Wil je op vakantie? Met deze games kan je lekker op reis!

Article
donderdag, 20 mei 2021 om 16:00
assassins creed valhalla stonehengef1619782161
Scheur je vliegticket maar door, want de kans is heel groot dat je een streep moet zetten door je vakantie door de coronacrisis. Maar wees niet getreurd, want met deze games kan je alsnog lekker op reis!

Assassin’s Creed Valhalla

Wilde je dit jaar lekker op vakantie gaan naar de Britse eilanden, dan heb je pech. Hoewel het coronavirus steeds minder een probleem wordt in Groot-Brittannië, zal het nog een tijd duren voordat de cijfers in Nederland dalen - en de Britten ons toelaten in hun land.
Gelukkig is dat geen enkel probleem wanneer je een PlayStation, Xbox of PC in huis hebt staan, want met Assassin’s Creed Valhalla is de oversteek naar Engeland een eitje. In de game kom je alleen niet over uit Nederland, maar stap je op de boot in Noorwegen. Je neemt namelijk de controle over Eivor, een viking in de 9de eeuw na Christus.
Je zal dus ook niet opgewacht worden door de douanedienst, maar door de soldaten van de vele koninkrijken die Engeland in de Dark Ages rijk was. Als je alleen voorbij alle tegenstanders kijkt, is Assassin’s Creed Valhalla de perfecte vakantie naar Engeland. Je kan genieten van het complete land, van de grote steden in het zuiden tot aan de vruchtbare heuvels en koude bergen in het noorden. En met de Wrath of the Druids DLC heb je ook nog eens een ticket naar Ierland in handen!
subnauticaf1620383081

Subnautica

Tijdens de zomer worden er veel vakanties geboekt naar zonnige oorden, om daar te genieten van het azuurblauwe water en alles wat er onder de zeespiegel te vinden is. Dit jaar zal dat lastig gaan, want wanneer je gaat duiken in de Noordzee kom je niet veel meer tegen dan prut, stinkend zeewier en een verdwaalde Albert Heijn-tas.
Wil je dit jaar gaan duiken dit jaar, dan is Subnautica waarschijnlijk de beste oplossing. De game is net zoals titels als Ark: Survival Evolved en Valheim een survival action-adventure, maar neemt gooit het wel over een heel andere boeg. Spelers storten namelijk neer op de planeet 4546B, dat bestaat uit één grote oceaan. Om te overleven moet je dus het onderwaterrijk verkennen.
Subnautica is daarom ook de perfecte vervanger voor als je exotische vissen en zoogdieren wil bekijken in een ver land. Omdat de game zich namelijk afspeelt op een andere planeet, zal je een heel scala aan vreemde flora en fauna tegenkomen. Wees alleen wel goed voorbereid, want des te dieper je de oceaan gaat verkennen, des te meer de vissen je als een lekkere lunch zullen zien.
flight simulator 2020 cessna 172f1597396349

Microsoft Flight Simulator 2020

Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal vliegtuigen in de lucht op één hand te tellen, in plaats van spitsuur op tien kilometer hoogte. Dat is logisch, want veel landen accepteren geen toeristen of andere reizigers uit andere landen.
Kan je niet wachten om eindelijk weer in het vliegtuig te stappen op weg naar een vakantieoord, of ben je een aspirant-piloot, dan kan je aan de slag met Microsoft Flight Simulator 2020. De legendarische serie van Microsoft kreeg vorig jaar eindelijk een nieuw deel, na een droogte van veertien jaar. En het is ook nog eens het beste deel in de serie tot nu toe!
Je kan met verschillende vliegtuigen aan de slag in Microsoft Flight Simulator 2020, van een kleine Cessna tot aan Boeing 747 om honderden passagiers tegelijkertijd mee te nemen. Vervolgens mag je het complete stappenplan van een echte piloot doorlopen en genieten van de vrijheid in de lucht. Maar je kan af en toe ook genieten van het uitzicht op de grond, want dankzij bergen aan data heeft Microsoft de hele wereld gedetailleerd nagemaakt.
animal crossing new horizonsf1589988462

Animal Crossing: New Horizons

Had je deze zomer willen genieten van je rust op een klein eiland ergens in de Stille Oceaan? Dan leven we met je mee, maar we hebben misschien ook de ideale oplossing voor je. In plaats van urenlang in het vliegtuig te zitten kan je namelijk ook thuis op je eigen eiland zitten met Animal Crossing: New Horizons.
In de ontspannende game mag je namelijk bij Nook je eigen, onbewoonde eiland uitkiezen om je nieuwe bestaan op te bouwen. Vervolgens kan je je vermaken met allerlei activiteiten op het eiland, zoals het vangen van vissen, resources verzamelen om voorwerpen te maken of door je eigen tuin aan te leggen. Na verloop van tijd zal je ook nieuwe mogelijkheden vrijspelen en komen er andere bewoners naar je eiland toe.
Je kan bovendien ook bezoek krijgen van je echte vrienden op het eiland. Andere spelers kan je namelijk uitnodigingen om samen van zonsondergang te genieten, maar ook door spullen uit te wisselen. Zo kan je andere soorten bomen op je eiland introduceren of je eigen bloemen kweken. Het klinkt allemaal als veel werk, maar een game wordt niet veel ontspannender dan Animal Crossing: New Horizons.
ghost of tsushima japan uitzichtf1620383722

Ghost of Tsushima

Een reisje naar Japan is vaak een flinke investering, want het is over het algemeen niet goedkoop om een vakantie te boeken naar het land van de Rijzende Zon. Als je er lang voor hebt gespaard en dan kan je reis niet eens doorgaan, dan zal je waarschijnlijk niet bepaald tevreden zijn.
Maar maak je geen zorgen, want er is ook een game om mee op reis te gaan naar Japan. Ten minste, het eiland Tsushima rond het jaar 1274. In Ghost of Tsushima stap je namelijk in de schoenen van Jin Sakai, een samoerai die loyaal is aan de heer van Tsushima. Er wordt dan ook een beroep gedaan om zijn diensten wanneer de Mongolen hun invasie beginnen op het Japanse eiland.
De eerste veldslag tegen de Mongolen loopt dramatisch af voor de verdedigers en Jin kan nog maar net met zijn leven ontsnappen aan het bloedbad. Om de invasie terug te dringen zal hij nieuwe guerilla-tactieken moeten leren om het in zijn eentje op te nemen tegen zijn vijanden. Ondertussen kan je ook het complete eiland van Tsushima verkennen. Vergeet daarbij natuurlijk niet om af en toe wat mooie plaatjes te schieten met de Photo Mode!

Populair Nieuws

Laatste Reacties