Razer Cynosa Chroma Review - flitsend gaming toetsenbord

  De Razer naam is onlosmakelijk verbonden met flitsende gaming hardware. Van computermuizen tot laptops en kleurrijke toetsenborden, Razer biedt het allemaal aan. Afgelopen jaar bracht het bedrijf ook weer nieuwe toetsenborden uit, waaronder de Cynosa Chroma. Houdt deze zich aan de Razer standaard? Je leest het in de Razer Cynosa Chroma review!

  Razer

  Razer is één van de meest bekende namen in de game-industrie en wordt gezien als een pionier in de eSports wereld. Het bedrijf werd in haar huidige vorm opgericht in 2005 en gaat al jaren mee in de wereld van gaming. Ze hebben dan ook ontzettend veel producten gemaakt voor gamers, en daar hoort het Cynosa Chroma toetsenbord ook bij.

  Wanneer je het toetsenbord uit de verpakking haalt ziet het er allemaal nog niet zo spectaculair uit als op de verpakking. Niet zo gek, aangezien er ook nog niets is aangesloten. Wat wel opvalt is dat het membraan toetsenbord een fraai design heeft, strak en simpel. Een normaal toetsenbord, met alles wat je verwacht en niet veel meer.

  De extra functies die de Cynosa Chroma te bieden heeft zitten verwerkt in de functietoetsen. Na het ingedrukt houden van de FN toets regel je met F1, F2 en F3 het volume van je PC en met F5, F6 en F7 kun je je muziek pauzeren of schakelen naar het vorige of volgende nummer. Op de F9, F10, F11 en F12 functietoetsen geeft het Cynosa Chroma toetsenbord haar eerste extra's weg. F9 laat je meteen je eigen macro opname maken, met F10 start je de gaming modus en via F11 en F12 regel je de helderheid van de belichting van het toetsenbord.

  Laat je creativiteit los op de LED

  Wanneer je het toetsenbord uitpakt en op een tafel of bureau neer knalt is het tijd om deze aan te sluiten. Stop het draadje in de USB aansluiting en je kan bijna beginnen. De Razer Cynosa Chroma wordt dan geïnstalleerd op je apparaat en je krijgt de vraag of je de beta van Synapse 3 wilt installeren. Als je alles uit dit toetsenbord wilt halen moet je dat zeker doen!

  Wanneer je een verbinding met internet, 500 MB vrije ruimte en Windows 7 of hoger hebt kun je gebruikmaken van Synapse 3. Hiermee kun je meerdere dingen aanpassen aan het toetsenbord zoals instellingen voor de gaming modus, toetsen andere of meerdere functies geven en de LED van het toetsenbord regelen. De Razor Cynosa Chrome Pro geeft je ook belichting aan de onderkant, voor een hogere prijs.

  Via de Chroma functie kun je je fantasie op het toetsenbord loslaten. Iedere toets is te veranderen in een andere kleur, het gehele toetsenbord kun je een golf van regenboogkleuren laten doen en er zijn verschillende andere effecten die je kan toepassen. Een prachtige én leuke functie die de Cynosa Chroma je biedt. Het fleurt je gameruimte mooi op en kan ook het vaderlandse gevoel naar boven brengen.

  Razer Cynosa Chroma Review - Eén van de talloze creaties die je kunt maken in Synapse 3.

  Leuke extra opties

  De Razer Cynosa Chroma biedt ook meerdere leuke en handige extra's. De meest flitsende zijn natuurlijk de kleurrijke en aanpasbare toetsen, maar ook de mogelijkheid om je eigen macro's te creëren en de gaming modus zijn fijne toevoegingen. Met een macro kun je ervoor zorgen dat één van je toetsen meerdere opdrachten uitvoert, wat handig kan zijn tijdens bepaalde games.

  Als je de gaming modus aanzet kun je ervoor zorgen dat deze het gebruik van de Windows toets of andere toetsen en toetscombinaties uitschakelt. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je uit je game wordt gebonjourd wanneer je deze toetsen per ongeluk indrukt. Allemaal leuke toevoegingen, maar het draait uiteindelijk vooral om het toetsenbord zelf.

  Razer Cynosa Chroma Review- De Razer Cynosa Chroma en Cynaso Chroma Pro

  Geen mechanisch toetsenbord

  Voor een prijs van 80 euro wil je namelijk wel kwaliteit in huis halen. Wat gelijk al een teleurstelling zal zijn voor sommige gamers is dat de Razer Cynosa Chroma niet over mechanische toetsen beschikt. Dit is een membraan toetsenbord en dat zal voor gebruikers van mechanische toetsenborden gelijk te merken zijn. Dit betekent alleen niet dat dit toetsenbord van een lage kwaliteit is.

  Hoewel het verschil altijd merkbaar is tussen een membraan toetsenbord en een mechanisch toetsenbord, blijft de Razer Cynosa Chroma erg fijn om op te typen én op te gamen. De zachte toetsen bieden comfort aan de gebruiker en voelen beter aan dan de vele toetsenborden met een rubberen dome. Ook biedt het toetsenbord je veel precisie, zeker niet onbelangrijk tijdens het gamen.

  Wanneer je helemaal gek wordt nadat je wéér bent neergeschoten en je daardoor je glas cola over het toetsenbord heen gooit, hoef je ook niet bezorgd te worden. De Razer Cynosa Chroma is namelijk zo gemaakt dat het bestand is tegen het per ongeluk morsen van jouw favoriete drankje. Toch fijn zo'n extra zekerheidje!

  Razer Cynosa Chroma Review - Een setup met de Razer Cynosa Chroma

  Razer Cynosa Chroma review - flitsend, maar niet hemels

  Het Razer Cynosa Chroma toetsenbord is voor de reguliere PC-gamer zeker geen verkeerde optie. Met de prachtige en aanpasbare verlichting biedt Razer je net een beetje meer op het gebied van LED. De andere handige extra's zoals de macro's en de mogelijkheid om de functies van de toetsen naar keuze aan te passen mogen er ook zeker zijn. Toch is het toetsenbord redelijk prijzig voor wat het is.

  Op een mechanisch toetsenbord is gamen namelijk over het algemeen toch een stuk fijner. Mocht je nooit eerder een mechanisch toetsenbord hebben gebruikt zal dit je niet uitmaken, maar mocht je hier wel gebruik van hebben gemaakt dan merk je het verschil wel. Om deze reden is het prijskaartje van 80 euro redelijk hoog, maar mocht je het ervoor over hebben krijg je een fijn toetsenbord met meerdere toffe opties.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Mooie én volledig aanpasbare verlichting
  • Comfortabele toetsen
  • Bestand tegen vloeistoffen
  • Handige extra's
  • Prijzig
  • Membraan beduinend minder dan mechanisch

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.