Top 5 game flops 2016 - Welke voldoen niet aan de hype?

Article
maandag, 12 december 2016 om 17:59
xgn google image
2016 was over het algemeen een goed jaar met veel nieuwe games van hoog niveau. Helaas is er ook een aantal games die niet aan de de verwachtingen hebben voldaan en dus tegenvallen. In deze special lees je de top 5 game flops 2016!
Het blijft altijd jammer: een game komt na jaren wachten eindelijk uit en je hebt de pre-order al maanden geleden geregeld. De game komt binnen, je speelt een paar uur en dan denk je bij jezelf: Is dit het? Heb ik hier al die tijd op gewacht?
Het komt wel eens voor dat een game niet helemaal uitpakt zoals je misschien hoopt. Het is jammer, maar veel doe je er niet aan. In deze special lees je de top 5 games die het meest teleurstelden in 2016.

5. The Last Guardian

The Last Guardian, een game die jarenlange ontwikkeling had, heeft te maken met torenhoge verwachtingen. Deze verwachtingen komt The Last Guardian deels na, het verhaal is namelijk ontzettend goed en de puzzels zijn leuk om te doen. Helaas heeft The Last Guardian te maken met een verschrikkelijke besturing.
De game zelf is goed en bevat leuke momenten met toffe puzzels. Helaas is de game slecht te spelen, want de besturing werkt totaal niet zoals je zou verwachten en je maatje Trico lijkt niet altijd te snappen wat je nou wilt. Hierdoor krijg je bepaalde momenten in de game waarin je weet wat je moet doen, maar door de besturing en de AI is je plan lastig uit te voeren.
Dit gaat gepaard met graphics die er niet goed uitzien, je ziet duidelijk dat de game jaren in ontwikkeling is geweest en dat deze heeft moeten kampen met verschillende grafische tijdperken. The Last Guardian zorgde voor hoge verwachtingen, maar kwam deze voor een deel niet na door slecht werkende besturingen en irritante camerastandpunten. Dat is zonde, want in de game zelf zit veel potentie.
The Last Guardian scoort namelijk wel heel goed op Metacritic met een gemiddelde boven de 8, dit zegt dat de game zeker niet slecht is. Het cijfer van ons ligt alleen een stukje lager, simpelweg door de lastige besturing en grafische mankementen.
102101

4. Battleborn

Battleborn is de langverwachte nieuwe game van Gearbox Software, de ontwikkelaar van de populaire Borderlands games.
Battleborn leek een originele topper te worden. De game is een MOBA, maar dan in een nieuw jasje gestoken. Battleborn is namelijk een combinatie van een MOBA en een shooter. Op zich een leuk idee, want dit brengt een originele insteek op populaire MOBA games zoals League of Legends en Dota 2. Helaas werd dit idee geen succes.
Het doel van Battleborn was om een originele MOBA te maken die zowel een multiplayer als een singleplayer van hoge kwaliteit moest hebben. Dit is het echter niet geworden. De game heeft een leuk verhaal, maar deze is lastig te volgen en heeft veel eentonige missies. Daarnaast is het systeem voor de multiplayer missies lastig te gebruiken.
Battleborn heeft wel een leuke stijl met vette actie, de personages zijn goed uitgewerkt waardoor je zeker een aantal uur in de game kunt stoppen.
Helaas heeft Battleborn ook ontzettend veel last (gehad) van Overwatch. Overwatch kwam namelijk in dezelfde maand uit en scoorde hoog op de reviews. De game was bijna perfect en om die reden grepen meer mensen naar Overwatch. Battleborn is zeker niet verschrikkelijk, maar stelde wel erg teleur.
102106

3. Mafia 3

Het langverwachte vervolg van Mafia 2 kwam dit jaar eindelijk uit. Mafia 2 was een topgame met een goed diepgaand verhaal. De sfeer, het open einde en de stijl van Mafia 2 zorgden ervoor dat Mafia 3 enorm hoge verwachtingen kreeg. Voldeed Mafia 3 aan de enorm grote hype?
Nee dus, want anders had Mafia 3 niet in dit lijstje gestaan. Mafia 3 kon niet aan de hoge verwachtingen voldoen. De game is voor een open wereld game té lineair en bevat te weinig diepgang zoals we die bij games als GTA V en The Witcher 3 kennen. De muziek en stijl zijn wel weer top, maar er zijn verreweg teveel nadelen om de game goed te maken.
Niet alleen het gebrek aan diepgang zorgt ervoor dat de game teleurstelt. De technische mankementen zorgen er namelijk voor dat de game niet lekker wegspeelt. Veel bugs, matige graphics en functies die niet werken zijn de redenen dat Mafia 3 niet is zoals we hadden gehoopt. Daarom staat dit deel van de Mafia-serie op nummer 3 in dit lijstje.
102110

2. Homefront: The Revolution

Het eerste deel van Homefront werd relatief goed ontvangen door de community en zorgde voor aardig wat vermaak. Er kwamen dus wel wat verwachtingen bij het vervolg van Homefront om de hoek kijken, helaas werden deze verwachtingen totaal niet behaald.
Homefront The Revolution is namelijk één technisch drama. De game is simpelweg niet af, het kampt namelijk met haperingen, crashes en bugs. Het idee van de game is leuk, maar dat is misschien ook wel het enige dat Homefront goed doet.
Het verhaal is niet goed, de personages hebben geen diepgang en in de missies doe je eigenlijk continu hetzelfde. Daarnaast mist de game een multiplayer zoals we in de eerste Homefront wel zagen. In Homefront: The Revolution speel je namelijk online tegen bots, wat na een tijdje ontzettend saai is.
Homefront The Revolution heeft het verpest, de game is misschien wel de meest teleurstellende game van het jaar. Gelukkig voor Homefront is er één game die nog meer teleurstelt.
102111

1. No Man's Sky

De game die in 2016 het meest teleurstelt is No Man’s Sky. Een van de grootste redenen waarom de game niet voldoet aan de verwachtingen is de grote hoeveelheid herhaling.
In No Man’s Sky ben je namelijk continu bezig met hetzelfde. Je bent op zoek naar grondstoffen om je schip uit te breiden, met als doel om nog meer grondstoffen te zoeken. Daarbij bevind jij je meestal in een saaie omgeving, de planeten zijn namelijk voor een groot deel leeg en bevatten weinig gameplay. Af en toe beland je op een prachtige plek met mooie dingen, maar dit gebeurt zelden.
Voor veel spelers is dit de druppel geweest. Volgens hen is er namelijk niet waargemaakt wat de ontwikkelaar van de game had beloofd. Dit zorgde onder andere voor een reclameonderzoek van No Man’s Sky, waarbij naar buiten kwam dat de reclame echter niet misleidend is. Desalniettemin heeft No Man’s Sky veel spelers verloren.
Het begin van No Man’s Sky is leuk, je weet niet waar je moet beginnen en de content lijkt eindeloos. Dat gebeurde ook bij onze review van No Man’s Sky, waar we in het begin erg enthousiast waren maar waar we later ook de game aan de kant hebben gelegd.
Vooral de eentonigheid in combinatie met saaie planeten zorgt ervoor dat No Man’s Sky de meest teleurstellende game van 2016 is. Wat vind jij de meest teleurstellende game van 2016?