Dutch Games Association interview - Voor de beginnende ontwikkelaar

Article
dinsdag, 30 augustus 2016 om 12:42
xgn google image
De Dutch Games Association zal voor gamers niet direct een belletje doen rinkelen. De organisatie is voor beginnende ontwikkelaars daarentegen wel degelijk van belang. Om erachter te komen hoe belangrijk de organisatie daadwerkelijk is voor de onafhankelijke ontwikkelaar zijn we op Gamescom 2016 even gaan zitten met voor een Dutch Games Association interview met Horst Streck, Chairman bij de DGA.
Tijdens de Gamescom 2016 kregen verschillende kleinere ontwikkelaars op het Holland Games Paviljoen de kans om hun nieuwste creaties te tonen. Dit onder andere om te laten zien wat ze in hun mars hebben, maar daarnaast ook om in contact te komen met andere bedrijven die eventueel kunnen helpen met het uitbrengen van diezelfde games.

Kansen bieden

Dat laatste blijkt ook. Zo is er een game die je niet met een traditionele controller bestuurt, maar in dit geval met een kussen. Door op het kussen te drukken bestuur je een figuur op het beeldscherm. Vrij eenvoudige controls, maar het is inderdaad wel iets aparts.

Gezonde concurrentie

Allemaal goed en wel. Maar wanneer je met verschillende ontwikkelaars op eenzelfde stand staat dan mag je verwachten dat er wel enige concurrentie zal ontstaan om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor de games.

Wat doet de DGA?

Dan komen we natuurlijk uit op hetgeen waar de meeste mensen hun vraagtekens bij zullen hebben; waar komt de Dutch Games Association om de hoek kijken? De negen indie ontwikkelaars op het Holland Games Paviljoen krijgen de kans om hun games te tonen, maar houdt het daar dan bij op?

Weinig nodig

Ze zijn dus erg gemotiveerd om verder te gaan met het ontwikkelen van hun games. Maar op dit moment zullen ze nog niet heel erg veel geld verdienen met het ontwikkelen van hun games. Waar komen deze jongens dan vandaan? En belangrijker; hoe krijgen ze op dit moment hun brood op de plank?

Dutch Games Association

Het komt er dus op neer dat de Dutch Games Association vooral gericht is op het helpen van de ontwikkelaar. Maar daarnaast bestaat de organisatie er ook voor om de Nederlandse gamesindustrie naar een hoger niveau te tillen. Dat doet de DGA door middel van het ondersteunen van beginnende ontwikkelaars.
Daarnaast bestaat er ook nog een stimuleringsfonds. Dit fonds helpt de beginnende ontwikkelaar met het aan de man krijgen van hun games. Daarnaast krijgen de beginnende ontwikkelaars ook pitchtraining om hun games op een juiste manier te presenteren. Volgens Horst is de Nederlandse game-industrie er een waar kansen liggen.
Het lijkt er dus op dat de Dutch Games Association in ieder geval een organisatie is waar veel meer mensen bekend mee zouden moeten zijn. Van het ondersteunen van kleinere ontwikkelaars tot het bieden van een stimuleringsfonds. Voor de beginnende ontwikkelaar zal het in ieder geval goed zijn om te weten dat er een organisatie als de DGA bestaat.

Populair Nieuws