Vijf redenen om de Netflix Original serie White Lines te kijken

  Netflix verwent ons lekker met allerlei nieuwe series terwijl we thuis moeten zitten door het coronavirus. De nieuwste Netflix Original serie is White Lines, een show van de hand van gerenommeerde producenten. Lees hier vijf redenen waarom je White Lines moet gaan kijken.

  Netflix

  Een onderzoek vol mysteries

  Het verhaal van White Lines draait om Axel Collins (Tom Rhys Harries), een beroemde DJ op het eiland Ibiza, maar geboren en getogen in Manchester. Twintig jaar geleden is Axel van de aardbodem verdwenen en pas recent is zijn lichaam gevonden. Conclusie: hij is vermoord.

  Om uit te zoeken wat er al die tijd geleden is gebeurd, besluit zus Zoe Walker (Laura Haddock) naar het eiland af te reizen. De meeste vrienden van Axel wonen nog steeds op Ibiza en ook de politie zal vast willen uitzoeken wie de beroemde DJ heeft vermoord, toch? Verkeerd gedacht. Zoe moet zelf een onderzoek instellen, maar zal daarbij op een hoop obstakels stuiten.

  Netflix

  Seks, drugs en heel veel geweld

  Het verhaal van White Lines speelt zich niet alleen af in het heden. Om achter de waarheid te komen maakt de Netflix Original serie regelmatig een sprong naar twintig jaar eerder. Op die manier weet de kijker precies wat zich op het zonnige eiland heeft afgespeeld.

  Omdat we in de geschiedenis duiken van Tom en zijn vrienden zullen we ook middenin hun levensstijl terecht komen. Dat komt neer op enorm veel drugsgebruik, het zuipen van liters alcohol op één avond en natuurlijk feestjes die duren totdat de zon weer opkomt. Verwacht in beide tijdlijnen ook behoorlijk wat geweld en bloed, of dat nu komt door een lading cocaïne door de neus of een flinke rechtse.

  Netflix

  Coronatijd

  Natuurlijk leven we anno 2020 in een periode waarin we meer thuis zijn dan buiten het huis. Het coronavirus heeft het leven gekanteld en houdt iedereen in zijn greep. Een opkomende tweede golf is dan ook een extra goede reden om binnen te blijven zitten en om je in een vermakelijke serie te verdiepen. White Lines is de perfecte serie om hiervoor te kiezen, want door de spanning en sensatie vergeet je bijna dat er buiten de deuren een pandamie gaande is.

  Een orgie aan genres

  Je zal misschien denken dat White Lines een behoorlijk duistere serie is, afgezien van de brandende zon op Ibiza natuurlijk. Dat is gedeeltelijk waar, maar de Netflix Original biedt daarnaast genoeg variatie. Sterker nog, het is soms een hele achtbaan van genres waar de kijker doorheen gaat.

  Uiteraard is er snoeihard geweld, maar dat wordt vervolgens afgewisseld met dansscènes in een club, een orgie die op een afterparty wordt gehouden, een martelscène en andere compleet bizarre en vaak humoristische scenes. Cocaïne snuiven zal bijvoorbeeld voor een hond waarschijnlijk niet bepaald gezond zijn, maar het zorgt wel voor hilarische momenten. White Lines voelt door die afwisseling soms als een serie die zelf een lijntje heeft gedaan en het past perfect in het thema.

  Netflix

  Heerlijke soundtrack

  Een serie die zich een groot gedeelte van de tijd afspeelt in het nachtleven van Ibiza of het Manchester van de jaren 90, moet natuurlijk wel een flinke soundtrack hebben met heerlijke nummers. Dat is dan ook precies wat White Lines levert en muziekliefhebbers kunnen optimaal genieten. Voordat de muziek plotseling wordt verstoord door dialogen natuurlijk.

  Er komen klassieke nummers voorbij als Hallelujah van Happy Mondays en Age of Love van The Age of Love voor liefhebbers van muziek uit de nineties, maar ook genoeg moderne nummers die het goed doen in de club. En de main theme is door niemand minder gemaakt dan Nederlander Tom Holkenborg - beter bekend als Junkie XL. Wil je in alle rust van de soundtrack genieten, dan kun je ook de officiële playlist terugvinden op Spotify.

  Netflix

  Van de makers van La Casa de Papel en The Crown

  Er zijn daarnaast nog meer bekende namen verbonden aan White Lines. De bedenker van de serie is namelijk Alex Pina. Die naam zal je misschien niet bekend in de oren klinken, maar het is het brein achter La Casa de Papel. Eén van de meest populaire series die Netflix te bieden heeft.

  Pina heeft tot nu toe voornamelijk gewerkt aan Spaanse producties, maar één blik op de cast van White Lines en je zal zien dat er naast veel Spaanstalige acteurs ook een hoop Britten in de serie spelen. De Netflix Original is namelijk mede geproduceerd door Andy Harries, één van de producten achter The Crown - die andere zeer populaire Netflix serie. Als de serie veel kijkers trekt, dan hebben de makers bovendien nog een stuk meer in petto, want Pina heeft al een plot voor drie seizoenen uitgewerkt.

  Dit bericht is op 11 augustus 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.