Top 5 beste Formule 1 games

  Max Verstappen begint steeds meer een held te worden en de hele wereld kan er geen genoeg van krijgen. Formule 1 is topsport, maar er zijn ook Formule 1 games waarbij je de inhaalacties van de Formule 1 kunt spelen! Ben je niet zo bekend met de Formule 1 games? Dan is hier de top 5 beste Formule 1 games!

  Al jarenlang komen er Formule 1 games uit en met de groeiende populariteit voor de sport krijgen deze games ook steeds meer aandacht. Met zoveel verschillende keuzes is het dan ook niet gek dat je niet weet waar je moet beginnen. In deze review worden de beste Formule 1 games toegelicht!

  5. Project CARS

  Project CARS is een echte racegame simulator. De game zit boordevol met verschillende auto's en circuits en het ziet er ook nog fantastisch uit.

  Project CARS noem je eigenlijk niet een echte Formule 1 game. Maar je hebt wel de mogelijkheid om met verschillende Formule 1 auto's te rijden. Dit zijn dan niet de echte namen zoals Ferrari en Red Bull, maar Project CARS geeft wel een hele toffe manier om met Formule 1 auto's aan de slag te gaan. Zo hebben ze namelijk veel Formule 1 auto's van verschillende jaren en kan je ook met klassieke jaren 90 Formule 1 auto's aan de slag.

  Project CARS is wel een echte race simulator. Het is een lastige game om onder de knie te krijgen en dus echt voor de mensen die al een beetje ervaring hebben met racegames. Mocht je op zoek zijn naar een iets meer arcade racegame, dan is Project CARS niet geschikt.

  4. F1 2010 (Xbox 360, PS3, PC)

  F1 2010 behoort zich tot de serie games van uitgever Codemasters, die tot op de dag van vandaag de licentie van Formule 1 games tot haar beschikking heeft. Dit betekent dat zij (op dit moment) de enige uitgever is die de rechten en dus de namen en auto's, van Formule 1 mogen gebruiken voor de game.

  F1 2010 kwam uit in 2010 en bood een unieke race-ervaring voor die tijd. Het had bepaalde aspecten die in de nieuwste F1 games niet te vinden zijn. Zo kun je in F1 2010 geen gebruik maken van functies die je auto in de hedendaagse Formule 1 sneller zouden maken. Er is geen DRS en geen KERS, er wordt geracet op pure kracht van de auto zelf! Je moet je uiterste moeite doen om andere coureurs in te halen, en mocht dat uiteindelijk lukken geeft dat je een heerlijk gevoel.

  F1 2010 geeft een goede mix van simulatie racing en arcade racing. De balans tussen die twee zit goed waardoor deze game op een waardige 4e plek staat.

  3. Rfactor 1 en Rfactor 2 (PC)

  Rfactor 1 en Rfactor 2 bieden je misschien wel het meest veelzijdige Formule 1 race gevoel. De eerste Rfactor game kwam in 2005 uit, maar heeft nog steeds een grote community die de game met talloze mods ondersteunt. Daar moeten de Rfactor games het trouwens wel van hebben, want zonder de mods is de game erg outdated.

  In Rfactor kan je door middel van de mods de meest krankzinnige ideeën werkelijkheid maken. Als je met Max Verstappen op een volledig besneeuwd circuit wilt racen, dan kan dat. De basis game van Rfactor geeft je een goede start, maar het zijn de mods die de game top 3 waardig maken.

  Rfactor geeft je de meeste optimalisatie die je in een Formule 1 game kan vinden. De game is daarom wel meer simulatie (net zoals Project CARS) en maakt het daarom lastiger voor nieuwe racers.

  Mocht jij je volledig willen uiten zonder grenzen en maakt het niet uit of het er niet helemaal op en top uitziet (de game is namelijk al meer dan 10 jaar oud), dan is Rfactor de perfecte game.

  2. F1 2013 (PS3, Xbox 360, PC)

  F1 2013 hoort op nummer 2. De game biedt een Formule 1 ervaring die alles heeft wat je verwacht: unieke race-gevechten, mooie inhaalacties, crashes, pitstops en meer. F1 2013 heeft een goede realistische manier van rijden voor elke speler. Door middel van de assists is er voor iedere speler, of je nou ervaring hebt met racegames of niet, een leuke manier van racen.

  Naast de carrière modus en de time-trial kun je in F1 2013 ook op oude klassieke circuits rijden. Lijkt het je bijvoorbeeld leuk om met Michael Schumacher in de oude Ferrari te racen, dan is dit de perfecte mogelijkheid. Max Verstappen zit nog niet in deze game, maar met behulp van mods is het wel mogelijk om met hem te spelen.

  Het enige nadeel van F1 2013 is dat de game niet beschikbaar is op de PS4 en de Xbox One. Mocht je een PC ter beschikking hebben dan is F1 2013 een goedkope manier om een erg goede Formule 1 ervaring te krijgen, er is alleen één game beter.

  1. F1 2016 (PS4, Xbox One, PC)

  F1 2016 is de beste F1 game op dit moment. De game heeft mooie graphics, uitgebreide carrièremodus, Max Verstappen en de allerbeste besturing. Het heeft alle problemen van de vorige F1 games verbeterd en daarbij nieuwe dingen toegevoegd. F1 2016 geeft je de beste Formule 1 ervaring die je kunt krijgen.

  De AI is voor het eerst erg competitief en geeft je gave gevechten op de baan. De multiplayermodus kan voor het eerst 22 spelers in één lobby beheersen, dus als je de carrière helemaal zat bent kun je daar ook nog talloze uren in besteden. Daarnaast voelt de auto geweldig aan en is hij uitstekend te besturen.

  F1 2016 biedt door de uitgebreide assists een unieke ervaring voor elk persoon. De game is in alle gevallen beter dan haar voorgangers en concurrenten en biedt de beste race ervaring die je kunt krijgen. Max Verstappen is voor de 2e keer in een Formule 1 game te spelen, en in zijn prachtige Red Bull kun je met de andere bekende coureurs van de Formule 1 de strijd aangaan. F1 2016 is op dit moment de beste Formule 1 game die je kunt spelen!

  rFactor

  Verkijgbaar vanaf 2 march 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.