Top 5 grootste film flops van recente jaren

Article
donderdag, 25 mei 2017 om 12:02
xgn google image
In deze top 5 grootste film flops gaan we het hebben over films die het niet goed deden. Een flop houdt in dat een film niet genoeg geld heeft opgeleverd. Hierdoor verliest de studio geld of worden mogelijke vervolgen stopgezet. Verheugde jij je op een vervolg van een van deze films?

5. Alice Through the Looking Glass

We beginnen onze top 5 grootste film flops met Alice Through the Looking Glass. Regisseur Tim Burton bracht ons in 2010 Alice in Wonderland, een los vervolg op de Disney animatieklassieker uit 1951. Wat men ook van deze film vond, Alice in Wonderland werd een megagrote hit en bracht uiteindelijk bijna een miljard euro op.
Het feit dat we zes jaar moesten wachten op een vervolg is apart. Met zulke nummers was te verwachten dat Disney zo snel mogelijk een vervolg zou klaarzetten. Deze lange tijdspanne tussen de films heeft schade toegebracht. Hierdoor is Through the Looking Glass bijvoorbeeld niet geregisseerd door Tim Burton, maar desondanks kwam wel de hele cast terug, waaronder Johnny Depp als de Mad Hatter.
Uiteindelijk was het wachten te lang, en toen Alice Through the Looking Glass uitkwam in 2016, flopte deze zwaar. Met een hoog budget van 152 miljoen euro wist de film wereldwijd maar 267 miljoen euro binnen te halen. Op het eerste gezicht lijkt dit niet onwijs slecht, maar bovenop de 152 miljoen euro komen nog marketingkosten en een deel van de opbrengst gaat naar de bioscopen.
Of er vervolgen gepland stonden op deze film is onduidelijk, want hier is nooit iets over vrijgegeven. Wat we wel weten is dat de Alice in Wonderland films voorlopig zijn afgelopen.
111538

4. Teenage Mutant Ninja Turtles Out of the Shadows

Teenage Mutant Ninja Turtles werd gereboot in 2014. Deze film, geproduceerd door Michael Bay, kreeg al snel veel kritiek. De gecompliceerde designs en te veel focus op de menselijke personages zijn hier voorbeelden van. Toch maakte de film genoeg geld om zich een vervolg te permitteren.
Het vervolg, Out of the Shadows, had alles met zich mee. De toon werd luchtiger, de focus leek meer te gaan op de Turtles zelf, en oude vijanden van de originele cartoon kwamen erin voor. Shredder, Bebop & Rocksteady, en zelfs de alien Krang maakten hun opwachting. Desondanks konden zelfs al deze pluspunten de film niet redden.
De film bracht wereldwijd maar 219 miljoen euro op, tegen een budget van 120 miljoen euro. Uiteindelijk verloor de studio rond de 54 miljoen euro. Ook wij waren niet enorm enthousiast over de film. In onze Out of the Shadows review komt terug dat het verhaal te ingewikkeld is en de film te veel geforceerde humor bevat.
Er komt een dag dat we een goede Teenage Mutant Ninja Turtles film krijgen. Hopelijk wordt dat een film met dezelfde duisterheid als de originele zwart-wit stripboeken. Tot deze dag moet Hollywood de Turtles met rust laten.
44 miljoen 111545

3. King Arthur Legend of the Sword

De meest recente film van de top 5 grootste film flops is King Arthur Legend of the Sword. Legend of the Sword is net een week uit, dus je zou denken dat je hierop niet veel kan baseren. Dit kan wel in het geval van King Arthur, want de toekomstplannen die deze film moest voortzetten worden zo goed als afgeblazen.
King Arthur bracht wereldwijd maar 39 miljoen euro op in het eerste weekend, tegen een enorm budget van 156 miljoen euro. Als we dit vergelijken met andere grote blockbusters, is dit enorm teleurstellend. Blockbusters als de Marvel films, Transformers of Fast & Furious halen hun budget (van vaak 175 - 225 miljoen euro) er in het eerste weekend wel uit.
De teleurstelling wordt alleen maar groter, want Warner Bros had de intentie om nog vijf vervolgen te maken op deze film. Twee trilogieën in totaal. Hoe het er nu voor staat mag de film blij zijn met één vervolg. Nog vijf vervolgen gaat absoluut niet gebeuren.
De voorspellingen zijn dat King Arthur de studio 89 miljoen euro in het rood achterlaat. Mocht dit het geval zijn, zeg dan maar vaarwel tegen de vervolgen.
111546

2. Ghost in the Shell (2017)

Verder in onze top 5 grootste film flops uit het recente verleden vinden we Ghost in the Shell, gebaseerd op de gelijknamige Japanse manga. Ghost in the Shell was al eerder vertaald naar het grote scherm in de anime uit 1995.
Deze nieuwe verfilming ging niet super van start. Zodra Scarlet Johansson werd gecast als Major waren de fans niet tevreden. Major is van Aziatische afkomst en Scarlet Johansson uiteraard niet. Deze beslissing zou de film nog een tijdje achtervolgen.
Met een budget van 98 miljoen euro heeft de film een magere 151 miljoen euro opgeleverd. Uiteindelijk met marketing en andere kosten erbij kostte dit de studio rond de 54 miljoen euro. Zowel de manga als de anime zijn pittig populair, dus waarom deze film het zo slecht heeft gedaan is onbekend. Zou het te maken hebben met Scarlet Johansson?
Ghost in the Shell kan beter blijven voortbestaan in animevorm.
111565

1. Power Rangers

We sluiten de top 5 grootste film flops af met Power Rangers. Nostalgie keerde dit jaar terug in de vorm van Power Rangers, maar het was helaas van korte duur. De reden waarom Power Rangers op de eerste plek staat: omdat er waarschijnlijk geen vervolg gaat komen, terwijl de film wel goed is ontvangen door Power Rangers fans.
Ook Power Rangers moest de opzet zijn voor een tal vervolgen. Met een zesdelige filmsaga uitgestippeld leek de toekomst mooi te zijn voor de Rangers. De film heeft tot nu toe maar 124 miljoen euro binnen gesleept, tegen een gigantisch budget van 89 miljoen euro. De vervolgen raken steeds minder in zicht.
Power Rangers is bekend, maar was altijd een goedkope tv-serie. Het budget van 89 miljoen euro was dan ook veel te hoog. Als we een vergelijking maken met andere grote films, zien we dat films als Logan en Deadpool allebei een budget hadden van minder dan 89 miljoen euro. Je kunt wel stellen dat personages als Logan/Wolverine en Deadpool veel populairder zijn dan de Power Rangers, waardoor het dus absurd is dat de studio zo'n enorm budget koos voor Power Rangers.

Top 5 grootste film flops - Conclusie

Dit waren vijf recente films die waarschijnlijk geen vervolgen zullen zien, in ieder geval niet snel. Zijn er films die we zijn vergeten? Wat vinden jullie een enorme film flop? Of keken jullie uit naar één van deze vervolgen, zo ja, welke?

Populair Nieuws