Top 5 Beste Gaming Laptops - Gamen in hoge resolutie in de trein

  Gaming laptops worden een steeds interessantere optie voor PC-gamers. Niet langer zijn laptops gebonden aan aparte grafische kaarten en processors die een stuk minder krachtig zijn dan hun grote broers. Daarom hebben we de Top 5 beste gaming laptops op een rijtje gezet, zodat je de beste keuze kan maken.

  MSI

  Bij het maken van de Top 5 beste gaming laptops hebben we met name gekeken naar de ruwe kracht en relevante specificaties en extra’s. We kijken bijvoorbeeld niet naar accuduur, want hoe groot de batterij van een laptop ook is, als je er eenmaal mee gaat gamen dan moet je dichtbij een stekker zitten. En alvast een waarschuwing, schrik niet van de prijzen.

  5. MSI GS65 Stealth

  De MSI GS65 Stealth doet zijn naam eer aan, want het is de meest discrete laptop in onze Top 5 beste gaming laptops. Op de GS65 zul je geen opvallende elementen of rare vormen zien, zoals gaming laptops wel vaker doen. Het is een strak, dun, zwart vormgegeven laptop die aan de buitenkant alleen de bekende MSI-draak laat zien. Ook aan de binnenkant is alles minimaal gehouden qua uiterlijk, met enkel backlit toetsen en een 15,6 inch IPS-scherm met bijna geen bezels.

  Maar qua kracht is de MSI GS65 Stealth een gaming laptop in hart en nieren. Je hebt de keuze tussen een volwaardige GTX 1060 of 1070, 16 of 32GB aan RAM en een Intel i7 8750H processor. Specificaties waar je met gemak de nieuwste games op de hoogte instellingen kan spelen, helemaal aangezien het een 1080p-scherm heeft en dus minder kracht hoeft te gebruiken dan een 1440p- of 4K-scherm.

  De MSI GS65 Stealth is te koop voor 2199 (GTX 1060-variant) of 2699 euro (GTX 1070-variant).

  ASUS ROG

  4. ASUS ROG Zephyrus GX501

  De ASUS ROG Zephyrus GX501 is een opvallende verschijning in deze lijst en dat komt door de extreem dunne body van de gaming laptop. De Zephyrus is als hij dichtgeklapt is een kleine 17mm hoog, maar zodra je hem openklapt, komt de onderkant iets omhoog om de koeling ruimte te geven aan de achterkant. Een stukje techniek dat er niet alleen heel tof uitziet, maar ook heel handig is om de laptop lekker koel te houden.

  Het andere wat opvalt aan de Zephyrus GX501 is het RGB toetsenbord en de touchpad, want in plaats van de gebruikelijke positie zit het toetsenbord helemaal aan de voorkant van de laptop en het touchpad aan de rechterkant. De reden daarvoor is dat het touchpad ook omgetoverd kan worden in een numpad als je een externe muis aansluit. Het zal zeker wel even wennen zijn voor typen, want er is geen ruimte op de laptop om je polsen op te laten rusten.

  Op het gebied van gaming is de GX501 ook volgebouwd tot de rand voor de beste prestaties. Het huisvest een GTX 1080, de sterkste grafische kaart die in laptops past, een Intel i7 8750H zoals de GS65 en 16GB aan RAM. Het 15,6 inch 1080p IPS-scherm heeft daarnaast een refresh rate van 144Hz en maakt gebruik van Gsync. Deze technologie zorgt voor de voordelen van Vsync en zonder alle nadelen en is daarom ideaal in een gaming laptop.

  Voor de technische snufjes van de ASUS ROG Zephyrus GX501 moet je 2999 euro betalen.

  Cheon Fong Liew

  3. Alienware 17 R5

  Alienware is een zusterbedrijf van Dell en destijds opgericht om pure gaming laptops en PC’s te maken, waardoor het ook geen verrassing is dat een laptop van Alienware verschijnt in onze Top 5 beste gaming laptops. Krachtige PC’s worden meer dan eens omschreven als bakbeesten en dat Alienware 17 R5 mag ook met recht een bakbeest worden genoemd.

  De 17 R5 is namelijk niet alleen een zeer krachtige gaming laptop, maar is ook enorm dik, met zijn omvang van bijna 30mm en een schermgrootte van 17,3 inch. De laptop weegt daarnaast 4,2kg wat allesbehalve een lichtgewicht is om mee te slepen in een rug- of laptoptas. Met dikke bezels en een vrij lomp uiterlijk zal de 17 R5 duidelijk geen schoonheidswedstrijd winnen.

  De specificaties liegen er echter niet om, want de boel wordt draaiende gehouden door een overclockte GTX 1080 en een Intel i9 processor, de 8950HK. Voor het scherm kan je ook kiezen uit verschillende opties, zoals een 1080p, 60Hz IPS-scherm een 1440p, 120Hz TN-scherm en een 4K, 60Hz IPS-scherm. Het is alleen heel jammer dat het 1440p-scherm een TN-model is, wat tegenwoordig weinig voordelen meer biedt boven IPS-schermen die een betere kleurenaccuratie hebben. Gelukkig kan je bij elke optie wel kiezen of je een Gsync-module erbij wilt hebben.

  Voor de Alienware 17 R5 zijn er nog geen Nederlandse prijzen bekend.

  Razer

  2. Razer Blade Pro

  Razer is voornamelijk bekend van haar vele muizen en toetsenborden, maar het bedrijf uit Singapore is de laatste paar jaar ook bezig met gaming laptops. En wat betreft de gaming laptops hebben ze meteen de spijker op de kop geslagen, met als paradepaardje de Razer Blade Pro.

  De laptop ziet er enorm strak en beeldschoon uit, waar de kleuren van het scherm afspatten. Razer heeft samengewerkt met THX om de kleuren zo accuraat mogelijk te krijgen en dat is te zien. Bovendien maakt de Razer Blade Pro net zoals de GX501 gebruik van een alternatieve lay-out wat betreft de touchpad, maar houdt genoeg ruimte over om je polsen op te rusten en heerlijk te typen op het mechanische toetsenbord.

  Qua specificaties zijn er twee verschillende varianten om uit te kiezen, de ‘goedkope’ 1080p-versie met een GTX 1060, 16GB RAM en een Intel i7 7700HQ processor. De 4K-versie huisvest een GTX 1080, een overclockbare i7 7820HK en kan werken met 32 GB aan RAM. De 1080p-versie heeft daarnaast een refresh rate van 120Hz in tegenstelling tot 60Hz van de 4K-versie, hoewel die laatste wel G-sync in huis heeft en een beter scherm voor kleuren.

  De 1080p-versie van de Razer Blade Pro is te koop voor 2759 euro, terwijl je voor de 4K-versie maar liefst 4999 euro moet neerleggen.

  OMEN X by HP

  1. OMEN X by HP X

  HP is ‘s werelds grootste PC merk, maar waren tot voor enkele jaren niet bekend om hun gaming pc portfolio. Maar de Amerikanen hebben hard gewerkt aan het OMEN by HP merk. De OMEN X is het vlaggenschip van de gaming laptops en vinkt zo’n beetje alle hokjes af als het gaat om eisen die je aan een gaming laptop kan stellen.

  Ten eerste ziet de OMEN X eruit als een gaming laptop, met een RGB-kruis, het OMEN-logo aan de buitenkant en een volledig RGB toetsenbord aan de binnenkant, inclusief extra macro-toetsen. Net zoals de Razer Blade Pro is het toetsenbord daarnaast mechanisch, wat een stuk lekkerder typt en gamet dan een membraan toetsenbord.

  De hardware van de HP OMEN X heeft als sleutelwoord ‘overclocking’, want niet alleen de GTX 1080 en de i7 7820HK processor kunnen overclockt worden, ook de 32 GB aan RAM kunnen worden overclockt. Het IPS-scherm is daarnaast 17,3 inch groot, met een resolutie van 4K en Gsync. Net zoals de Alienware 17 R5 is de OMEN X wel enorm zwaar met 4,85kg, maar veel meer minpunten kunnen we niet opnoemen aan deze krachtpatser.

  De OMEN X is te koop voor 4499 euro, afhankelijk van de uitvoering voor minder (of meer!)

  Top 5 Beste Gaming Laptops - Op een idee gebracht?

  Ben jij van plan om een gaming laptop aan te schaffen en ben je op een idee gebracht door onze Top 5 beste gaming laptops? Of heb je nog een andere aanrader als iemand op zoek is naar een sterke gaming laptop? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.