Top 5 games met bekende acteurs - Een snufje Hollywood in games

Article
zondag, 08 januari 2017 om 11:01
xgn google image
De afgelopen jaren zijn games steeds verhalender geworden en hierdoor stappen veel ontwikkelaars over van stemacteurs naar Hollywood acteurs. Ook de laaste jaren zijn er heel wat games uitgekomen met bekende koppen. Wij hebben er een paar op een rijtje gezet in deze top 5 games met bekende acteurs.
Grote studio’s zijn niet bang om extra geld uit te geven om de beste acteurs aan hun projecten te verbinden. De laatste jaren is deze trend al erg zichtbaar geweest. Met games als Beyond: Two Souls waarin Oscar nominee Ellen Page de hoofdrol speelde, maar ook Call of Duty: Advanced Warfare met daarin Kevin Spacey.
Eerder hebben we al een gelijkwaardig lijstje gemaakt, maar omdat er elk jaar meer Hollywood acteurs de overstap maken naar games kunnen we elk jaar weer opnieuw beginnen. Hier zullen we het dus alleen hebben over games van de laatste jaren en over toekomstige titels, waarvan we de acteurs al weten.

5. Metal Gear Solid V - Kiefer Sutherland

Konami besloot met Metal Gear Solid V af te stappen van David Hayter, de acteur die Snake altijd speelde. Het besluit zat bij veel fans niet lekker, maar dit zorgde er wel voor dat een andere acteur zijn plek in moest nemen. Deze acteur werd uiteindelijk Kiefer Sutherland.
Sutherland is vooral bekend van zijn rol in de serie 24, echter zit hij al sinds 1983 in het vak. In 1983 speelde Sutherland in zijn eerste film, Max Dugan Returns, hierna was hij te zien in films en series als Twin Peaks en Phone Booth. Van 2001 tot 2010 vervulde Sutherland de rol van Jack Bauer in de hitserie 24.
Metal Gear Solid V was daarnaast ook niet Sutherlands eerste aanraking met games. Zo speelde hij al eens in 24: The Game en had hij de rol van Sergeant Roebuck in Call of Duty: World at War.
103730

4. Minecraft Story Mode - Patton Oswalt + Paul Reubens

Veel Minecraft spelers wilden meer van de game. Andere gamers wilden niet eens aan de game beginnen, omdat ze hem te leeg vonden. Telltale heeft hier verandering in gebracht met Minecraft Story Mode.
Voor het vervullen van de rollen wilde Telltale niet enkel stemacteurs gebruiken en ging daardoor in Hollywood rondwinkelen. Ze kwam uit bij onder andere komiek Patton Oswalt, die al sinds 1994 actief in het vak is. In deze tijd heeft hij rollen gespeeld in films als Zoolander.
Daarnaast kwam Telltale uit bij Paul Reubens, bekend voor zijn rol als Pee-Wee Herman in de Pee-Wee Herman show. Reubens verscheen voor het eerst op televisie in de serie Things We Did Last Summer uit 1978. Hierna was Reubens nog in heel wat andere media te bewonderen, waaronder als stemacteur in de film The Nightmare Before Christmas.
103731

3. Quantum Break - Shawn Ashmore + Aidan Murphy

Omdat Quantum Break een combinatie wilde maken tussen games en televisie moesten er natuurlijk goede acteurs aan het project verbonden worden. Samen met Microsoft is ontwikkelaar Remedy Games op zoek gegaan naar de beste acteurs om de rollen te vervullen. Hierdoor zagen we acteur Shawn Ashmore en Aidan Murphy in hun digitale vormen.
Shawn Ashmore begon zijn filmcarrière in 1989. Zijn grote rol kwam echter pas in 2000, toen hij de rol van Iceman op zich nam voor de X-Men film. Sindsdien is Ashmore te zien in verschillende films en tv series als The Following.
Aidan Murphy is al net even langer bezig in de industrie, namelijk sinds 1985. Murphy heeft gespeeld in verschillende films en series, maar kreeg vooral bekendheid door zijn rol in Game of Thrones. Hierin is hij nog steeds te bewonderen als Petyr Baelish, beter bekend als Littlefinger.
103732

2. Call of Duty Infinite Warfare - Kit Harington

Zoals al eerder gezegd probeert Activision de beste acteurs aan zijn projecten te binden om het singleplayer verhaal van Call of Duty te verbeteren. Eerder deden ze dat met Kevin Spacey, dit jaar ging Activision in zee met een wat jongere acteur, namelijk Kit Harington. Hoewel zijn carrière nog niet zo lang is, is dit niet de eerste keer dat hij met games te maken heeft gehad.
Haringtons eerste film was namelijk Silent Hill: Revelation, daarnaast speelde hij in verschillende theatervoorstellingen. Toch gaf zijn rol als Jon Snow de doorslag voor zijn carrière. Deze rol mocht hij later ook vervullen in de Telltale versie van de serie.
Harington speelde dit jaar in de film Brimstone, waarin ook Carice van Houten een rol speelt. Daarbij zal hij volgend jaar de hoofdrol spelen in de film The Death and Life of John F. Donovan. Naast Harington hadden ook UFC-vechter Conor McGregor en Formule 1-coureur Lewis Hamilton een rolletje in Call of Duty Infinite Warfare.
103733 1

1. Death Stranding - Mads Mikkelsen + Norman Reedus

Hoewel de game pas dit jaar is aangekondigd, heeft Death Stranding nu al een fenomenale cast. Zowel Norman Reedus als Mads Mikkelsen zullen namelijk in volle glorie te bewonderen zijn. Daarnaast zal regisseur Guillermo Del Toro te zien zijn in de game, echter zal zijn stem niet te horen zijn.
Norman Reedus is al jaren actief in de filmindustrie. Zijn eerste film kwam namelijk in 1997 uit. Dankzij zijn rol in de hitserie The Walking Dead werd zijn populariteit naar het volgende niveau getild.
Voor Mads Mikkelsen ging het eigenlijk hetzelfde. Mikkelsen is al sinds 1996 bezig in de filmindustrie, na het winnen van verschillende awards kwam Mikkelsen dankzij zijn rol in de James Bond film Casino Royale eindelijk in het grote licht. Zijn rol in de serie Hannibal gaf zijn carrière nog een extra boost.

Populair Nieuws