Achtergrond - Wat is Metro 2033?

Voor we de Metro Exodus gameplay bespreken zullen we kort het Metro-universum. Metro Exodus is het derde deel in de serie en het vervolg op Metro 2033 en Metro Last Light, die op hun beurt weer zijn gebaseerd op de boeken van de Russische auteur Dmitry Glukhovsky. Metro speelt zich af in de ruïnes van Moskou na een nucleaire oorlog in 2013. Omdat het boven de grond niet veilig is zijn de overlevenden van de oorlog in de ondergrondse metrostelsels van Moskou gaan wonen, terwijl boven de grond gemuteerde dieren de dienst uit maken.

Over tijd ontstaan er verschillende groeperingen die de leiding nemen over de metrostations: de facisten (Fourth Reich) en de communisten (Red Line). Jij bestuurt de overlever Artyom die door de gebeurtenissen van Metro 2033 en Metro Last Light in aanraking komt met de twee groepen en uiteindelijk strijdt tegen (en met) de mysterieuze Dark Ones.

In Metro Exodus ben je wederom Artyom die een locomotief genaamd de Aurora vol overlevenden naar een betere bestemming probeert te loodsen. De game belooft een aangrijpende verhaallijn waarbij niet iedereen het zal overleven. De keuzes die je door het verhaal heen maakt zullen dus invloed hebben op hoe de game eindigt.