Top 5 gekste gameconsoles allertijden

Article
zaterdag, 13 februari 2021 om 9:00
pexels jaroslav nymbursky 687811f1610967006
Begin 2021 had Nintendo meteen een grote verrassing voor ons, de Limited Edition Mario Nintendo Switch. Een nieuwe Nintendo Switch helemaal in de stijl van Super Mario. Deze bijzondere console deed ons denken aan een aantal opvallende gameconsoles uit het verleden. Wij doken vervolgens de archieven in en kwamen uit bij een aantal gekke consoles. Dit is de top 5 gekste gameconsoles allertijden.

5. Apple Pippin

We beginnen dit overzicht met Apple, want jawel ook Apple probeerde het ooit te maken in de game-industrie. Halverwege de jaren ’90 was de eerste PlayStation enorm populair. Apple zag hier ook wel brood in en kwam daarom ook met een eigen gameconsole. Het duurde iets langer dan verwacht, maar met enige vertraging kwam in 1996 de Apple Pippin op de markt. De gameconsole van Apple kwam in eerste instantie voor 599 dollar op de markt, maar zakte al snel in prijs.
Er kwamen maar weinig games uit voor deze bijzondere Apple Pippin en uiteindelijk besloot Apple in 1997 de console uit de schappen te halen. De Apple Pippin moest de grote concurrent worden van de PlayStation, maar werd in totaal maar 42.000 keer verkocht. Ter vergelijking, de PS1 ging ruim 100 miljoen keer over de toonbank.
pippinf1603709104

4. Nokia N-Gage

Is het een telefoon? Is het een gameconsole? Mwha… het is het allebei eigenlijk net niet. Medio 2003 leek Nokia het wel een goed idee om met een eigen handheld op de markt te komen en presenteerde daarom de Nokia N-Gage. De Nokia was een combinatie tussen een draagbare spelcomputer en een mobiele telefoon. Op zich een leuk idee, maar uitvoering kwam tekort. Qua telefoon was het eigenlijk niet echt praktisch en ook op het gebied van games kwam het tekort. Op dat moment was de Game Boy Advance SP al op de markt en nog geen jaar later zou de eerste Nintendo DS en PSP al uitkomen. De Nokia N-Gage kon deze concurrentie niet aan en raakte snel in de vergetelheid.
nokiaf1610706419

3. Capcom Retro Station

Op de derde plek vinden we een console die pas in 2020 gepresenteerd is. 2020 stond op gamegebied vooral in het teken van de nieuwe PS5 en de Xbox Series S en X, maar ook Capcom kwam vorig jaar met een nieuwe console. De Capcom Retro Station zou vroeger misschien geeneens heel erg zijn opgevallen, maar is voor een console anno 2021 toch er opvallend. Zoals de naam al een beetje weggeeft is de console erg retro en de games zijn hier ook op gericht. The Retro Station is op dit moment alleen nog in Japan te koop en kost omgerekend 170 euro. Voor dit geld heb je wel een gloednieuwe console en krijg je de volgende games:
  • Street Fighter II
  • Street Fighter II Champion Edition
  • Super Street Fighter II
  • Super Street Fighter II Turbo
  • Super Puzzle Fighter II Turbo
  • Mega Man The Power Battle
  • Mega Man 2 The Power Fighters
  • Mega Man X
  • Mega Man Soccer
  • Mega Man & Bass
campomf1606208700

2. Nintendo Virtual Boy

Op de tweede plek vinden we een console van Nintendo. Nintendo had door de jaren heen succes met consoles als de Nintendo Switch, DS en Wii, maar sloeg ook weleens de plank mis. Anno 2021 is het virtual gamen weer helemaal in met de speciale VR-brillen, maar Nintendo deed in 1995 al een dappere poging. In dat jaar verscheen namelijk de bijzondere Nintendo Virtual Boy. Voor de console hoefde je geen televisie te hebben, maar je moest door een speciale 3D-bril kijken. Nintendo was hiermee z’n tijd voorruit, maar desondanks werd het Nintendo’s slechts verkochte console ooit.
nintendof1610963237

1. Coleco Telstar Arcade

Tot slot komen we aan bij de nummer één en daar vinden we met afstand de gekste console van allemaal. In 1976 kwam de Coleco Telstar Arcade op de markt. De game industrie stond nog in z’n kinderschoenen en Pac-Man moest nog uitkomen, maar toch was er al deze bijzondere console. Voor deze console bestonden vier verschillende cartridges met ieder drie verschillende games. Wat deze console zo bijzonder maakt is dat je er geen controllers bij krijgt, maar een halve arcadehal. Zo zat er bijvoorbeeld een pistool en een racestuur aan de Telstar Arcade vastgemaakt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties