De 5 beste lichtgewicht laptops om overal mee naar toe te nemen

Article
maandag, 18 april 2022 om 12:00
apple macbook air 2020f1614610405
Het voordeel van laptops ten opzichte van PC’s is natuurlijk dat je ze onderweg mee kan nemen, maar de ene laptop is toch een stuk meer ‘portable’ dan de ander. Dit zijn de top 5 beste lichtgewicht laptops die ideaal zijn om overal mee naar toe te nemen.

Apple MacBook Air

Als er één fabrikant iconisch is voor het maken van lichtgewicht laptops, dan is het wel Apple. Veel iconischer dan het oplichtende appel-logo kan het je het niet krijgen in de wereld van laptops. En die reputatie komt Apple ook niet zomaar in de schoot geworpen, want de fabrikant maakt al jarenlang ijzersterke laptops die je makkelijk kan meenemen.
Als je een zo licht mogelijke laptop van Apple wil hebben, dan hoef je niet verder te zoeken dan de MacBook Air (2020). De laptop is bijna helemaal uit aluminium vervaardigd, waarbij hij met 1,29 kilo lekker licht is, maar tegelijkertijd ook stevig.
Wanneer je de MacBook Air alleen openklapt zal niet het gewicht opvallen, maar het 13,3 inch grote Retina-scherm, dat natuurgetrouw alle kleuren weet te tonen. Ideaal dus als je bijvoorbeeld aan fotobewerking doet. De programma’s daarvoor kan je ook makkelijk draaien, dankzij de krachtige M1-processor van Apple zelf. Tel daar een accuduur van 18 uur bij op en je hebt een perfecte allrounder om mee te dragen in je rugtas.
asus zenbook 14f1649764024

ASUS ZenBook 14

Verkies je toch liever Windows 11 boven MacOS, dan zijn er gelukkig ook genoeg opties op het gebied van lichtgewicht laptops. Zo heeft ASUS een goed alternatief met de ZenBook 14, die een gewicht heeft van slechts 1,12 kilogram en ook is gemaakt van aluminium.
De ASUS ZenBook 14 is niet alleen licht, maar heeft ook de nodige hardware in huis. Zo wordt alles gedraaid op een AMD Ryzen 7 5700U processor, waarmee je zonder problemen Photoshop en werkprogramma’s kan draaien. Daarnaast kan je gebruikmaken van 16GB aan DDR4 RAM en een 512GB SSD om alles op op te slaan.
Net zoals veel andere compacte laptops heeft de ASUS ZenBook 14 geen fysieke numpad op het toetsenbord zitten, wat een nadeel is voor mensen die veel gebruikmaken van Excel of andere programma’s waar snelle dataverwerking voor nodig is. Gelukkig heeft ASUS daar op een slimme manier een oplossing voor gevonden, door met een druk op de knop je touchpad om te toveren in een numpad.
microsoft surface pro xf1649764562

Microsoft Surface Pro X

Als je een echt zo licht mogelijke laptop voor onderweg wil hebben, dan hoef je niet verder te zoeken dan de Microsoft Surface Pro X. De techgigant maakt namelijk niet alleen besturingssysteem WIndows, maar ook een lijn aan vederlichte laptops.
De reden dat de Microsoft Surface Pro X zo licht is - met maar 774 gram - komt niet alleen doordat het een aluminium behuizing heeft, maar ook omdat het een 2-in-1 laptop is. Dat betekent dat je het toetsenbord makkelijker kan verwijderen, of omklappen, om er in een handomdraai een tablet van te maken.
In plaats van een Intel of AMD processor heeft Microsoft gekozen voor haar eigen SQ2 processor, die samen is gemaakt met Qualcomm. De laptop is dus niet zo krachtig als bijvoorbeeld een MacBook Air of ASUS ZenBook 14, maar heeft apparaat heeft zeker genoeg kracht aan boord om veel taken zonder problemen uit te voeren. En dankzij de pen kan je ook makkelijker tekenen op het scherpe PixelSense-scherm.
lg gram 16f1649764644

LG Gram 16

Velen zullen de naam LG waarschijnlijk alleen kennen van hun smartphones, OLED televisies en gaming monitoren. Maar het Zuid-Koreaanse bedrijf maakt nog meer apparaten, waaronder nu ook laptops. En de LG Gram 16 mag met een gewicht van 1,19 kilo zeker een lichtgewicht genoemd worden.
Wat het gewicht met name opmerkelijk maakt is het formaat van de LG Gram 16. Zoals de naam verklapt gaat het namelijk om een 16 inch laptop, wat een stuk groter is dan de andere laptops in deze lijst. Ook heeft LG gekozen voor een kleurrijk IPS-scherm met een 16:10-verhouding, waardoor hij net iets hoger is dan een gebruikelijk 16:9-scherm.
In de behuizing van de laptop heeft LG een Intel Core i5-1135G7 gestopt, samen met 16GB aan DDR4 RAM en een 512GB SSD. Wat met name indrukwekkend is, is de accuduur van de LG Gram 16. De accu gaat namelijk maar liefst 22 uur lang mee en is binnen drie uur weer helemaal opgeladen. Onderweg zal je dus nooit in de stress zitten of je laptop het wel de hele dag lang uithoudt.
asus chromebook cx9f1649764703

ASUS Chromebook CX9

Als je niet alleen een lichtgewicht laptop wil, maar ook een lichtgewicht besturingssysteem, dan is een Chromebook een ideale keuze. Anno 2022 zijn er alleen een hele berg aan Chromebooks waar je uit kan kiezen, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Als je alleen op zoek bent naar een quality Chromebook, dan is de ASUS Chromebook CX9 een perfecte keuze.
De CX9 is namelijk niet alleen vederlicht met 1,05 kilogram, maar heeft ook betere hardware dan de meeste laptops met ChromeOS. ASUS heeft er namelijk een Intel i3 processor van de 11de generatie ingestopt, naast een SSD van 128GB en 8GB aan RAM. En doordat ChromeOS weinig stroom verbruikt, kan je de laptop 14 uur achter elkaar gebruiken.
Net zoals de ASUS ZenBook 14 gebruikt de Chromebook CX9 het hybride-touchpad, zodat je in een handomdraai cijfers van invoeren. Ideaal dus als je je Chromebook voor office-zaken wil gebruiken.

Populair Nieuws