5 redenen om The Witcher 3 Wild Hunt te kopen!

  Vanaf vandaag ligt The Witcher 3: Wild Hunt Game of the Year editie in de winkels voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Wij beloonden het spel met een 9.5 en Sebastiaan noemt de titel zelfs ‘een nieuwe standaard in gaming’. Twijfel niet langer, want wij vertellen jou de vijf redenen om The Witcher 3 te halen.

  5. Grote RPG/ Veel verloren uren

  Dat The Witcher 3: Wild Hunt een gigantische RPG is, hebben we al gezien uit de duizenden trailers, gameplayfragmenten en wat nog meer niet. Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft zelfs al aangegeven dat je ongeveer 200 uur in de game kunt steken. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de maker ook gezegd dat er voor het einde van dit jaar nog twee DLC’s bij zullen komen waardoor het totaal aantal uren wordt opgekrikt naar 230.

  En een grote RPG is iets wat gamers op de huidige consoles graag willen hebben. Dragon Age: Inquisition ligt inmiddels ook alweer zes maanden achter ons, en er zullen genoeg mensen zijn die zich graag weer in een ‘nieuw’ avontuur willen storten. Met een wereld die volgens de maker zo’n twintig procent groter is dan The Elder Scrolls: Skyrim vermaak jij je wel eventjes.

  4. Geen voorkennis nodig!

  Een vraag die veelal rondgaat op het internet is of het essentieel is, voordat je Wild Hunt aanschaft, om ook The Witcher en The Witcher 2: Assassin’s of Kings te hebben gespeeld. Want Wild Hunt is de afsluiter van een trilogie met hoofdpersoon Geralt die ons door de eerdere games heeft geleid.

  Het antwoord is als volgt: nee. Het is voor het verhaal niet nodig om de eerdere games te hebben gespeeld, evenals voor de ervaring. Want CD Projekt Red heeft ontzettend goed nagedacht over dit dilemma. De plot van Wild Hunt is namelijk ook standalone en dat verhaal kan perfect worden gevolgd zonder enige voorkennis.

  Natuurlijk is het zo dat als je de eerdere games wel hebt gespeeld, je eerder een bekend gezicht zal zien. Maar terugkerende gezichten worden door Geralt opgemerkt, zodat nieuwe toetreders in de wereld van The Witcher deze als nieuwkomers zullen ervaren.

  3. Tijd om te jagen!

  De Witcher 3 heeft niet voor niets de ondertitel van Wild Hunt gekregen, want dat is iets wat je veel gaat doen. Het jagen op wild. En denk hierbij niet aan pluizige konijntjes of edele herten, maar enorme wezens als reuzen, griffioenen en ander gespuis. Verwacht niet de bizarre vijanden uit Bloodborne, maar wel wat enger en gevaarlijk dan uit Monster Hunter.

  Wat ook tof aan de diverse vijanden is, is het feit dat zij zich niet aanpassen aan jouw level. Rondlopen in de wildernis kan dan heel erg schitterend zijn, maar op het moment dat jij een monster tegenkomt met een hoger level kun je maar beter even wegvluchten.

  2. Verrassingen

  Veel queesten in RPG’s zijn van dezelfde soort: loop van punt A naar punt B, dood X-aantal monsters hier en haal je beloning op. CD Projekt Red kent de formule, maar wijzigt hem en voegt iets fris toe. Sommige van die queesten worden namelijk uitgebreid door meer achtergrondinformatie, waardoor je meer en meer tijd kwijt raakt in slechts één queeste.

  Dan zijn er ook nog makkelijke missies, waarbij je al snel denkt het principe door te hebben, maar dan op het verkeerde been wordt gezet door de ontwikkelaar. En daar gaat het eigenlijk om: de speler constant blijven uitdagen, terwijl CD Projekt Red tegelijkertijd een sfeer van mysterie rond de diverse queesten creëert. Eigenzinnige missies ga je genoeg meemaken in The Witcher 3.

  1. Eigen speelstijl

  De enige manier om te overleven in de wereld van The Witcher 3 is natuurlijk om uitstekend om te kunnen gaan met een wapen naar keuze. En CD Projekt Red heeft twee delen kunnen tweaken aan de combat en met deel drie levert zij haar beste werk tot nu toe af. De combat is uitermate verfijnd en biedt voor iedereen een eigen speelstijl.

  Hoe jij dan echter het gevecht aangaat is helemaal afhankelijk van jou. Je bent overgelaten aan de magische krachten van de Witcher Signs, maar hoe jij deze invult is helemaal aan jou. Gebruik je magie om met vuur aan te vallen? Of om als een schild te gebruiken? Misschien ga je zelfs wel voor het neerzetten van een val met magie. Vind je dit allemaal niks, dan kun je alsnog je zwaard laten spreken.

  The Witcher 3 biedt meerdere mogelijkheden als het gaat om combat, maar de gehele game staat in het teken van je eigen speelstijl. Rag je als een malle door de hoofdverhaallijn heen, of delf jij jezelf eerst onder in talloze side-queesten? De keuze is geheel aan jou.

  The Witcher 3 Game of the Year edition

  Vanaf vandaag is The Witcher 3 Game of the Year edition te koop. Deze editie is uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC en geeft je toegang tot The Witcher 3 Wild Hunt plus de eerste twee DLC van de game, te weten Hearts of Stone en Blood and Wine.

  The Witcher 3: Wild Hunt

  Verkijgbaar vanaf 19 may 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.