Spyro the Dragon

Een van de drie games uit die je in Spyro Reignited Trilogy terug zal zien, is Spyro the Dragon. De game is een klassieker uit 1998 die bij veel mensen een grote invloed op hun jeugd was. Dit is de eerste Spyro game ooit, is ontwikkeld door Insomniac Games en uitgegeven door Sony voor PlayStation. Ondanks de verkoop van de game in het begin nogal traag ging, is Spyro inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste mascottes van PlayStation.

Spyro the Dragon volgt het verhaal van de enige echte Spyro en zijn libelvriend Sparx. Samen gaan ze op avontuur om andere draken te redden uit een spreuk. De game kreeg veel positieve recensies van critici en werd uiteindelijk een commercieel succes met een verkoop van bijna 5 miljoen exemplaren.

Spyro

In de game speel je Spyro en reis je door verschillende werelden om andere draken te redden, de gestolen schat te herwinnen en uiteindelijk Gnasty Gnorc te verslaan. Er zijn twee hoofd aanvallen die de draak kan doen: vuur ademen en (kleine) vijanden omver beuken. Terwijl de tweede aanval beter op kleinere vijanden werkt, werkt vuur juist weer op grote vijanden, tenzij zijn tegenstander een harnas draagt. Spyro kan tijdens het springen zweven, zodat hij nieuwe gebieden kan bereiken. Om het spel te verslaan moet je naar de laatste wereld reizen, om vervolgens het hol van Gnasty Gnorc binnen te gaan en hem te verslaan.