Nieuwe smartphones 2017 - 5 mobieltjes om in de gaten te houden

Article
zondag, 08 januari 2017 om 10:02
xgn google image
Smartphones zijn tegenwoordig een belangrijk onderdeel van ons leven en ook in 2017 kunnen we weer aan de slag met verschillende nieuwe exemplaren. De strijd van Apple tegenover Samsung gaat natuurlijk verder, maar wat zijn nu eigenlijk de beste nieuwe smartphones 2017?
De laatste jaren is door de bomen het bos niet meer te zien als het gaat om smartphones. Ze zijn letterlijk in alle soorten en maten te verkrijgen, maar er wordt continu ook nog aan nieuwe functies, features en eigenschappen gewerkt. 2017 lijkt wellicht een revolutionair jaar te worden als het gaat om de smartphone-industrie, dus in deze special behandelen we de beste nieuwe smartphones 2017.

5. Xiaomi Mi6

Apple, Samsung en HTC zijn momenteel de ‘grotere’ bedrijven die zich bezig houden met het ontwikkelen van smartphones. Dit zijn gelukkig niet de enige smartphonefabrikanten op de wereld, want er zijn ook talloze andere bedrijven die minder bekend zijn, maar wel smartphones van hoge kwaliteit uitbrengen.
Een van die bedrijven is Xiaomi met haar Xiaomi Mi smartphones. Deze Chinese smartphonefabrikant staat erom bekend altijd enorm kwalitatieve Android smartphones te leveren. De Xiaomi Mi 5 en de Xiaomi Mi MIX kenden een groot succes en zorgden voor veel positieve reacties, maar dat zorgt er ook voor dat de druk op de Xiaomi Mi 6 een stuk hoger ligt.
De nieuwste smartphone in de Xiaomi Mi serie, de Xiaomi Mi 6, zou de eerste Chinese smartphone kunnen zijn die een Snapdragon 835 processor bevat. Verder is er nog niet veel bekendgemaakt, maar volgens de geruchten zou de smartphone een 5.2-inch 4K scherm hebben.
Ondanks dat er nog niet veel informatie bekend is kunnen we van Xiaomi, als we de voorgaande smartphones bekijken, wederom een product met hoge kwaliteit en veel vernieuwing verwachten. Wegens de goede geschiedenis van Xiaomi is dit zeker een van de smartphones om in de gaten te houden.
103784 1

4. OnePlus 4

2017 zal ook weer goed nieuws kunnen hebben voor de fans van de OnePlus 3. Dit jaar komt er naar verwachting wederom een nieuwe versie uit in de OnePlus serie, genaamd de OnePlus 4. Deze OnePlus 4 zou een stuk meer vernieuwing moeten brengen dan de OnePlus 3 en zou er daarnaast volledig anders uitzien.
De OnePlus 4 heeft volgens de geruchten een Quad-Core Snapdragon 835 processor met 8GB werkgeheugen. Ook zou de OnePlus 4 over een 5.3-inch AMOLED-scherm kunnen beschikken met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.
Daarnaast zou volgens de geruchten de OnePlus 4 in een glazen behuizing komen. Dit zijn natuurlijk allemaal geruchten, maar mocht het dus waar zijn, dan is de OnePlus 4 een telefoon om in de gaten te houden. Zeker na het grote succes van de OnePlus 3.
103785 1

3. HTC 11

Vorig jaar kwam HTC met de HTC 10, maar volgens de geruchten gaat in 2017 alweer een nieuwe HTC smartphone komen en dit zou zo de HTC 11 kunnen zijn.
De HTC 11 zou volgens de geruchten een 5,5-inch curved scherm hebben met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Daarnaast zou het het scherm ook een AMOLED-display kunnen hebben. De HTC 11 zou net zoals de Xiaomi en de OnePlus 4 over een Snapdragon 835 processor beschikken.
De camera van de HTC 11 zou volgens de geruchten op de achterkant over 12 megapixels beschikken en aan de voorkant over 8 megapixels.
Verdere details over de HTC 11 zijn nog niet bekend. Wat vooral erg interessant zou zijn, is de vraag hoe HTC haar design dit keer gaat aanpakken. De HTC telefoons staan er namelijk om bekend om iedere keer met een unieke vormgeving te komen en ongetwijfeld heeft HTC ook dit jaar weer iets bedacht.
103786 1

2. Samsung Galaxy S8

Na de teleurstellende release van de Galaxy Note 7 zou Samsung volgens de geruchten zich volledig willen richten op 2017 met de Samsung Galaxy S8. De Samsung Galaxy-serie is een van de populairste serie smartphones van dit moment en het is dan ook geen verassing dat er al maandenlang volledig wordt gespeculeerd over alle mogelijke details.
Volgens de geruchten zou de Samsung Galaxy S8 geen fysieke homeknop meer bevatten. Hierdoor is er meer ruimte en daarom zou de S8 een scherm met bijna geen randen hebben. Het scherm zou dan 90 procent van de voorkant beslaan. Daarnaast zou het zomaar kunnen dat het scherm uit 4K-resolutie zal bestaan.
De Samsung Galaxy S8 zou volgens de geruchten, net zoals de telefoons die eerder in deze special zijn besproken, een Snapdragon 835 processor bevatten. Ook zou de S8 een dual lens camera hebben waardoor je nog mooiere en ‘diepere’ foto’s kunt maken. Deze camera is echter niet nieuw: bedrijven zoals Huawei, LG en Apple maken hier namelijk al gebruik van.
Wellicht bevat de Samsung Galaxy S8, net zoals de iPhone 7, geen headphone jack meer. Ook lijkt het alsof de prijs van de S8 een stuk hoger gaat liggen dan de prijs van de S7.
Samsung zal wederom, ondanks de hoge verwachtingen, haar best doen om de Samsung Galaxy S8 een topper te maken. Van Samsung zijn we gewend dat ze alles op alles zet om de concurrentie voor te blijven en daarom moeten we zeker in de gaten houden wat de S8 voor ons in petto heeft.
103787 1

1. iPhone 8

De iPhone, een van de grondleggers van de smartphone, komt ieder jaar met een nieuw product. In 2016 konden we aan de slag met de iPhone 7, maar veel vernieuwing bracht de smartphone niet. Volgens de geruchten zou Apple de iPhone 7 gebruiken als ‘tussenjaar’ om in 2017 er volledig tegen aan te gaan.
Zo zou Apple, volgens de geruchten, de iPhone 7s overslaan en zich meteen richten op de iPhone 8. Apple zou namelijk het tienjarig bestaan van de iPhone vieren met een compleet nieuwe en revolutionaire smartphone. De geruchtenmotor draait al op volle toeren, zo zou de iPhone 8 in drie formaten uitkomen: 4,7-inch, 5-inch en 5,5-inch. Een van die drie formaten zou een volledig OLED-scherm kunnen hebben, waardoor het scherm er nog mooier uitziet.
Net zoals de Samsung Galaxy S8 zou ook de iPhone vaarwel willen zeggen tegen de homeknop. Apple zou door het weghalen van de homeknop het scherm volledig tot de randen willen laten lopen. Daarnaast lijkt het erop dat de iPhone 8 voor een groot deel uit glas zou bestaan.
Verder zou de iPhone 8 betere specificaties hebben en zou deze over een gloednieuwe 3D-camera beschikken. Hiermee zou Apple zich gaan richten op augmented reality, waarbij de virtuele en de echte wereld met elkaar worden gecombineerd. Tot slot zou de iPhone 8 ondersteuning kunnen hebben voor draadloos opladen.
Apple staat erom bekend om vaak met revolutionaire ideeën te komen en we kunnen zeker verwachten dat Apple haar tienjarig bestaan uitgebreid zal vieren. We weten nog niet hoe Apple dit gaat doen, maar de iPhone 8 is zeker een van de nieuwe smartphones 2017 die iedere smartphone-fan in de gaten moet houden.

Populair Nieuws