De beste Point & Click games - Klikken totdat je erbij neervalt

  Point & Click games hebben vaak een unieke stijl en sfeer. Van Fran Bow tot My Brother Rabbit, je hebt ze in allerlei verschillende genres. Er is ook zoveel keuze! Wij zetten de 10 beste point and click games voor je op een rijtje.

  10. Day of the Tentacle

  We beginnen onze lijst met van de beste Point & Click games met Day of the Tentacle. De game is een echte klassieker uit 1993 en is ontwikkeld en uitgegeven door LucasArts. Inspiratie voor de maak van de game waren de Chuck Jones-cartoons en de geschiedenis van de Verenigde Staten. De game was succesvol en kreeg veel positieve reacties, zowel van fans als van critici.

  Het verhaal volgt hoofdpersoon Bernard Bernoulli en zijn vrienden Laverne en Hoagie. Samen proberen ze een kwaadaardige tentakel die de wereld wil overnemen te stoppen. Je speelt als alle drie de personages en moet puzzels oplossen om voortgang in het verhaal te maken. Ook word je een echte tijdreiziger en verken je allerlei verschillende periodes uit de geschiedenis.

  Day of the Tentacle is beschikbaar voor PlayStation 4, PlayStation Vita, mobile en PC.

  9. Sam & Max Save The World

  Wie fan is van Telltale games, kent waarschijnlijk ook Sam & Max Save The World. Het iconische duo is wereldwijd beroemd uit stripboeken en games en hoort daarom zeker op ons lijstje van de beste Point & Click games thuis. Sam & Max Save The World bestaat uit zes episodes, die allemaal een rode draad in het verhaal hebben, namelijk hypnose. Geen zin om ze allemaal te spelen? Geen probleem, de episodes zijn ook gewoon apart te volgen.

  Het verhaal volgt de hond Sam en het konijn Max. Samen onderzoeken ze verschillende zaken als een detective duo. Puzzels oplossen is een belangrijke factor van de game. Zo moet je items verzamelen en soms combineren. De kenmerkende humor die in de game voorkomt moet ook zeker worden benoemd.

  Sam & Max Save The World is beschikbaar voor Xbox 360, Wii en PC.

  8. Eternally Us

  Eternally Us is een vrij korte game, die je meesleurt in een rollercoaster van emoties. Het verhaal begint bij twee meiden, genaamd Amber en Fio, die samen op een bankje in een soort park zitten. Ineens zegt Fio dat ze Amber iets moet vertellen en verdwijnt ze. Een monsterachtig wezen verschijnt en vertelt Amber dat de tijd op is en dat Fio weg is. Hij laat Amber achter met allerlei vragen, dus besluit ze hem te volgen. Hier begint haar moeilijke zoektocht naar haar beste vriendin, vol met emoties.

  De game heeft een bijzondere boodschap en laat alle fases en emoties zien waar iemand doorheen gaat als een dierbaar persoon overlijdt. Eerst krijgt Amber te maken met ontkenning, dan woede, vervolgens marchanderen, daarna depressie en verdriet en tot slot acceptatie. Elke plek waar ze terecht komt geeft een fase aan en laat je een bepaalde sfeer voelen. Eternally Us is een game die wij het waard vinden om te spelen en kan daarom niet ontbreken uit ons lijstje van de beste Point & Click games.

  Eternally Us is alleen beschikbaar op PC.

  7. Perils of Man

  Ook Perils of Man staat op ons lijstje van de beste Point & Click games. In de game speel je als Ana Eberling, een zestienjarig meisje die op haar verjaardag ineens in contact komt met haar lang verloren vader. Haar vader verdween toen Ana nog klein was en niemand weet wat er met hem is gebeurd. Haar moeder wil niet graag over hem praten, wat Ana met allerlei vraagtekens achterlaat.

  De familie van Ana zit vol met wetenschappers. Zowel haar vader, opa en zelfs overgrootopa waren allemaal erg geïnteresseerd in wetenschap en proeven. Het cadeau wat ze van haar vader op haar verjaardag krijgt is dan ook bijzonder. Het is namelijk een stofbril, genaamd de Risk Atlas, en bezit speciale krachten. Met deze bril kan Ana puzzels oplossen en vijanden opsporen. Het duurt niet lang voordat ze erachter komt dat het haar vader is gelukt om door de tijd te reizen, dus reist ze hem achterna in de hoop opnieuw herenigd te worden.

  Perils of Man is beschikbaar voor PC en mobile.

  6. Oxenfree

  Oxenfree is een game die geïnspireerd is door allerlei klassieke tienerfilms. De game werd ontwikkeld en uitgegeven door Night School Studio. In de game speel je als Alex, een tienermeid die een trip naar een lokaal eiland maakt. Op dit eiland gebeuren allerlei vreemde dingen en Alex wil erachter zien te komen wat voor bovennatuurlijke gebeurtenissen er allemaal plaatsvinden.

  In Oxenfree moet je puzzels oplossen. Dit kan je doen door de juiste frequentie te vinden op de radio van Alex. Hiermee kan ze deuren ontgrendelen of communiceren met geesten. Er zijn verschillende dialogen die je met andere personages kan voeren. De personages hebben elk een uniek karakter en de combinatie van sfeer en soundtrack maken de game helemaal af. Kortom: als je eenmaal bent begonnen met spelen kan je eigenlijk niet meer stoppen. Dit is de reden dat de game in onze beste Point & Click games lijstje staat.

  Oxenfree is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en mobile.

  5. Grim Fandango

  Grim Fandango is net als Day of the Tentacle een klassieker van dezelfde ontwikkelaar, LucasArts. De game kwam uit in 1998 en heeft toendertijd veel positieve feedback ontvangen. Er was een vervolg van de game in de planning, maar die is helaas geschrapt. Wel kwam er een geremasterde versie uit voor PlayStation 4, PlayStation Vita, Nintendo Switch, PC en mobile.

  Grim Fandango speelt zich af in Mexico in het begin van de 20e eeuw. Je bestuurt Manny Calavera, een werknemer bij Department of Dead en reisagent in het land der doden. Door zijn werk kan hij een reis verdienen naar de negende onderwereld. Om deze reis te winnen moet hij ervoor zorgen dat overledenen de beste reis aangeboden krijgen, afhankelijk van hoe goed hun leven was. Helaas gaat niet alles zoals gepland, want het enige wat Manny nog doet is wandelstokken uitdelen aan Burro’s en zijn collega krijgt alle commissies. Vanwege het originele verhaal en de leuke personages behoort Grim Fandango ongetwijfeld in ons lijstje van de beste Point & Click games thuis.

  Grim Fandango is beschikbaar voor PlayStation 4, PlayStation Vita, Nintendo Switch, PC en mobile.

  4. Broken Age

  Broken Age is van origine een Kickstarter-project en haalde op de crowdfunding website meer dan 3,5 miljoen dollar op. Dit was een groot succes, aangezien het originele doel van Double Fine Productions 400.000 dollar was. Inmiddels is Broken Age één van de succesvolste games ooit op Kickstarter en dit is een goede reden waarom dit een van de Point & Click games is die bij ons op het lijstje staat.

  In de game volg je twee tieners, Vella en Shay, die in twee verschillende werelden leven. Het verhaal speelt zich af in de Badlands die zijn vernietigd door de Mogs. Vella en Shay proberen hen te verslaan en komen later bij elkaar in één wereld terecht. Broken Age is opgedeeld in twee delen die apart uitgebracht werden. Beide delen hebben een eigen verhaal.

  Broken Age is beschikbaar voor PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox One, Nintendo Switch, PC en mobile.

  3. Fran Bow

  Tijd om te griezelen met de een van de beste Point & Click games: Fran Bow. Als je een horrorfan bent, is deze game wat voor jou. Fran Bow is een enge avonturengame en vertelt het verhaal van een jong meisje genaamd Fran. Dit meisje heeft een mentale stoornis en ziet allerlei waanbeelden, nadat ze haar ouders op een gruwelijke wijze thuis heeft gevonden.

  Samen met haar enige vriend, een zwarte kat genaamd Mr. Midnight, rent ze na deze verschrikkelijke ontdekking snel het bos in. Hier is ze nog steeds erg in shock over wat er is gebeurd. Ze komt in Oswald Asylum terecht, een onderdrukkend psychiatrisch instituut voor kinderen. Mr. Midnight, die ze eerder als cadeau van haar ouders kreeg, is spoorloos verdwenen. Fran besluit Oswald Asylum te ontsnappen, een poging te doen om haar kat terug te vinden en daarna naar haar tante te gaan.

  Fran Bow is beschikbaar voor mobile en PC.

  2. Monkey Island

  Monkey Island uit 1990 kan natuurlijk ook niet vergeten worden uit onze lijst van beste Point & Click games. De wereldberoemde reeks videogames, die ontwikkeld en uitgegeven is door LucasArts, heeft veel lovende reacties ontvangen, van zowel critici als fans. Deel vijf werd ontwikkeld en uitgegeven door Telltale Games.

  Je bestuurt het personage Guybrush Threepwood, die allerlei avonturen meemaakt. Het verhaal speelt zich af in het Caraïbisch gebied in de tijd van de piraten. Monkey Island zit vol met humor en staat er bekend om geregeld de fourth wall te breken. Sommige personages lijken wel te weten alsof ze in de game zitten. Er komt veel reggae en Caraïbische muziek in voor, wat perfect past bij de sfeer die de game wil overbrengen.

  Monkey Island is beschikbaar voor PlayStation 3, Xbox 360, PC en mobile.

  1. My Brother Rabbit

  Als laatste komen we uit bij My Brother Rabbit. Deze Point & Click game heeft een prachtige artstyle die een echte wereld en een fantasie van een kind combineert. De titel en de felle kleuren van de game lijken in eerste instantie vrolijkheid uit te stralen en de stijl heeft wel wat weg van Alice in Wonderland. Toch zit er een duistere kant aan de game. In My Brother Rabbit komt een zwaar thema voor, namelijk ziekte. Een klein meisje raakt ernstig ziek en moet vechten voor haar leven.

  Je speelt als een konijn, haar oudere broer, en moet allerlei puzzels oplossen om verder te komen in het verhaal. Wat de game bijzonder maakt, is dat er geen woord gesproken wordt, maar de game je alsnog allerlei emoties laat voelen. Bij elke puzzel speel je als een konijntje en moet je een lief wezentje redden. Vanwege de mooie artstyle en zware thema’s verdient deze game zeker een plekje in onze beste Point & Click games lijst.

  My Brother Rabbit is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

  Beste Point & Click games

  Dit waren de beste Point & Click games op een rijtje. Zoals je kan zien in dit artikel, zijn er allerlei leuke games in verschillende genres. Of je nou op zoek bent naar een rustgevend verhaal of het angstzweet over je lijf wil laten lopen, alles is mogelijk! Wij hebben ook de beste indie games van oktober 2018 voor je op een rijtje gezet. Speel je alleen op PC? Geen probleem, ook daarvoor hebben wij een lijstje. Je leest in ons artikel meer over de beste gratis PC games van 2018.

  Day of the Tentacle Remastered

  Verkijgbaar vanaf 21 march 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.