Top 5 games met een kerst thema - Digitale feestdagen

Article
zondag, 24 december 2017 om 14:21
xgn google image
Kerst komt eraan en of je het winterse feest nu leuk vindt of niet, je kunt er niet meer omheen. Overal waar je kijkt verschijnen lampjes, ballen en bomen en de kerstsfeer heeft ook zijn weg gevonden naar de wereld van games. We hebben de vijf tofste games met een kerst thema voor jou op een rijtje gezet.
De 25ste en 26ste dag van december vieren we met z'n allen het kerstfeest. Het feest heeft voor iedereen wel een andere betekenis en is wereldwijd enorm geliefd. Er zijn door de jaren heen zo veel kerstliedjes en kerstfilms uitgekomen dat de entertainmentmarkt inmiddels wel aardig verzadigd lijkt te zijn, maar toch komt er elk jaar wel weer een nieuw kerstgerelateerd liedje of film uit en we slikken het met z'n allen als zoete koek.

De tofste games met een kerst thema

Kerst wordt overal ter wereld wel gevierd en het feest is voor veel mensen de uitgerekende kans om eens extra aandacht te geven aan je geliefden. Elk jaar wordt er bovendien ook weer groots uitgepakt met cadeaus, versieringen en kerstdiners. De populariteit van kerstmis is niet onopgemerkt gebleven bij ontwikkelaars van games en veel games kunnen dan ook rekenen op een speciale aanpak ter ere van het winterfestijn. Maar welke games met een kerst thema zijn nu eigenlijk het tofst?
Je leest het in deze top 5 games met een kerst thema!

5. Hitman: Blood Money - "You Better Watch Out"

Hitman: Blood Money stamt alweer uit 2006 en tien jaar geleden kon kerst daar voor het eerst in typische Hitman-stijl gevierd worden. In missie met de toepasselijke naam "You Better Watch Out" is het aan onze kale huurmoordenaar om verschillende kerstmannen uit te schakelen.
Misschien niet de meest vredelievende op deze lijst games met een kerst thema, maar wat is het een toffe missie! De mogelijkheid om op de meest creatieve manieren de kerstmannen om zeep te helpen maakte elke kill weer bijzonder. Het mooiste is nog wel dat niemand ooit de kerstman verdenkt.
102601

4. The Division

Het is Black Friday wanneer een dodelijk virus losgelaten wordt in New York City. Het virus veroorzaakt een pokkenepidemie en zorgt voor grootschalige chaos en paniek in New York. De ziekte, die ook wel "Green Poison" of "The Dollar Flu" genoemd wordt, eist talloze levens en Manhattan wordt onder quarantaine geplaatst.
Doordat het virus is verspreid op Black Friday en de hele stad is opgeleukt met kerstversieringen die nooit zijn opgeruimd, wandel je in The Division rond in een soort uitgestorven winterwonderland. Dood en verderf tegenover kerstvreugde, als het ware.
De kerstsfeer geeft The Division een uniek thema, dat een mooi contrast biedt tegenover de setting die we meestal tegenkomen in shooters. Daarom hoort deze game dus ook thuis tussen de tofste games met een kerst thema.
102602

3. World of Warcraft: The Feast of Winter Veil

Elk jaar is het in World of Warcraft weer zover, dan vierden de spelers van de MMORPG met z'n allen The Feast of Winter Veil. Blizzard's versie van het bekendste winterfeest is dé manier om de winterdagen in Azeroth door te brengen. Elk aspect van kerstmis heeft zijn eigen versie gekregen in World of Warcraft, zo is de kerstman in Azeroth Greatfather Winter en nemen spelers het op tegen The Abominable Greench.
Natuurlijk worden ook de cadeautjes niet vergeten, elke speler kan namelijk op de ochtend van 25 december onder de bomen van Orgrimmar of Ironforge kijken om te ontdekken wat ze dit jaar hebben gekregen van Greatfather Winter!
Zing, dans, geef cadeaus of word dronken met Grandfather Winter's ale. The Feast of Winter Veil is elk jaar weer een feest en maakt van World of Warcraft elke keer weer een van de tofste games met een kerst thema. Zorg dus dat je dit kerstseizoen Azeroth niet overslaat!
102603

2. Dead Rising 4

In Dead Rising 4 zien we de wereld nogmaals naar de knoppen gaan op Black Friday, maar ditmaal is het geen virus dat roet in het kerstdiner gooit, maar hordes zombies! Aangezien het spel zich grotendeels in een enorm winkelcentrum afspeelt, ontbreekt het niet aan de nodige kerstversieringen en kunnen we ons helemaal uitleven met candy canes, kerstcadeaus en zelfs kerstbomen om zombies in de pan te hakken!
Frank West ondersteunt het geheel met zijn sarcastische commentaar en dat maakt het allemaal weer net wat leuker. Bovendien hoeven we ons niet alleen druk te maken om kerstzombies, want er lopen ook de nodige gekkies rond die zich iets te veel hebben uitgeleefd met de eggnog. Dit is kerst vieren op zijn best!
De game was eerder enkel voor Xbox One en PC te krijgen, maar is nu ook op de PlayStation 4 te spelen.
102604

1. Saints Row IV: How The Saints Saved Christmas

Maar de allertofste van deze lijst games met een kerst thema is toch echt wel deze kerstfilm mash-up met elementen van onder andere Die Hard, A Christmas Story, How the Grinch Stole Christmas en nog veel meer films die je inmiddels aardig de keel uit zijn komen te hangen. Deze Saints Row IV DLC maakt de al aardig absurde wereld van Saints Row nog net dat tikkeltje absurder, natuurlijk helemaal in kerststijl!
Het is nu niet bepaald de meest subtiele of genuanceerde vertelling van het kerstverhaal in deze lijst games met een kerst thema, maar we hebben het dan ook over Saints Row: dat is natuurlijk helemaal nooit het doel geweest! Bovendien is het gevecht met de kwaadaardige Clawz gewoonweg geweldig. Wie wil er nu geen futuristische warlord aanpakken, al rondrennend in een ugly christmas sweater terwijl je gingerbread men afvuurt vanuit je BB gun? Juist, dat dachten wij dus ook!
Geen zin om games te spelen tijdens Kerst? Misschien zijn deze Kerstfilms dan iets voor jou!

Populair Nieuws