Red Dead Redemption 2 paarden - Een vriend voor het leven

Article
dinsdag, 06 november 2018 om 14:16
de rol van paarden in red dead redemption 2 141382
Red Dead Redemption 2 is inmiddels uit. Met meer dan 200 verschillende diersoorten in diverse gebieden en klimaten, wordt er een complex ecosysteem gevormd. Al deze dieren maken allemaal deel uit van dit ecosysteem en moeten voortdurend vechten voor hun plaats in de voedselketen. Los van wilde dieren, hebben ook paarden een belangrijke rol in Red Dead Redemption 2.

De band met je paard

Je paard je constante gezelschap, wat betekent dat ze je moeten vertrouwen. Je moet goed voor je dier zorgen, zodat de band tussen jullie zal groeien. Er zijn 59 verschillende soorten vachten en een groot aantal aanpasbare tuigen, waaronder zadels, hoorns, beugels en sporen. Hiermee kun je een paard creëren dat echt van jou is, en een persoonlijke band ontwikkelen.
Je kan de band (Horse Bonding Level) verhogen door tijd te besteden met je paard. Je paard berijden en zelfs ermee zwemmen zal jullie band naarmate de tijd vordert steeds wat sterker maken. Let wel op dat je paard niet uitgeput raakt. Ook het voeden met bijvoorbeeld appels, hooi of wilde planten versterken de band.
Horse in water
Na een tijd wordt je paard, net zoals in het echt, vies. Het is erg belangrijk om voor je paard te blijven zorgen en schoon te houden. Dit kan met de paardenborstel uit het horse item menu. Wanneer je paard schrikt of gestrest is, is het handig om je dier te kalmeren. Als je deze dingen allemaal doet en je verantwoordelijkheid neemt voor je paard, zal jullie band sterk toenemen. Je paard zal je beste maatje worden en een goed gezelschap. Hierom spelen paarden in Red Dead Redemption 2 een grote rol in de game.
141383

Beloningen

Er zijn diverse levels die laten zien hoe sterk je band met je paard is. Hoe hoger het level is, hoe meer beloningen je krijgt. Het is het dus zeker waard om goed voor je paarden te zorgen in Red Dead Redemption 2. Dit zijn de voordelen:
  • Het wordt moeilijker om je paard te stelen.
  • Statistieken zoals gezondheid en uithoudingsvermogen verhogen.
  • Je paard kan dieper water oversteken en over wat gevaarlijkere gronden lopen.
  • De afstand waarvan je je paard kunt roepen wordt verhoogd
Ook het besturen van je paard zal veranderen zodra de band sterker wordt. Langzamerhand komen bij elk level steeds meer handelingen bij. Hieronder vind je een klein overzicht:
Horse Bonding Level Manoeuvre Controls voor PS4 / Xbox One
Level 1 - -
Level 2 Rear Druk terwijl je stilstaat op R1 + tik op het vierkantje / RB + druk op X
Level 3 Skid Turn Terwijl je beweegt, hou R1 + X / RB + A vast en druk op de linker analog stick.
Skid Stop Hetzelfde, maar dan zonder richting.
Level 4 Drift Terwijl je bezig bent met een Piaffe, hou je analog stick naar links of rechts.
Piaffle Hou vierkantje / X ingedrukt.
141384

Wat je nog moet weten over paarden in Red Dead Redemption 2

Klinkt allemaal leuk en aardig, dat zorgen voor je paard, maar waar vind je ze? Paarden kunnen worden gevangen uit het wild, gekocht van stallen of gestolen van anderen. Loslopende paarden zijn te stelen, zolang ze niet van een van de bendeleden van de Dutch gang zijn.Er zijn 19 paardenrassen in de game te vinden, zoals Appaloosas, Arabians, Shires en Mustangs. Elk ras heeft een eigen karakter met unieke eigenschappen en gaat dus ook verschillend om met situaties.
Om je paard je “main horse” te maken, moet je een zadel op het dier leggen. Het is alleen mogelijk om maar één zadel te hebben. Je kunt maximaal drie paarden in een set stallen houden, maar je band zal alleen versterken met het paard dat gezadeld is. Dit paard zal ook de enige zijn die reageert wanneer je hem roept, afhankelijk van je band en de locatie waar je je bevindt. Geen zin om teveel moeite te doen? Er zijn verschillende cheats te gebruiken in Red Dead Redemption 2, zoals "Better than my dog." Hiermee komt je paard direct naar je toe, ongeacht de afstand.
Horse and landscape
De verzorging van je paard heeft een grote invloed op zijn gezondheid. Net als jij, wordt je paard dik als het dier te veel eet en mager als het dier te weinig eet. Het is dus belangrijk om je gezelschap alleen eten te geven als hij dat nodig heeft. Als je paard gezond en schoon is, zal hij sneller worden en een langer uithoudingsvermogen hebben. Een grappig feitje in Red Dead Redemption 2 is dat je aan de ballen van paarden kunt zien hoe koud het is. Misschien iets te realistisch?
Red Dead Redemption 2 is nu beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One.