De Top 5 Beste Nintendo 3DS games van 2017

  Met de komst van de Nintendo Switch dachten velen dat het einde verhaal was voor de Nintendo 3DS, maar dit was gelukkig niet het geval! Er kwam dit jaar zelfs een gloednieuwe variant van de 3DS uit, de Nintendo 2DS XL. Maar wat was nou dit jaar de top 5 beste Nintendo 3DS games? Je leest het hier!

  5. Hey! Pikmin

  De Pikmin kennen we natuurlijk van drie uitstekende real-time strategiespellen, maar in 2D sidescroller Hey! Pikmin nemen de plantachtige wezentjes samen met hun strateeg een uitstapje.

  Hey! Pikmin is een platformer die alle bekende gameplayelementen uit de Pikminserie, zoals het verzamelen van objecten en het ordenen van Pikmin, goed weet te vertalen naar het 2D perspectief. Het spel voelt en oogt als een Pikmin game, maar biedt een geheel nieuwe ervaring als 2D platformer.

  Het doel van het spel is om de eindstreep te behalen met zo veel mogelijk verzamelobjecten en Pikmin. Hey! Pikmin is een heel toegankelijke game voor iedereen. Het is knap dat Nintendo in staat is geweest de gameplay die verzamelwoede opwekt succesvol te vertalen naar een 2D platformer, waardoor het lijkt alsof Pikmin altijd al een sidescroller was.

  4. Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon

  Met ons avontuur in de Alolaregio van vorig jaar nog vers in het geheugen voelde het misschien iets te vroeg om weer terug te keren naar de op Hawaii gebaseerde Pokémonwereld. Maar wanneer de speler een bepaald punt in het spel bereikt, komt hij erachter dat in Ultra Sun & Moon dingen net even anders zijn uitgewerkt.

  Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon heeft talloze nieuwe toevoegingen gekregen. Zo is de Rotom Pokédex flink uitgebreid en beloont deze de speler zelfs met allerlei upgrades. Ook zijn er nieuwe PokéRides toegevoegd zoals bijvoorbeeld de mini-game Mantine Surf en het reizen door de Ultra Wormholes op de legendarische Pokémon Lunala of Solgaleo. Om nog maar te zwijgen over de post-game met Team Rainbow Rocket.

  Voor de rest zijn Ultra Sun & Moon meer van hetzelfde. Maar dit is niet erg, want de originele Pokémon Sun & Moon waren fantastische games die de Pokémonformule flink op z'n kop zetten. En als je meer van iets goeds kan krijgen, zou het zonde zijn om het af te slaan.

  3. Monster Hunter Stories

  Ook dit jaar is er weer aan de Monster Hunter-fans gedacht, alleen werden we verrast met een gloednieuwe soort Monster Hunter game. Monster Hunter Stories speelt namelijk meer als een traditionele RPG dan als actie-roleplaying game zoals we gewend zijn van de series. Een gewaagd experiment, maar wel eentje die geslaagd is.

  Terwijl het in de Monster Hunter-serie de bedoeling is om - de naam zegt het al - op monsters te jagen, kies je in Monster Hunter Stories ervoor om de Monsters te veroveren en te verzamelen à la Pokémon. Als verzamelaar vecht je dan zij aan zij met deze monsters in originele gevechten die werken volgens een soort steen, papier, schaar-principe.

  Het spel refereert ook de gehele rit naar allerlei momenten uit andere Monster Hunter games, een feest van herkenning dus. Monster Hunter Stories is al helemaal een feest om naar te kijken, want het spel ziet er prachtig uit op de 3DS en de kleuren spatten van je schermpje af. Monster Hunter Stories is een prachtige en frisse uitbreiding van de Monster Hunter-serie, we kunnen niet wachten waar Capcom hierna weer mee komt.

  2. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

  2017 was een mooi jaar voor Fire Emblem. Naast een strategische mobiele game en een Dynasty Warriors spin-off werden fans ook nog verrast met een nieuwe game genaamd Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia.

  Fire Emblem Echoes is een remake van een ouder Fire Emblem spel genaamd Fire Emblem Gaiden, dat destijds in 1992 alleen in Japan uitkwam. Nadat de populariteit van de Fire Emblem serie enorm is gegroeid in de afgelopen 5 jaar, besloot Intelligent Systems om dit spel in een nieuw jasje te steken en het eindelijk ook in het westen uit te brengen. Dat was zeker geen slechte beslissing!

  Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia bouwt verder op wat voorgaande Fire Emblem titels Awakening en Fates juist zo goed maakten, maar behoudt ook de ziel van de oude Fire Emblem games.

  Veel fans vinden namelijk dat sinds Awakening de serie nét iets te makkelijk is geworden, en ondanks dat de serie daar toegankelijker door is geworden er ook een bepaalde charme verloren is gegaan. Fire Emblem Echoes heeft de moeilijkheidsgraad van vroeger, maar is wel net zo toegankelijk en verzorgd zoals je tegenwoordig van Fire Emblem mag verwachten.

  1. Metroid Samus Returns

  De grootste verrassing dit jaar was de aankondiging van Metroid Samus Returns. Kort nadat Nintendo de ontwikkeling van Metroid Prime 4 had aangekondigd voor de Nintendo Switch tijdens E3 dit jaar, verraste Regie, de president van Nintendo Amerika, de wereld met de aankondiging van Metroid Samus Returns.

  In Metroid Samus Returns verken je zoals vanouds een labyrintachtige 2D wereld vol met upgrades voor Samus om te verzamelen. Metroid Samus Return is een remake van het Gameboyspel Metroid II the Return of Samus. Metroid Samus Returns is alleen zo erg geüpdate en aangepast dat je het origineel op wat leuke verwijzingen na niet meer terug herkent.

  Metroid Samus Returns is een genot om te spelen. Het spel speelt snel en vloeiend zoals je gewend bent van 2D Metroid-titels en voegt daarnaast nog allerlei toffe nieuwe mechanics toe zoals de mogelijkheid om 360 graden te schieten en de Aeion abilities.

  We kunnen niet wachten tot we in de toekomst Samus in Metroid Prime 4 op onze Switch terug zien, maar tot die tijd heeft Nintendo voor nu een fantastische klassieke Metroidgame geleverd. Welkom terug Samus, je mag gerust blijven.

  De Top 5 Beste Nintendo 3DS games van 2017 - Wat is jullie mening?

  Dit was onze top 5 Nintendo 3DS games van 2017. We zijn benieuwd hoe 2018 voor de 3DS er uit zal zien. Ben je het eens met onze lijst? Zijn we een titel vergeten? Of vind je dat een bepaalde titel totaal niet in deze lijst thuishoort? Laat het ons weten in een reactie!

  Metroid Samus Returns

  Verkijgbaar vanaf 15 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.