Top 10 zomerfilms 2016 - Voor deze films moet jij naar de bios!

  Of het deze zomer mooi weer gaat worden is nog de vraag. Of het een goede zomer gaat worden om naar de bioscoop te trekken is al een stuk duidelijker. Meestal staat de zomer garant voor een hoop films en dat is in 2016 dan ook niet anders. Wij zetten de top 10 zomerfilms 2016 voor je op een rij!

  We zouden wel een top 50 kunnen maken van alle films die deze zomer op de agenda staan. Maar dan zouden we behoorlijk lamme vingers krijgen van het typen. Daarom bestaat deze top 10 zomerfilms 2016 ook uit de tofste films, zoals je mag verwachten van een goede top 10 zomerfilms 2016!

  10. Sausage Party

  Een animatiefilm betekent tegenwoordig sowieso al dat je voor een hoop lol naar de bioscoop gaat, maar Sausage Fest is een animatiefilm die bijna garant staat voor hilariteit alom. James Franco, Seth Rogen, Jonah Hill, Paul Rudd, Bill Hader en David Krumholtz verlenen allemaal hun stem aan deze film. Als dat je niet enthousiast maakt voor een toffe komedie, dan weten we niet wat dat wel kan.
  De film gaat over een worst die erachter wil komen waar hij vandaan komt. Een belachelijk concept dat alleen maar grappig kan worden wanneer je er een berg aan grappige mensen tegenaan smijt. En dat laatste is dus iets wat Sausage Party alvast goed lijkt te doen.
  Reden genoeg dus, om Sausage Party deze zomer een kans te geven. De film komt op 18 augustus naar de bioscoop, wij kunnen alvast niet wachten.

  9. Bridget Jones’s Baby

  Misschien niet de eerste titel die in je op zou komen om eens in de bioscoop te gaan kijken. Maar je moet de vrouw/vriendin ook tevreden houden. En wees eens eerlijk, waren de vorige twee Bridget Jones films niet gewoon ontzettend grappig?

  Als je het daar niet mee eens bent, mag je snel doorklikken naar de nummer acht. Als je het er wel mee eens bent dan zullen we je nog even verder overtuigen. Bridget Jones zal er in deze film achter moeten komen wie de vader is van haar nog ongeboren kind. Normaal gesproken zou je denken dat we het hier over een dramafilm hebben, maar wanneer je weet dat het om een Bridget Jones film gaat weet je dat het vol met gortdroge humor zal zitten.

  Zeg nou zelf, om nou steeds naar een heftige actiefilm te kijken in de bioscoop gaat op een gegeven moment toch ook vervelen? Een beetje luchtigheid is af en toe ook wel eens fijn. Dat is ook de reden dat we Bridget Jones’s Baby in deze top 10 zomerfilms hebben gezet. De film is nog net een zomerfilm, op 15 september zal deze komedie in de bioscoop te zien zijn.

  8. Mechanic Ressurection

  Misschien niet de grootste titel in deze top 10 zomerfilms 2016, maar toch wel een om in de gaten te houden. Jason Statham keert deze zomer weer terug als actieheld Arthur Bishop, deze Ex-huurmoordenaar leidt inmiddels een rustig bestaan na de gebeurtenissen van het eerste deel van The Mechanic.

  Wanneer een vijand uit het verleden zijn geliefde ontvoert, is Bishop gedwongen om zijn oude gewoontes weer op te pakken en wat volgt is een achtbaan waar je pas uitkomt wanneer de aftiteling over je scherm rolt. Het vorige deel van The Mechanic was een titel waar veel Statham fans nog steeds naar kijken en valt te scharen onder een van de klassiekers van de acteur.

  Aangezien Statham meestal garant staat voor een heel erg toffe actiefilm, belooft ook deze nieuwe Mechanic Ressurection heel erg tof te worden. En met Tommy Lee Jones als antagonist zou deze film wel eens de actieknaller van deze zomer kunnen worden! Op 1 september kun je Mechanic Ressurection in de bioscoop verwachten.

  7. Independence Day Resurgence

  Twintig jaar geleden was deze film de verassing van het jaar. Will Smith zal helaas niet te zien zijn in dit vervolg op de originele actiefilm. Jeff Goldblum zal daarentegen zijn rol als wetenschapper wel weer oppakken. Nu is het de vraag wat we kunnen verwachten van deze nieuwe Independence Day Resurgence.

  Het plot draait rondom dezelfde vijand als twintig jaar geleden en de tijd die in het echte leven is verstreken, is ook in de film verstreken. De technieken die uit het neergestorte ruimteschip uit het eerste deel zijn gehaald maken dat de wereld een technologische sprong in de toekomst heeft gemaakt. Nu zijn de aliens terug en het ruimteschip dat we in het eerste deel zagen, is een speelgoedscheepje dat je in bad gebruikt vergeleken met de UFO in Independence Day Resurgence.

  Nu blijkt dat de aliens die we in het eerste deel zagen enkel de verkenners waren voor het gigantische oorlogsschip dat we in Resurgence terugzien. Natuurlijk is het weer aan de mensheid om hun kracht te tonen tegen de gezamenlijke vijand.

  Genoeg reden om dit tweede deel van Independence Day in deze top 10 zomerfilms 2016 te zetten lijkt ons. Vanaf 23 juni kunnen we deze nieuwe Blockbuster in de bioscoop gaan aanschouwen.

  6. Star Trek Beyond

  Trekkies opgelet! Er komt deze zomer weer een nieuwe Star Trek naar de filmzalen. Over het verhaal is op dit moment nog niet al te veel bekend, maar zowel fans van Star Trek als fans van Sci-Fi films in het algemeen mogen deze Star Trek Beyond zeker niet missen.

  De vorige twee Star Trek films waren wat ons betreft behoorlijk tof en dat is ook de reden dat we dit nieuwe deel in de franchise in de top 10 zomerfilms 2016 hebben gezet. We kunnen niet wachten om wederom Captain Kirk en Dr Spock in actie te zien. En met een nieuwe rol weggelegd voor Idris Elba mogen we er toch wel van uitgaan dat deze film weer een klapper gaat worden.

  Als je de vorige twee films ook maar een beetje tof vond, zouden wij je aanraden om deze film in de bioscoop te gaan kijken. Controleer wel eerst even of jouw plaatselijke bioscoop airconditioning heeft, de film komt namelijk hartje zomer uit, op 21 juli om precies te zijn.

  5. Ben-Hur

  Een remake van een cult-klassieker, dat moet toch eigenlijk al reden genoeg zijn om de film te gaan kijken. Als je bedenkt dat Morgan Freeman er ook in meespeelt, dan heb je onze aandacht. Eigenlijk is de voornaamste reden om deze film in de bioscoop te gaan kijken, te kijken of ze de klassieker uit 1959 nog enigszins heel laten.

  Want dat is het belangrijkste, de film met Charlton Heston eer aan doen. Aan de trailers te zien lukt dat nog enigszins, alleen het is toch echt de vraag waarom er überhaupt een remake van deze tijdloze klassieker gemaakt moet gaan worden.

  Want wees eerlijk, heeft iemand om een remake van Ben Hur gevraagd? De speelduur van de film is nog niet bekend, maar de huidige filmgeneratie kennende zal de bioscoopganger geen zin hebben om drie uur en drie kwartier in de bioscoop te gaan zitten.

  Maar we gaan het zien. Als jij wilt weten hoe deze remake van een filmklassieker uit gaat pakken, kun je dat op 18 augustus gaan bekijken.

  4. The BFG

  Nostalgie ten top. Wij kunnen niet wachten tot we de klassieker van Roald Dahl op het witte doek mogen gaan zien. Hoewel er ooit een animatiefilm was, hebben we nooit een real life speelfilm gezien van de film en daarmee is The BFG eigenlijk de enige.

  Hoewel de titel van het boek beter bekend staat als De GVR, is het wel hetzelfde verhaal dat je nog kent uit je kindertijd. Met een beetje geluk wordt onze fantasie op haar wenken bediend wanneer we de film in de bioscoop gaan kijken.

  Voor de mensen die het boek nog nooit gelezen hebben zullen we even een korte uitleg geven: BFG gaat over een reus die een meisje in haar slaap ontvoert, hoewel dit in eerste instantie niet zo sympathiek klinkt neemt de reus haar mee naar zijn verblijf in het land van de reuzen.

  Daar blijkt dat niet elke reus zo vriendelijk is als de reus die het meisje heeft meegenomen en dat de meeste reuzen kinderen opeten. Iets te duister voor een kinderboek misschien, maar wel ontzettend leuk om naar te kijken. Als je van het lezen over de BFG een erg nostalgisch gevoel krijgt, mag je 20 juli in je agenda zetten, de film komt dan naar de Nederlandse bioscoop toe.

  3. Finding Dory

  We hebben er even op moeten wachten, maar nu is het vervolg op Finding Nemo dan toch eindelijk daar. Ellen Degeneres keert weer terug in haar rol van Dory en het belooft weer net zo’n grappig avontuur te worden als 13 jaar (!) geleden. Dit keer staat de film volledig in het teken van de vergeetachtige blauwe vrouwtjesvis en nu de trailer voor deze animatiefilm uit is, kunnen we toch wel weer stellen dat het een ontzettend tof avontuur beloofd te gaan worden.

  Vissen zijn vrienden, geen voer. Dat is het credo dat we in 2003 mee kregen en in het geval van de vissen uit finding Nemo is dit ook zeker het geval. De vrienden Nemo, Marlin en Nemo keren allemaal weer terug en als je bedenkt dat ook Idris Elba en Ed O’Neil mee doen in de film, wordt het toch maar gewoon tijd om de film uit te laten komen! Is het al 29 juni?

  2. Jason Bourne

  Matt Damon keert terug als actieheld Jason Bourne en aan de trailer te zien gaat deze nieuwe film in de Bourne franchise weer een knaller van een actiefilm worden. Jason Bourne heeft zijn geheugen terug en gaat achter de mensen aan die hem gemaakt hebben tot het levende wapen dat hij is.

  Als dit je niet op de banken laat staan van enthousiasme, dan ben je of geen Bourne fan, of je bent gewoon net zo’n koude kikker als Jason Bourne. Jeremy Renner deed zijn best om Matt Damon te vervangen in de actiefilm en dat lukte aardig, maar niets is toch zo tof als the real deal.

  Dat is ook de reden waarom Jason Bourne op 2 staat in de top 10 zomerfilms 2016, 28 juli is Matt Damon terug en dat zul je weten ook! Maar als deze actieknaller op 2 staat? Kun jij dan raden welke film je deze zomer absoluut in de bioscoop moét zien?

  1. Suicide Squad

  Dat kan natuurlijk geen andere film zijn dan Suicide Squad. Voor het eerst sinds Heath Ledger een nieuwe Joker, kan Jared Leto deze rol net zo goed vertolken als Ledger destijds?

  Het lijkt er in ieder geval wel op. Daarnaast heeft Ben Affleck na het teleurstellende Batman v. Superman iets goed te maken. Will Smith als de Bad Guy Deadshot. En we gaan voor het eerst ooit een real life Killer Croc zien.

  Dit zou toch reden genoeg moeten zijn om de film te gaan kijken in de bioscoop. En als al het bovenstaande je niet overhaalt, dan kun je het beste nog even de trailers gaan kijken. De film zit zo bomvol met actie en toffe acteurs dat de nummer 1 plaats voor deze film geen rechtvaardiging nodig heeft.

  Dus we gaan er ook niet te lang omheen draaien. Je moét Suicide Squad gewoon in de bioscoop gaan zien, in IMAX en Dolby Digital. De explosies blazen je van je stoel af en het lachje van Jared Leto als The Joker gaat je kippenvel bezorgen. 4 augustus, kerf het in je agenda, nu.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.