Top 5 Beste films met Margot Robbie

Article
vrijdag, 26 augustus 2016 om 9:15
xgn google image
Hollywood loopt inmiddels over van talent en ook de Hollywood Walk Of Fame heeft moeite met het vinden van een ster-plek. In ons nieuwe rubriek Top 5 Beste films Met nemen we daarom een kijkje in het beste werk van een acteur of actrice. En we trappen af met de Top 5 Beste films Met Margot Robbie
Suicide Squad trapte op 3 augustus zijn langverwachte debuut af. Ondanks zijn succesvolle opening behaalt de film wisselende reviews wereldwijd en lijkt het DC opnieuw niet te lukken het succes van Marvel te evenaren. Het script mag dan rommelig en onorigineel zijn, maar de karakters worden geprezen voor hun presentaties. En vooral Margot Robbie plukt hier de vruchten van.
Nu is Margot Robbie natuurlijk niet compleet nieuw in de filmindustrie en heeft ze al verschillende titels op haar naar staan. Het was de Australische TV serie Neighbours waar Robbie ooit doorbrak. Naast actrice is ze ook een heus stijlicoon aan het worden en wordt ze geroemd om haar jurken tijdens grote evenementen. Mocht ze ooit totaal floppen op het grote doek is een modellencarrière altijd nog mogelijk.
Ondanks de inmiddels al 13 nominaties is het de UK Empire Award voor Beste Nieuwkomer (The Wolf of Wall Street) die op haar nachtkastje pronkt. Maar als mevrouw zo door blijft gaan zullen er nog vele volgen. Winkels, koop de Harley Quinn kostuums alvast maar in want deze zullen geliefd gaan worden. Maar laten we vooral de voorgaande rollen niet vergeten. Van bijrol tot hoofdrol geven wij een lijstje met memorabele karakters die je wellicht nog op kijk-ideeën zal brengen.

5. Z for Zachariah (2015)

Margot Robbie heeft in haar carrière meegedaan aan twee Indie Films die beide redelijk goed uitpakte. Helaas werd haar talent niet echt erkend in Suit Française en daarom is Z for Zachariah leuker om over te schrijven. Wanneer je het betrekt op alleen acteerkwaliteit is dit misschien tot nu toe wel haar beste prestatie, maar helaas hebben maar weinig mensen de film bekeken.
De post-apocalyptische Z for Zachariah draait om een jonge vrouw (Robbie) en twee mannen (Chris Pine en Chiwetel Ejiofor) die door een tragische ramp de laatste overlevende blijken. Ze moeten roeien met de riemen die ze hebben om te overleven wat al snel resulteert in een liefdestriangel. Oké, het klinkt wat cliché maar het acteerwerk maakt de film erg vermakelijk.
In 2015 werd Z for Zachariah voor het eerst vertoont tijdens het Sundance Festival wat gevolgd zou worden met wereldwijde bioscoop release. Helaas verliep dit anders en is hij nauwelijks ergens verschenen. Doordat de film bouwt op maar 3 acteurs krijgt Robbie de kans te ontplooien tot een waardige actrice. En zonder hoog blond haar, een laag make-up en schaarse kleding is ze nog net iets leuker!

4. Focus (2015)

Margot Robbie’s eerste blockbuster hoofdrol werd in 2015 een feit. Samen met Will Smith schitterende ze in de actiekomedie Focus. Smith speelt een oplichter die maar al te graag Robbie onder zijn vleugels neemt, maar hun relatie ontwikkelt als snel in iets gevaarlijks. Opgedeeld in twee verschillende verhaallijnen geeft deze film Robbie een grote kans zichzelf aan Hollywood te bewijzen.
Will Smith werd als eerste binnengehaald en Robbie zag gelijk haar kans voorbij vliegen. Niemand zou het leeftijdsverschil of de karakter gelijkenissen geloven zeker op het grote doek. Maar niets is minder waar en de chemie was duidelijk voelbaar. Wellicht speelde de echte gevoelens ook een grote rol aangezien er meerdere malen geruchten van het duo in de tabbladen verscheen en dat terwijl Smith gewoon een vrouw heeft, foei!
Deze on -en off screen romance neemt niet weg dat Robbie ook keer op keer met haar schoonheid het publiek weet in te pakken. De film was een unieke mix van komedie, actie, crime en romantiek. En terwijl sommige critici het verhaal niet snapten zijn de andere verhalen juist lovend!

3. About Time (2013)

About Time is een romantische komedie die volgens vele critici een ondergewaardeerde film is gebleven. Het draait voornamelijk om jonge man Tim Lake (Domhnall Gleeson) die de gave heeft om terug te keren in tijd. Dit doet hij doen ook regelmatig om bijvoorbeeld zijn liefdesleven te redden. De romantiek tussen Gleeson en tegenspeelster Rachel McAdams staat centraal, maar ook Robbie heeft een leuk rolletje te pakken.
Ondanks het feit dat het een bijrol betreft betekent dit niet dat het geteld mag worden als minderwaardig stukje op haar CV. Ze springt met vlag en wimpel boven andere cast-leden uit en dat ondanks haar weinige minuten. Ze is het eerste meisje waar Tim verliefd op wordt en speelt ontzettend goed het mooie vriendinnetje van zijn oudere zus. Hier is al duidelijk dat Robbie een reizende ster zou worden in de jaren daarop volgend en niets is minder waar!

2. The Wolf of Wall Street (2013)

The Wolf Of Wall Street is een hoogwaardige staaltje werk van Martin Scorsese biopic. Menig publiek dacht dan ook dan Leonardo DiCaprio eindelijk dat felbegeerde beeldje in de wacht zou slepen, maar helaas bleef dit nog even uit. Jordan Belfort is een beursmakelaar op Wall Street en na heel wat jaren ploeteren heeft hij het eindelijk gemaakt. Verslaafd aan geld, drank, drugs en seks wordt hij door fraude multimiljonair samen met zijn partner Donnie Azoff (Jonah Hill).
Robbie houdt haarzelf goed staande als de vrouw van Belfort. Ze overmeestert het scherm met haar schoon –en gekkigheid en wij als publiek kunnen aanschouwen hoe een ster wordt geboren. Wellicht is het leukste van alles dat ze tijdens haar auditie afweek van het script en DiCaprio in het gezicht sloeg. Ze vreesde heel even voor haar carrière, maar gelukkig konden DiCaprio en Scorsese er hard om lachen. Haar lef en doorzettings vermogen en vooral die klap hebben uiteindelijk wel voor haar absolute doorbraak gezorgd.

1. Suicide Squad (2016)

We zijn ons bewust van het feit dat dit Robbies laatste werk is maar toch is deze nu al memorabel. Harley Quinn is de side chick van The Joker in Batman en door het immense succes kreeg het al snel een eigen comic book. Ze was onmisbaar in Suicide Squad en Margot Robbie bleek geknipt voor deze toch wel uitdagende rol. En daarom met stip op nummer 1.
Harley Quinn was een psychiater die tot wanhoop en gekheid is gedreven door haar relatie met The Joker. Robbie is speels en weergeeft de krankzinnigheid van haar karakter maar al te goed. Het gerucht gaat dan ook dat dit nog niet het laatste is wat we van Robbie als Harley Quinn hebben gezien.
Al voor Suicide Squad in de bioscopen verscheen kwam het nieuws van een heuse spin-off naar buiten. Robbie zou ambitie hebben om naast het vertolken van de hoofdpersonage ook de film te produceren. Het gaat om een totaal feministische film met dus ook vrouwelijke hoofdpersonages. Wij zijn voor!

Populair Nieuws