De top 5 beste HBO MAX series van 2022 tot nu toe

Article
dinsdag, 13 september 2022 om 18:00
hbo max 1 scaledf1702049380
Streamingdienst HBO Max maakte aan het begin van het jaar haar debuut in Nederland. Toevallig is 2022 ook nog eens een goed jaar voor de streaming dienst. Er is namelijk een divers aanbod aan kwalitatieve series uitgekomen. Hier worden de vijf beste series die in 2022 op HBO Max zijn uitgekomen op een rijtje gezet.

5. We Own This City

De HBO Max Original We Own This City is van de makers van de populaire serie The Wire. We Own This City is gebasseerd op het boek van journalist Justin Fenton genaamd A True Story of Crime, Cops and Corruption. Het verhaal van de serie gaat dan ook over een corrupte afdeling binnen de politie van de Amerikaanse stad Baltimore.
Jon Bernthal heeft in deze HBO Max Original de hoofdrol te pakken. Deze acteur is voornamelijk bekend van The Walking Dead en The Punisher. Hij speelt zijn rol goed en dit maakt naast het interessant verhaal wat goed in elkaar steekt, We Own This City één van de betere series die dit jaar op HBO Max uitgekomen is.

4. The Staircase

The Staircase is een true crime miniserie die sinds mei op HBO Max te zien is. Deze serie gaat over de populaire zaak van Michael Peterson die verdacht werd van de moord op zijn vrouw Kathleen Peterson. Over de ingewikkelde zaak waren al meerdere documentaires gemaakt, maar nu heeft ook HBO Max van deze zaak een serie gemaakt.
In The Staircase spelen grote namen zoals Colin Firth, Toni Collette, Patrick Schwarzenegger en Sophie Turner. Dit zorgt voor een goed uitgewerkte serie waarin de verhalen van de betrokkenen op een mooie wijze verteld worden.

3. Winning Time

Winning Time is gebaseerd op het verhaal van één van de meest iconische teams in de geschiedenis van Basketbal. Deze HBO Max Original gaat namelijk over de Los Angeles Lakers uit de jaren 80. Winning Time vertelt vooral het verhaal van het persoonlijke, maar ook professionele levens van de mensen die dit Lakers team iconisch maakte. Het verhaal begint dan ook bij het punt waar basketballer Magic Johnson zich bij het team voegt.
Ondanks niet alles in deze HBO Max serie accuraat is, ruïneert dit niet per se de serie. Winning Time is grappig en het verhaal zit goed in elkaar. Ook voor niet-basketbalfans kan Winning Time erg vermakelijk zijn.
03032022 peacemaker05f1658482131

2. Peacemaker

Peacemaker is een spin-off serie van The Suicide Squad die vorig jaar in de bioscoop te zien was. In deze film werd het karakter Peacemaker geïntroduceerd die gespeeld wordt door John Cena. Deze slechterik die zich na de film niet per se in een goede situatie bevindt krijgt in de HBO Max serie een nieuwe missie voorgeschoteld. Samen met een nieuw team van ‘helden’ met overdreven maar grappige persoonlijkheden moet deze komische slechterik alweer de wereld redden.
Als je van The Suicide Squad genoten hebt is Peacemaker zeker een aanrader. Het is geregisseerd door dezelfde regisseur, namelijk James Gunn. Verder heeft de HBO Max Original dezelfde dosis humor en actie als de film.
theo james rose lesl 62bb5e6137c93f1656446725

1. The Time Traveler’s Wife

The Time Traveler’s Wife is gebaseerd op het boek met dezelfde naam. Het verhaal gaat over een man genaamd Henry. Hij heeft een handicap waardoor hij uit het niets (naakt) naar een andere tijd reist en na een tijdje weer terug teleporteerd. Dit zorgt vaak voor gevaarlijke maar vooral ook interessante en soms grappige situaties.
Het verhaal gaat zoals de titel zegt alleen niet per se over Henry. Het gaat namelijk ook over zijn (toekomstige) vrouw Clare, gespeeld door Rose Leslie. De ziekte van Henry maakt hun relatie namelijk niet bepaald makkelijk. Zo heeft Clare een oudere versie van Henry al ongeveer 200 keer ontmoet voor de Henry uit haar tijd überhaupt weet dat ze bestaat. The Time Traveler’s Wife is een goed geschreven tijdreis verhaal en romantische en grappige elementen en is zeker het kijken waard op HBO Max.