Top 5 PC games om in 2019 naar uit te kijken - Nieuw jaar vol toppers!

  2018 was weer een prachtig jaar voor PC-gamers, met veel topgames door het hele jaar heen. Maar dat betekent niet dat we rustig aan de games van het afgelopen jaar kunnen spelen, want 2019 belooft met veel mooie ervaringen te komen. Lees hier de top 5 PC games om in 2019 naar uit te kijken.

  5. The Outer Worlds

  De aankondiging van The Outer Worlds kwam bij de Game Awards van 2018 als een donderslag bij een heldere hemel. Een maand ervoor is bekendgemaakt dat de gerenommeerde studio is overgenomen door Microsoft, maar opvallend genoeg wordt de game uitgegeven door Private Division en niet Microsoft. Het is in ieder geval een aangename verrassing, want wat we tot nu toe van The Outer Worlds hebben gezien is zeer interessant.

  The Outer Worlds is een first person RPG die zich afspeelt in de verre toekomst, waar bedrijven zijn begonnen om andere planeten klaar te maken voor de mensheid. De speler wordt wakker aan boord van een schip dat is afgereisd naar het uiteinde van de bekende ruimte, om daar vreemde planeten te verkennen. Zoals we kunnen verwachten van Obisidian Entertainment is het ook een typische RPG, met een uitgebreid dialoogsysteem, veel wapens, vaardigheden om te ontgrendelen en personages die je kunnen helpen op jouw avontuur. Wij zijn in ieder geval klaar voor een uitstapje naar het onbekende.

  The Outer Worlds komt uit in 2019, maar heeft nog geen specifieke releasedatum.

  4. Total War: Three Kingdoms

  De Total War-serie is al twee keer afgereisd naar Japan voor oorlogen tussen de Shogun, Japanse krijgsheren. Maar we zijn nog nooit geweest naar het machtige land aan de andere kant van de Oost-Chinese Zee. Daar gaat verandering in komen met Total War: Three Kingdoms, dat zich afspeelt in China tussen 190 en 280 jaar naar Christus.

  In het jaar 190 staat de glorieuze Han-dynastie op het punt om te vallen, met een acht-jarige keizer op de troon. Dankzij slecht advies resulteert zijn heerschappij binnen de kortste keren voor chaos en anarchie in het land. Als speler kies je één van de elf facties om te strijden voor de macht over China en om van het versnipperde land weer een grootmacht te maken.

  De grote verandering in Total War: Three Kingdoms komt met het Generals-systeem. Je kan elk moment maar drie generaals op het veld hebben, die ieder een eigen leger commanderen, met allemaal hun sterke en zwakke punten. Bovendien kunnen generaals ook apart worden bediend en hebben ze eigen wapens en uitrustingen, die je kan stelen als je vijandelijke generaals dood. Het lijkt ons een interessante toevoeging te worden aan het tactische schaakspel van de Total War-serie.

  Total War: Thee Kingdoms zal uitkomen op 7 maart.

  3. Metro Exodus

  De Metro-franchise heeft pas zijn gezicht laten zien in 2010, maar heeft al een flinke naam opgebouwd dankzij de sterke optredens van Metro 2033 en Metro Last Light. De serie speelt zich af in een post-apocalyptisch Rusland, waar verschrikkelijke wezens en radioactiviteit de baas uitmaken boven de grond en de mensheid is gevlucht naar het metrostelsel.

  Metro Exodus speelt zich af twee jaar na de gebeurtenissen van Metro Last Light en spelers stappen weer in de schoenen van Artyom. De game draagt niet voor niets de titel Exodus, want Artyom en de Spartan Rangers proberen van Moskou naar het verre oosten te komen. Dat betekent ook dat we in Metro Exodus een stuk meer van de buitenwereld te zien krijgen, inclusief een dag-nacht-cyclus, dynamisch weer en veranderende omgevingen met de wisseling van seizoenen. Tijd om alvast vodka in te slaan om dit koude avontuur te overleven.

  Metro Exodus staat gepland voor een release op 15 februari.

  2. Doom Eternal

  Een reboot van de klassieke Doom-franchise in 2016 was een meesterzet van ontwikkelaar id Software. Spelers werden getrakteerd op een razendsnelle first person shooter dat een heerlijk ritme heeft, met het neerschieten van demonen of ze afmaken met gruwelijke melee finishers, terwijl je op een hoog tempo rent en springt door de levels door. Het is Doom zoals Doom bedoeld is. En daar gaan we in 2019 nog meer van krijgen met Doom Eternal.

  Doom Eternal is de directe opvolger van Doom en bouwt voor op de actievolle formule, maar lijkt alles groter en beter te maken. Zo zullen wapens nieuwe functies krijgen, zoals de Super Shotgun die een ingebouwde grijphaak heeft, en kunnen spelers verschillende functies aan hun bepantsering toevoegen. Zo is een vlammenwerper altijd handig om bij je te hebben. Bovendien heeft de speler ook meer opties om door een level te bewegen zoals het beklimmen van muren en de mogelijkheid om aanvallen te ontwijken. Die nieuwe opties en vuurkracht is wel nodig ook, want de variatie in demonen zal verdubbeld worden en daar zullen ongetwijfeld enorme verschrikkingen tussen zitten.

  Doom Eternal staat gepland voor 2019, maar heeft nog geen specifieke releasedatum.

  1. Anthem

  Ontwikkelaar BioWare heeft een lastige periode achter de rug, dankzij een gemixt ontvangst van Mass Effect Andromeda. De Canadese studio wil dan ook schitteren met haar nieuwe game: Anthem. De ambitie is er zeker, met Vice-President van EA Patrick Söderland die heeft aangegeven dat Anthem misschien wel het begin wordt van een 10-jarig avontuur voor BioWare.

  In Anthem stap je in de metalen laarzen van een Freelancer, een soldaat gekleed in een Exosuit die wordt ingehuurd om de gevaarlijke gebieden buiten de beschaving te verkennen. Je kan kiezen tussen vier verschillende Exosuits, van de gebalanceerde Ranger tot de zware Colossus en Storm, die de elementen kan aanwenden. De gameplay verschilt flink per Exosuit en het is dan ook een belangrijke keuze om te maken.

  De wereld die je moet verkennen is niet alleen prachtig, met ongerepte natuur en zichtbare delen van een verloren beschaving, maar ook zeer gevaarlijk. Je zult moeten vechten met enorme monsters, bandieten en andere vijanden en ook de wereld zelf kan tegen je keren. De wereld is daarnaast helemaal open buiten de stad om, wanneer je eenmaal in de wereld bent zijn er geen laadtijden meer. Wij hebben in ieder geval zin om deze wereld helemaal te verkennen, ondanks de de aggressieve flora en fauna.

  Anthem zal uitkomen op 22 februari.

  Top 5 PC games om in 2019 naar uit te kijken - Waar staat jouw vizier op gericht?

  Wat vind jij van onze top 5 PC games om in 2019 naar uit te kijken? Zit jouw langverwachte game in het lijstje of heb je je ogen gezet op een andere titel in 2019? Laat het ons weten in de comments!

  The Outer Worlds

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.