Razer Naga Trinity Review - Voor elke gamer wat wils

  Tegenwoordig is er voor elk genre wel een aparte muis te vinden, met verschillende knoppen en opties. Maar als je verschillende games speelt, lig je begraven onder een berg muizen voordat je het weet. Razer probeert dit probleem op te lossen met haar nieuwste muis. Of dat de oplossing is lees je in onze Razer Naga Trinity review.

  Wat de Razer Naga Trinity uniek maakt is de mogelijkheid om drie verschillende zijkanten te verwisselen aan de linkerkant van de muis. Daarmee kan je gaan van een muis die goed is voor FPS-titels, met veel grip en twee extra knoppen, naar een muis die ideaal is voor MMO’s met de twaalf extra knoppen.

  De Razer Naga Trinity is niet de eerste muis die dit doet. We zagen het al eerder bij de Roccat Nyth, maar waar de Trinity verschilt in opzichte van de Nyth is het gemak waarmee je de knoppen kan wisselen. Zonder ook maar een knop in te drukken of een schuifje te verplaatsen kan je de zijkant verlossen van zijn magnetische gijzelaar. En ondanks dat het zonder problemen losraakt, is het stevig genoeg dat tijdens het gamen de zijkant er niet ineens afvliegt.

  Razer Naga Trinity Review

  Drie muizen in één

  De drie zijkanten zijn afgeleid van drie andere muizen van Razer. De zijkant met twee knoppen is afgeleid van de Razer Deathadder, de versie met zeven knoppen is geleend van de Razer Hex en de MMO-variant met twaalf knoppen is hetzelfde als de originele Razer Naga. Je krijgt dus eigenlijk drie verschillende, hoogwaardige muizen in één en dat is ook af te lezen in de prijs, want met 110 euro is de Naga Trinity allesbehalve aan goedkope muis.

  Ben je al een groot liefhebben van de eerdergenoemde muizen en zie je het wel zitten om extra knoppencombinaties erbij te hebben, dan moet je alleen ook rekening houden met de rest van de muis. Want hoewel de linkerkant is aan te passen, zit de rechterkant van de muis vast aan het design van de Razer Naga, die een stuk breder is dan de Razer Deathadder.

  De vorm van de muis is daarmee ideaal als je houdt van een palm- of fingertip-grip, maar is niet aan te raden voor de claw-grip. De reden hiervoor is de betrekkelijk gladde zijkant, zelfs met de rubberen houvast. Met de claw-grip zal het vaker dan eens voorkomen dat de muis uit je handen glipt en dat wil je natuurlijk allesbehalve tijdens het gamen.

  Razer Naga Trinity Review

  Sterke software die nog niet helemaal klaar is

  De diversiteit van de Razer Naga Trinity gaat nog een stapje verder dankzij de software van de muis. Met Synapse 3 kan je zo’n beetje alles aan de muis aanpassen. Ten eerste is het mogelijk om de belichting te voorzien van elke kleur of kan je kiezen voor één van de Chroma-opties om je bureau om te toveren in een feestje.

  Waar de Synapse 3 software pas echt leuk wordt is bij het aanpassen van de knoppen. Elke zijkant is apart aan te passen en de software identificeert meteen als je er een andere zijkant opplakt. Zo kan je knoppen die je misschien niet direct gebruikt bij het gamen toewijzen aan handige opties, zoals het aanpassen van het gevoeligheid van de muis (tot en met 16000 DPI) of verschillende media-opties. En als je echt veel knoppen tegelijkertijd onder je vingers wilt hebben, kan je ook dubbele opties toewijzen aan elke knop met Hypershift.

  Het is alleen ook vrij duidelijk dat Synapse 3 nog steeds het beta-label op zich heeft plakken. Wanneer de software werkt is het geweldig, maar dat is niet altijd het geval. We hebben af en toe crashes gehad vanuit het niets en we moesten zelfs de software opnieuw installeren voordat het de Razer Naga Trinity herkende. We hopen dat Razer snel echt klaar is met de software en een volwaardige en stabiele versie kan lanceren.

  Razer Naga Trinity Review

  Razer Naga Trinity Review – Ideaal voor de diverse gamer

  Voor wie een muis zoekt met veel opties die je kan gebruiken bij veel verschillende genres, is bij de Naga Razer Trinity aan het perfecte adres. De drie verschillende zijkanten zijn van hoge kwaliteit en afgeleid van Razers eerdere muizen en zijn makkelijk en snel te vervangen. Bovendien werkt de software responsief en biedt nog veel meer opties voor de muis. Helaas zijn er nog wat bugs en crashes te vinden in de software en is de Razer Naga Trinity allesbehalve de goedkoopste muis op de markt, maar voor wat het biedt is het prijskaartje wat ons betreft zeker gerechtvaardigd.

  9

  De plus- en minpunten

  • Drie muizen in één
  • Snel en makkelijk wisselen
  • Veel opties met software...
  • ...maar heeft nog wat schoonheidsfoutjes
  • Hoog prijskaartje

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.