Dit gaat er gebeuren met je PlayStation Plus-abonnement

Article
maandag, 18 april 2022 om 13:00
ps plus ps5f1631005854
Het vernieuwde PlayStation Plus komt er aan! De abonnementen PlayStation Plus en PlayStation Now worden samengevoegd tot één nieuwe dienst. Wat betekent dit voor de huidige abonnees van PlayStation Plus?

Drie nieuwe abonnementsvormen voor PS Plus

50542075172 e1ff7a93cc h1f1648274066

Wanneer komt het nieuwe PlayStation Plus?

Het nieuwe PS Plus is aangekondigd voor juni 2022, maar eerst wordt de nieuwe dienst uitgerold in Azië. Wij zijn pas aan de beurt nadat de dienst in zowel Azië als de Verenigde Staten beschikbaar is. Heel lang hoeven we niet te wachten, Sony wil de nieuwe dienst in de eerste helft van het jaar wereldwijd uitgerold hebben, dus dat zou betekenen dat PS Plus Essential vóór juli beschikbaar zou moeten zijn.

Wat gebeurt er met huidige abonnees van PS plus?

Voor abonnees van het huidige PS Plus waarbij het abonnement nog doorloopt tot na juni en dus nog loopt als PS Plus Essential introduceert wordt, verandert vooral de naam. PS Plus wordt dan hernoemd naar PS Plus Essential met exact dezelfde voordeeltjes. Abonnees ontvangen dus nog steeds minimaal 2 gratis games per maand, online cloud opslag voor je savegames en online gaming. Ook de einddatum van je abonnement verandert niet.
Mocht je naast PS Plus ook een abonnement op PS Now hebben, dan verandert er wél wat: PS Now houdt namelijk op te bestaan. Abonnees van PS Now worden allemaal overgezet naar PS Plus Premium met een einddatum van hun huidige PS Now abonnement. Heb je zowel een PS Plus abonnement als een PS Now abonnement, dan geldt voor PS Plus Premium nog steeds de einddatum van je huidige PS Now abonnement, hoewel er onbevestigde berichten zijn dat Sony hiervoor mogelijk de laatste datum van PS Plus en/of PS Now zou gebruiken. Of dit daadwerkelijk het geval gaat zijn is onduidelijk.