MSI Infinite A Review - Koning onder de pre-builds?

Review
woensdag, 09 augustus 2017 om 11:52
xgn google image
Niet elke PC-gamer heeft zin, tijd of de expertise om zelf een PC in elkaar te zetten. Daarom komen bedrijven nu steeds vaker met voorgebouwde PC’s. MSI was er al mee bezig, maar gaat nu nog een stapje verder met de Infinite A. Of dat de juiste keuze is geweest kun je lezen in onze MSI Infinite A review.
De MSI Infinite A is een opvallende verschijning. Waar de meeste PC cases gaan voor een recht en klassiek design, gaat MSI een compleet andere kant op. Asymmetrische vormen, schuine lijnen en een futuristisch uiterlijk maken van de Infinite A een aparte PC, die misschien niet voor iedereen is weggelegd. Vergeleken met andere voorgebouwde PC’s van MSI daarentegen, is de Infinite A een middenweg tussen klassieke PC’s en extreem aparte kasten als de MSI Aegis.
De PC is daarnaast behoorlijk compact voor een mid-tower, met een hoogte van 48,8 centimeter, een breedte van 21 centimeter en een diepte van 45 centimeter. En dat is gerekend inclusief de opvallende vormen, waarmee de PC in de meeste gevallen zelfs nog kleiner is. De MSI Infinite A zal dan ook geen enkel probleem zijn om onder de meeste bureaus te stoppen of om een plekje te vinden bovenop het bureau.
Als hij naast de monitor staat kan je tevens genieten van de RGB-belichting aan de voorkant van de kast en de MSI-rode belichting aan de binnenkant. Via de MSI Mystic Light-software kan je de belichting naar eigen smaak aanpassen en in verschillende combinaties. Van alle kleuren tot de regenboog tot een combinatie van een paar kleuren of simpelweg één statische kleur.
Ondanks de compacte kast, zit de MSI Infinite A volgestopt met de nieuwste snufjes van MSI en andere fabrikanten. Ons exemplaar van de Infinite A huisvest een MSI GTX 1070, een Intel i7 7700, 16GB aan DDR4-geheugen, een SSD van 250GB en een HDD van 2TB. Het nadeel daarentegen van de kleine behuizing is dat het vrij lastig wordt om de PC een upgrade te geven in de toekomst. De MSI GTX 1070 is één van de kleinste videokaarten op de markt en je bent bijna verplicht om later weer een kaart van MSI te kopen, want veel meer extra ruimte heeft de Infinite A niet.
MSI Infinite A Review

Krachtig en muisstil

Voorlopig hoef je gelukkig nog niet aan de toekomst te denken met de MSI Infinite A, want de GTX 1070 is een krachtige kaart, die het beste gepaard gaat met een 1440p-monitor en natuurlijk ook uitstekend werkt op een 1080p-monitor. Een 4K-monitor raden we daarentegen niet aan, want enkel de duurste kaarten die momenteel te verkrijgen zijn kunnen die resolutie aan met een comfortabele framerate.
De MSI GTX 1070 hebben we getest met meerdere games op 1440p, waar de grafische kaart zijn ware kracht laat zijn. Grand Theft Auto V hebben we gedraaid op ultra settings, waarbij we een gemiddelde framerate van 101 frames per seconde halen. Ook The Witcher 3 op maximale settings, met alleen Nvidia Hairworks uitgeschakeld, haalt een gemiddelde framerate van 68 frames per seconde en de game ziet er dan ook fenomenaal uit. En niet alleen third person games doen het goed, zo haalt Total War: Warhammer een framerate van 67 op maximale settings.
Het opvallende aan deze prestaties is nog een ander onderdeel, die niet naar voren komt in de framerate. Terwijl de MSI Infinite A namelijk op volle toeren aan het draaien is, zul je er amper iets van merken op het gebied van geluid. De PC blijft muisstil en we hebben geen enkel moment gehad dat we een hard geloei hoorden van de ventilatoren of gepiep van coil whine.
Wat ons wel opvalt aan de MSI GTX 1070 in negatieve zin is het flikkeren van het scherm om de zoveel uur. Het beeld gaat dan drie keer kort op zwart en kan extreem vervelend zijn als je middenin een potje van een game zit en je beeld wegvalt. We weten niet of het probleem inherent is aan de MSI GTX 1070, of het een probleem is dat specifiek is aan ons exemplaar ligt of dat het een probleem is van de 550W PSU die misschien niet genoeg stroom kan leveren in hectische situaties.
De MSI Infinite A is gemaakt met Virtual Reality in het achterhoofd en heeft daarvoor een speciale aansluiting aan de voorkant van de kast. Deze HDMI-port is een MSI VR Link, waarmee je gemakkelijk de VR-headset kan aansluiten aan de voorkant. Dit voorkomt een hoop gedoe met kabels die aan de achterkant van de PC aangesloten moeten worden.
MSI Infinite A Review

Geschikt voor gamen én werk

Naast gamen leent de MSI Infinite A zich ook perfect voor andere taken, dankzij de Intel i7 7700 processor. De i7-lijn van de processorfabrikant maakt namelijk gebruik van hyperthreading, waarbij de processor het aantal cores virtueel kan verdubbelen. Dit wordt amper gebruikt bij gaming door gebrek aan implementatie door ontwikkelaars, maar wordt veelvuldig gebruikt in applicaties die veel rekenkracht vragen van de processor.
De MSI Infinite A is daarom ook ideaal als je veel gebruikmaakt van Adobe Photoshop, Illustrator, Premiere, After Effects of andere vergelijkbare applicaties van andere uitgevers, zoals Final Cut Pro of Sony Vegas. En ook bij deze werkzaamheden blijft de MSI Infinite A stil, met een Silent Storm Cooling 3 om de processor koel te houden.
MSI Infinite A Review

Op naar de LAN-parties

Verder is de PC is geschikt om mee te nemen naar LAN-parties of andere evenementen buitenshuis. Zoals we al eerder hebben gezegd is het een compacte PC voor een mid-tower en om de mobiliteit te verbeteren zit er ook een handvat aan de bovenkant. Het totaalgewicht van de PC zit op 15 kilogram en hoewel dat niet superlicht is, valt het relatief gezien mee in vergelijking met andere mid-tower PC’s.
Het materiaal van de MSI Infinite A is bovendien behoorlijk sterk en daardoor hoef je niet bang te zijn voor deuken tijdens het vervoer. En als je de binnenkant van de MSI Infinite A extra goed wil laten zien aan je mede-gamers, is het mogelijk om het reguliere paneel te vervangen door een glazen plaat die je bij de PC mee krijgt geleverd.
MSI Infinite A Review

Is het de prijs waard?

De vraag is echter hoeveel de meerprijs zal zijn van de MSI Infinite A. Op het moment van schrijven is de prijs van de PC nog onbekend en is het voor ons dus ook niet te vergelijken met de prijs van een zelfgebouwde PC met dezelfde of vergelijkbare onderdelen. Van het geld dat je overhoudt zou je misschien een betere PSU kunnen kopen dan de ingebouwde 550W PSU. De vraag die je jezelf moet stellen is dus of je de - waarschijnlijk - hogere prijs waard vindt voor het gemak, belichting en unieke uiterlijk.

MSI Infinite A Review - Krachtig en gebalanceerd bakbeest

Al met al is de MSI Infinite A een krachtige en gebalanceerde PC. In veel voorgebouwde PC’s zit er vaak een zwak onderdeel die de rest tegenhoudt, zoals een zwakke processor, grafische kaart of slechte koeling. In het geval van de MSI Infinite A zijn alle onderdelen mooi op elkaar afgestemd, met een sterke videokaart, een multifunctionele processor en een snel geheugen. Als we iets mochten veranderen aan de MSI Infinite A is het de ietwat minimale 550W PSU, maar voor de rest is de PC een waar bakbeest.
Cijfer: 8.5