Top 5 beste eSports gaming muizen - Steelseries, Logitech en Razer

  Competitief gamen op het hoogste niveau is niet makkelijk. Veel trainen, blijven oefenen en altijd doorzetten; dat is enorm belangrijk. Maar ook de hardware die je gebruikt is erg belangrijk. Dit zijn de top 5 beste gaming muizen voor eSports.

  Razer

  Een gaming muis voor eSports heeft geen input vertraging en moet lekker in de hand liggen, maar het blijft toch vaak persoonlijke voorkeur. Er is een enorm aanbod en daarom is het niet makkelijk om een gaming muis uit te kiezen. De gaming muizen van verschillende merken hebben een ander gewicht, een andere vorm en zien er anders uit. Om de keuze iets makkelijker te maken, hebben wij de vijf beste gaming muizen op een rij gezet.

  5. Razer DeathAdder Elite

  Deze lijst met de beste eSports gaming muizen wordt afgetrapt door de Razer DeathAdder Elite. Deze optische gaming muis staat garant voor ultieme precisie. Elke keer dat jij in een snelle beweging op het hoofd van je tegenstander mikt in een potje Call of Duty: Black Ops 4 is het raak. Maar dat is niet het enige, want de Razer DeathAdder Elite heeft ook nog eens een aantal extra knoppen.

  In totaal heeft deze gaming muis vas Razer namelijk zeven instelbare knoppen. Alle knoppen kunnen door middel van de Razer Synapse Software worden ingesteld. Twee van die knoppen zitten aan de linkerkant van de muis. Hiermee kan er snel worden gewisseld tussen verschillende wapens in Fortnite Battle Royale of Counter-Strike: Global Offensive; twee games waarin elke seconde telt.

  De Razer DeathAdder Elite is nu bij bol.com te verkrijgen voor 64,90 euro.

  SteelSeries

  4. SteelSeries Rival 650 Wireless

  Er worden tegenwoordig ook uitstekende draadloze gaming muizen geproduceerd. Het is dan ook niet gek dat de SteelSeries Rival 650 Wireless in deze lijst met de beste eSports gaming muizen staat. Wij hebben deze muis beoordeeld in onze SteelSeries Rival 650 Wireless review, waarin wij dit apparaat maar liefst een 9 hebben gegeven. Het enige nadeel aan deze gaming muis is de prijs, want het apparaat kost 129,99 euro.

  Een van de grote voordelen van deze gaming muis is dat de bedrading nooit in de weg zit. Een nadeel kan zijn dat de muis vertraging kan hebben, maar dat is bij de Rival 650 Wireless zeker niet het geval. Ook de batterijduur is uitstekend, want met een keer opladen kun je tot maar liefst 24 uur gamen. Tijdens het spelen van verschillende shooters met deze gaming muis merk je niet dat je met een draadloze muis gamet. Daarnaast heeft ook deze muis twee knoppen aan de linkerkant, waardoor je snel gebruik kunt maken van verschillende items in games als League of Legends en DOTA 2.

  De SteelSeries Rival 650 Wireless is te koop voor 129,99 euro.

  Logitech

  3. Logitech G903

  De derde plaats wordt ingenomen door de Logitech G903. Dit is een draadloze gaming muis, waardoor je geen last hebt van een vervelende kabel die jouw bereik belemmerd. We kunnen wel meteen zeggen dat het ook de duurste muis in deze lijst is, want je betaalt 179,00 euro voor dit apparaat. Dat is dan ook de reden dat deze muis niet hoger staat in deze lijst met de beste eSports gaming muizen.

  De G903 maakt gebruikt van de Lightspeed-technologie van Logitech. Hierdoor heeft de gaming muis een reactietijd van een milliseconde. Dat is net zo veel als bij een muis met bedrading. De G903 heeft elf instelbare knoppen en dus is deze gaming muis uitermate geschikt voor MOBA games. Ook gaat de Logitech G903 maar liefst 32 uur mee, wanneer je de RGB-verlichting uitzet. Genoeg voor een enorm lange game-sessie dus!

  De Logitech G903 is normaal gesproken te koop voor 179 euro. Op dit moment kost de gaming muis 139 euro bij bol.com.

  SteelSeries

  2. SteelSeries Rival 710

  De plaats van de runner-up wordt ingenomen door wederom een SteelSeries gaming muis. De SteelSeries Rival 710 kwam in 2018 uit, maar is niet draadloos als de Rival 650 Wireless. Een ander groot verschil tussen beide muizen is dat de Rival 710 een stuk zwaarder aanvoelt. Hoe zwaar je je muis wil hebben is vooral persoonlijke voorkeur, dus wanneer je een zware muis wil, is dit misschien wel de beste keuze voor jou.

  Een toffe feature die we nog niet bij andere gaming muizen hebben gezien is het LED-scherm aan de voorkant van de muis. Hierop kun je verschillende teksten, logo’s of een zelfgemaakte tekening laten zien. Daarnaast zijn er een aantal games, waaronder DOTA 2 en Counter-Strike: Global Offensive, waarbij je de score kunt zien op de muis. Deze muis is ook duur maar niet zo duur als de Logitech G903 en de SteelSeries Rival 650 Wireless.

  De SteelSeries Rival 710 is normaal gesproken te koop voor 109,99 euro. Maar op dit moment is de gaming muis in de aanbieding bij bol.com voor 84,99 euro.

  SteelSeries

  1. Finalmouse Air58 Ninja

  De Finalmouse Air58 Ninja is de meest populaire gaming muis van het afgelopen jaar. De muis is door Finalmouse in samenwerking met populaire Fortnite-streamer Tyler “Ninja” Blevins ontwikkeld. Op dit moment is de Air58 Ninja volledig uitverkocht in Amerika en Europa. Het unieke aan deze muis is het gewicht, want de Finalmouse Air58 Ninja weegt maar 58 gram. Dat is maar liefst twee keer minder dan de SteelSeries Rival 710 uit deze lijst met de beste eSports gaming muizen.

  Deze gaming muis wordt door veel professionele gamers gebruikt. Doordat de muis zo licht is, heb je het gevoel dat je niet eens een muis vasthoudt. Daardoor wordt jij één met de game. Toch blijft het gewicht van een gaming muis vooral persoonlijke voorkeur. Wanneer je houdt van een hele lichte muis dan is de FinalMouse Air58 Ninja de beste gaming muis voor eSports.

  Op dit moment is de Finalmouse Air58 Ninja overal uitverkocht. Maar de gaming muis kan op deze website worden gekocht.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.