JVC HA-XC70BT Review - Geen waar voor je geld

  Er komen steeds meer smartphones uit zonder 3.5mm aansluiting. Hierdoor kun je je ‘ouderwetse’ oordoppen niet meer gebruiken. Dan zijn bluetooth oordoppen een goede oplossing. Of je met de JVC HA-XC70BT dan een goede keuze maakt, lees je in deze review!

  We zullen meteen maar met de deur in huis vallen; de JVC HA-XC70BT oordoppen zijn erg duur. Je betaalt voor de bluetooth earphones namelijk 149,99 euro. Dat hoeft geen probleem te zijn, wanneer je weet dat je de komende jaren in geweldige geluidskwaliteit naar al jouw favoriete muziek kunt luisteren. En de geluidskwaliteit die uit de JVC HA-XC70BT komt is ook uitstekend, maar daar tegenover staan een paar flinke nadelen die je niet door de vingers kunt zien.

  Charging case

  De batterij gaat niet lang genoeg mee

  Een van de nadelen van de JVC HA-XC70BT is de batterijduur. De earphones van JVC kunnen namelijk drie uur per oplaadbeurt worden gebruikt. Dat is genoeg voor een enkeltje naar gamescom, maar daar houdt het eigenlijk ook wel op. Voor reizen die verder gaan dat onze buurlanden zijn deze oordoppen niet geschikt.

  Wel wordt er een charging case meegeleverd met de JVC HA-XC70BT, waarmee je de oordoppen tot driemaal toe volledig kunt opladen. In totaal kom je dus uit op meer dan twaalf uur luisterplezier. Toch wordt jouw luisterplezier onderbroken door de drie oplaadbeurten, waardoor je earphones niet geschikt zijn voor bijvoorbeeld een reis naar de Verenigde Staten.

  Wanneer de earphones van JVC heel snel zouden opladen dan zou het het tussendoor opladen geen probleem zijn. Helaas duurde het tijdens het testen van de JVC HA-XC70BT meer dan een uur voordat de earphones weer volledig zijn opgeladen. Dat zit je toch een lange tijd in het vliegtuig, voordat je weer lekker muziek kunt luisteren. Voor earphones van deze prijs, verwacht je eigenlijk meer. En op het gebied van geluidskwaliteit kun je dat ook verwachten met de JVC HA-XC70BT.

  JVC

  JVC HA-XC70BT zorgt voor ‘oorgasme’

  Want zeker niet alles aan de JVC HA-XC70BT is negatief. De geluidskwaliteit is enorm goed. Je hebt het gevoel dat je een koptelefoon op hebt, maar het zijn toch draadloze oortjes. Wanneer je de draadloze oortjes door middel van bluetooth koppelt aan je telefoon of tablet kun je de gratis JVC Headphones Manager app downloaden in de App Store of Google Play Store. Hiermee kun je het batterijpercentage - dat enorm snel daalt - bijhouden en kun je de earphones op twee manieren instellen. Je kunt kiezen voor de flat modus of bass modus. De naam zegt het al een beetje, want bij de bass modus wordt de bass versterkt. Bij muziek met een goede beat en diepe bass klinkt dit werkelijk waar fantastisch. De app is verder zeer beknopt en heeft nog één handige functie.

  Earphones in case

  Handige ‘find’ feature voor de klunzen onder ons

  Deze functie zorgt ervoor dat je de earphones van JVC gemakkelijk kunt vinden wanneer je ze bent kwijtgeraakt. Twee kleine oordoppen zonder draad kunnen namelijk makkelijk tussen de bank of onder je bed verdwijnen. Daarvoor heb je een handige feature in de app. De ‘find’ feature zorgt ervoor dat je oordoppen een piepend geluid gaan maken en licht gaan geven. Hierdoor vind je de JVC HA-XC70BT snel terug, ook al liggen ze op een donkere plek, zoals onder je bed. Om te voorkomen dat je de oordoppen kwijt raakt, kun je ze het beste in de charging case bewaren en meenemen, want dat is de makkelijkste manier.

  In oor

  Makkelijk mee te nemen in de charging case

  De charging case mag je de earphones dan niet heel snel opladen, maar je kunt de JVC HA-XC70BT wel makkelijk meenemen. De charging case past namelijk gemakkelijk in de broekzak en er zit zelfs een ringetje aan om hem bijvoorbeeld aan je sleutelbos te hangen. Wanneer je ze meeneemt in de draagbare oplader weet je ook zeker dat je oordoppen volledig zijn opgeladen, wanneer je ze er weer uit haalt. Maar dan alleen wanneer de charging case nog voldoende is opgeladen.

  In app screenshots

  JVC HA-XC70BT Review - De batterij verpest het feestje

  Zouden wij de JVC HA-XC70BT aanraden? Nee dat niet, want daarvoor zijn ze - met een prijs van 149,99 euro - simpelweg te duur. Voor de geluidskwaliteit betalen is niet erg, want de kwaliteit is erg goed. Het probleem ligt bij de batterij. Drie uur muziek luisteren is genoeg voor een flinke sessie in de sportschool, maar wanneer je op vakantie gaat of graag muziek luistert tijdens het werken heb je aan drie uur niet genoeg.

  Wanneer je een vervroegde kerstbonus hebt gehad en je wil je muziek in goede kwaliteit afspelen via draadloze oordoppen dan is de JVC HA-XC70BT iets voor jou. Wij vinden 149,99 euro toch echt te duur voor maar drie uur luisterplezier achter elkaar. Zeker wanneer je regelmatig langer dan drie uur reist.

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Geweldige geluidskwaliteit
  • Draagcomfort
  • Makkelijk op te laden
  • Korte batterijduur
  • Laadt niet heel snel op
  • Duur

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.