschillende attachments op kan zetten.

  De Legends geven een leuke toevoeging aan de battle royale game. Kies er bijvoorbeeld voor om met Caustic je vijanden te vergassen met gifbommen of zet vijanden op een verkeerd been door als Mirage een decoy van jezelf te projecteren. De toevoeging van Legends is de grootste reden waarom Apex Legends in zo´n korte tijd gestegen is aan populariteit.

  Apex Legends populariteit

  Apex Legends is de nieuwste toevoeging in het battle royale genre. Van de makers van Titanfall komt Apex Legends met veel vernieuwingen die de game een genot maken om te spelen en waardoor vele gamers zich storten op deze game. In onze Apex Legends review lees je wat wij vinden van deze game.

  Apex Legends

  Verkijgbaar vanaf 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.