Guild Wars 2 Wintersday evenement - Alle activiteiten uitgelicht

  Iedereen die vaker een online game speelt kent het wel, zo rond Kerst ligt er opeens sneeuw en kun je cadeautjes verzamelen als een malle. Dit is ook in Guild Wars 2 het geval, waar met het jaarlijkse Wintersday de winter ingeluid wordt. Maar wat kun je doen tijdens dit Guild Wars 2 Wintersday evenement? Dat leggen wij je uit!

  Sneeuw, slingers, knipperende lampjes en versierde bomen, het zijn dingen die ons laat denken aan Kerstmis. Maar hoe vieren personages in een game Kerst, zeker als de game zich niet afspeelt op aarde? In Guild Wars 2 is hier een antwoord op, voor drie weken lang is het daar Wintersday! Iedereen kan meedoen, ook al begin je vandaag met de game en daarom vertellen wij je wat je kunt doen tijdens het Guild Wars 2 Wintersday evenement.

  10. Eten doneren aan Amnoon

  Met de komst van de nieuwe uitbreiding van Guild Wars 2, Path of Fire, kunnen spelers naar een nieuw continent reizen. In dit nieuwe continent vind je de stad Amnoon, een stad waar Wintersday niet zo uitgebreid gevierd wordt en dus is er een actie op touw gezet waar je al je overgebleven Wintersday eten in kunt leveren voor Amnoon. Als dit 150 keer doet, krijg je ook nog eens een leuk miniatuur figuurtje dat je personage door je game heen zal volgen.

  9. De Dolyak beschermen

  Toch op zoek naar iets om mee actief te blijven? Ook dat kan, want zo nu en dan vertrekt er een Dolyak (een soort buffel) met cadeautjes naar het weeshuis. Natuurlijk gaat dit niet zonder problemen en zal de Dolyak aangevallen worden door Skritt (hele grote ratten) die de presentjes willen stelen. Terwijl je de Skritt bij de Dolyak wegtrapt vallen er nog wel eens cadeautjes van het beest af, als je deze pakt dan mag je ze houden.

  8. Cadeautjes geven aan weeskinderen

  Wil je zeker weten dat cadeautjes ook echt aankomen bij weeskinderen, dan kun je ze zelf gaan bezorgen. Er zijn dertig weeskinderen te vinden in de stad waar het festival gehouden wordt en je kunt ze alle dertig een cadeautje geven! Hier krijg je Karma voor, één van de in-game currencies die in Guild Wars 2 gebruikt wordt. Het cadeautjes geven aan weeskinderen geeft zoveel Karma dat er mensen zijn die het dagelijks doen.

  7. Winter Wonderland

  Je kunt natuurlijk ook lekker moeilijk gaan doen en Winter Wonderland binnenstappen. Dat klinkt als een leuke plaats, maar hier moet je binnen 25 minuten over smeltende sneeuwvlokken, ontploffende cadeaus en gladde snoepjes springen om het eind van een puzzel te halen. Ergens halverwege moet je ook nog eens, in de stijl van Indiana Jones, een enorme sneeuwbal ontwijken. En hebben we je al verteld dat je constant health verliest door de vrieskou? Succes met dit Guild Wars 2 Wintersday evenement!

  6. Tixx’ Infirmarium

  Iets minder springen en iets meer dingen kapot maken, dat kan natuurlijk ook! In de speciale dungeon genaamd Tixx’ Infirmarium kun je alles kapot maken, zo lang je ook maar door de missies speelt.

  De dungeon is ook speelbaar in je eentje, maar het is natuurlijk het leukst als je vier vrienden mee op sleeptouw neemt en samen de absurde missies voltooid terwijl je miniatuursteden vernietigd. Voor het vernietigen van elke stad krijg je trouwens een achievement, dus we praten je nu niet voor niets destructieve ideeën aan.

  5. Toypocalypse

  Is een dungeon je niet destructief genoeg, dan kun je altijd nog Toypocalypse gaan doen. In deze Tower Defense modus voor vijf spelers moet je tien rondes lang je basis verdedigen tegen op hol geslagen speelgoed.

  Dat betekent inderdaad dat je het speelgoed kapot mag maken. En alle andere dingen in de omgeving. Want van de overblijfselen kun je muren en kanonnen bouwen die je helpen met het verdedigen van je basis.

  4. Bell Choir Ensemble

  Ben je muzikaal aangelegd dan is het Bell Choir Ensemble echt iets voor jou. Samen met twee andere spelers, speel je een soort van Guitar Hero met bellen! Geen zeepbellen, maar een bel die je in je hand houdt en waar geluid uit komt natuurlijk.

  Speel de juiste noot op het juiste moment en je krijgt een goede beloning, vooral als je het elke ronde volhoudt. Speel alleen geen foute noten, want dan raak je health kwijt.

  3. Snowball Mayhem

  Fans van sneeuwbalgevechten kunnen de kunst van een goed gemikte bal ijs naar een hoger niveau brengen in Snowbal Mayhem. Probeer de cadeautjes van het vijandige team te stelen en schiet ze neer met sneeuwbalwapens.

  Ja, een kanon dat sneeuwballen gebruikt als ammunitie bestaat tijdens dit Guild Wars 2 Wintersday evenement. Deze game modus speelt een beetje zoals Team Fortress 2, alleen met meer sneeuw, cadeaus en koude tenen.

  2. Mount Race

  Heb je Path of Fire nog niet gekocht, dan is Wintersday hier om je te redden. Nee, je kunt de uitbreiding niet opeens gratis krijgen maar je kunt wel het leukste uit de uitbreiding spelen: een mount race! Voor de prijs van een paar zilverstukken huur je een Raptor (een dinosaurus waar je op kunt zitten) en race je mee door de straten van de stad. Spelers die Path of Fire al hebben kunnen natuurlijk een eigen mount gebruiken.

  1. Een monster vergiftigen

  Voor iedereen die zijn eerste Wintersday viert dit jaar, of voor iedereen die Wintersday nog niet gered heeft, is er een eenmalige quest beschikbaar. Zodra je inlogt krijgt je een brief van een weeskind met dyslexie over een Grawl (een lelijk monster) die de versieringen van de boom heeft gestolen.

  Om de versieringen terug te krijgen moet je een aantal puzzels doen en het monster elke dag vergiftigen. Luister, hij vraagt om giftig eten dus dat krijgt hij, kunnen wij niks aan doen! In elk geval, wanneer je dat vijf dagen hebt gedaan, krijgen de wezen hun versieringen terug en krijg jij je eigen boom!

  De sneeuw in met het Guild Wars 2 Wintersday evenement

  Heb je na het lezen over al deze activiteiten al zin om de sneeuw in te springen! Wacht dan niet te lang, want Wintersday blijft tot 2 januari. Guild Wars 2 is gelukkig gratis te spelen dus je kunt van Wintersday genieten zonder één cent uit te geven!

  Guild Wars 2

  Verkijgbaar vanaf 28 august 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.