5 redenen waarom je Spyro Reignited Trilogy moet spelen

  Het draakje Spyro is weer terug. Deze keer nog beter dan in zijn goede gouden PlayStation 1 tijd. In deze special nemen we het spel onder de loep. Zo zetten we vijf redenen uiteen waarom je nu zou moeten beginnen met het spelen van Spyro Reignited Trilogy. Maak je klaar voor een avontuur met deze brandstichter.

  We zouden deze lijst kunnen beginnen met de reden dat je drie spellen krijgt voor de prijs van één. Dit is eerlijk waar een solide reden om aan de slag te gaan met Spyro Reignited Trilogy. Maar er zijn nog voldoende andere reden om nu vuur te gaan spuwen.

  Iedereen kan spelen

  De drie Spyro The Dragon games zijn vele malen makkelijker dan de drie games van Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Natuurlijk krijg je ook bij deze game een heleboel maffe avonturen voorgeschoteld, maar Spyro is altijd voor een veel grote doelgroep toegankelijk geweest. Wanneer je de besturing eenmaal onder de knie hebt, kun je in die 3D-wereld altijd op verkennistocht gaan. En je hoeft niet bang te zijn dat je plots wordt afgemaakt door een monster, afgrond of omdat je suicide-missies uitvoerd om net die laatste krat te vinden. Dat laatste is namelijk iets wat je in Crash Bandicoot wel vele keren kon doen.

  Er zijn zelfs moeders die het spel spelen. Dus als je je denkt dat enkel de jeugd van dit paarse draakje kan genieten, dan is het tijd om dat idee te laten vliegen. Laat jouw vader of moeder ook eens gamen ontdekken door ze in de spelwereld van Spyro Reignited Trilogy te slepen.

  Veel toffe nieuwe cutscenes

  Het verhaal van Spyro is niet erg uitgebreid. In alle drie de games krijg je een heel simpel verhaal voorgeschoteld waarbij het er op neer komt dat je doel is om de bad guy te verslaan. Toch wordt dit simpele en niet diepgaande verhaal op een ontzettend leuke manier gepresenteerd. Voornamelijk in Spyro 2 Ripto's Rage en Spyro 3 Year of the Dragon krijg je regelmatig cutscenes voor nieuwe levels, werelden en eindbazen. Dit was al zo in de PlayStation 1 versie en deze hoef je zeker niet te missen in Spyro Reinited Trilogy.

  Het toffe is dat al die cutscenes er vele malen beter uitzien. De nieuwe Spyro-stijl is echt om je ogen naar uit te kijken. Je wordt helemaal verliefd op al die grappen en grollen die in de cutscenes verstopt zitten. Toys for Bob heeft heel veel liefde in deze remaster gestopt.

  Urenlang verzamelen

  En jij zult ook verliefd worden op alles wat je binnen deze games kunt bereiken. Doordat er drie spellen zijn kun je heel veel werelden en levels verkennen. Binnen dit level kun je draken bevrijden, groene orbs verzamelen, drakeneiren uit laten komen of in alle drie de spellen op een lange en intensieve zoektocht naar zoveel mogelijk diamanten gaan. Dit zorgt ervoor dat je telkens terug blijft keren naar levels om deze echt 100% uit te spelen.

  Het zal straks regelmatig voorkomen dat je tussen deel 1, 2 of 3 switcht of dat je één spel echt volledig wilt uitspelen voordat je pas op de volgende overstapt. Het mooie is dat je veel kunt verzamelen, maar dat het geen onmogelijke opgave is. In sommige spellen neemt je verzamelwoede op een gegeven moment af omdat het puur verzamelen om het verzamelen wordt. Spyro weet met zo'n 10 a 15 uur per spel een prima tijd te bieden.

  Sprookjesachtige spelwereld

  Tijdens al die speeltijd mag je ook op zoektocht tussen en met een heleboel verschillende sprookjesachtige personages. Dit kwam al deels naar voren in de Spyro Reignited Trilogy review. Niet alleen is Spyro zelf sprookjesachtig, in elke spelwereld kom je verschillende NPC tegen die allemaal anders zijn. Van Fauns tot Hans en Gretel tot tovenaars die jou nodig hebben om hun toverstaf terug te krijgen. En in Spyro Reignited Trilogy heeft Toys For Bob zich helemaal uitgeleefd om al die figuren nog meer persoonlijkheid mee te geven.

  Daarnaast mag je in Spyro Year of The Dragon zelfs in de huid van verschillende figuren stappen. Zo ben je eventjes niet langer die vuurspuwende jonge draak, maar wordt je bijvoorbeeld de meters hoog springende kangaroe Sheila. Je kruipt verder in de huid van je eeuwige makker Sparx, Sgt. James Byrd, Bentley, Agent 9 en zelfs in die van Hunter om een heleboel toffe Secreet Speedway-uitdagingen tot een goed einde te brengen.

  Al overtuigd waarom je Spyro Reignited Trilogy moet spelen?

  Uiteindelijk is Spyro Reignited Trilogy echt geschikt voor zowel de Spyro fan als de nieuwe spelers. Zelfs twintig jaar na data is het nog steeds een toffe ervaring om de billen van wat bange kikkers te branden of wat schapen omver te blazen zodat je vuurvliegje Sparx vervolgens de vlinder die daaruit voort komt kan opeten. In principe merk je alleen aan de camera dat de game uit een wat verouderd tijdperk komt. Maar als je daarvan de instellingen wat verandert, dan wen je er snel genoeg aan.

  Drie games, wonderschone graphics, veel om te verkennen, veel verbeterd. Waarom nog wachten? Terwijl dit wordt gelezen heeft Spyro over heel de wereld al weer honderden brandjes gesticht. Ben jij er klaar voor om ook eens een vijand in de hens te zetten?

  Uiteindelijk is Spyro The Dragon een pure nostalgische kick. Kun je er niet genoeg van krijgen, dan hebben wij nog de top 5 leukste Spyro-weetje uit één gezet. Ook zijn alle drie de Spyro games los belicht zodat je van alle avonturen een indruk krijgt.

  Spyro Reignited Trilogy

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.