Top 5 Gaming YouTubers met de meeste volgers

Article
vrijdag, 29 april 2016 om 13:07
xgn google image
Gaming in combinatie met YouTube wordt steeds groter. Deze grote groep ‘gamers’ neemt gameplay op en voorziet het van commentaar. Miljoenen fans kijken dagelijks naar hun idolen die games spelen dat onderhand een lucratieve business vormt. De top 5 Gaming YouTubers met de meeste volgers staan hier op een rijtje.
De meeste YouTubers zijn van origine gamers die hun games live streamden voor andere mensen om te kijken. Ze voorzagen hun gameplay van commentaar en gingen interactie aan met hun fanbase. Dit is langzaam aan uitgegroeid tot kanalen die meer laten zien dan enkel wat tricks en tips uit verschillende games.

Top 5 Gaming YouTubers zijn supersterren

Tegenwoordig gaan de camera’s van de grootste YouTubers ook mee als ze naar de winkel gaan om boodschappen te doen, of als ze een dikke nieuwe auto gaan kopen (met alle zuurverdiende centen van abonnees). Tieners kijken mee met de levens van deze nieuwe supersterren.
De idolen van dit tijdperk verdienen bakken met geld met hun dagelijkse filmpjes. Daarnaast zijn ze vaak te gast bij evenementen en doen de meesten wel aan merchandise dat speciaal voor hun ‘merknaam’ is aangemeten.
Dat YouTubers immens populair zijn, blijkt wel aan het aantal abonnees dat de meesten hebben. Goed voorbeeld doet volgen, dus tegenwoordig zijn er steeds meer (jonge) YouTubers die ook een slaatje willen slaan uit dit nieuwe media tijdperk.

YouTube ook in Nederland in opkomst

Ook in Nederland zijn er veel YouTubers die aan de weg timmeren. Zo heeft Enzo Knol 1.2 miljoen volgers en Yarasky bijna 400.000 volgers. Veel voor Nederlandse begrippen, maar ze doen nog altijd veel onder voor de grote internationale spelers.
Ter bevestiging en inspiratie werkten wij de top 5 video game YouTubers met de meeste volgers uit. Waarbij alleen Engelstalige YouTubers zijn opgenomen aangezien die de meeste abonnees binnenharken.
Top 5 Gaming YouTubers

5. CaptainSparklez – 9.2 miljoen

De eerste YouTube persoonlijkheid in de rij is Jordan Maron, beter bekend als Captain Sparklez. Hoewel hij in 2010 begon met een Call of Duty kanaal, ging hij al snel over naar zijn huidige kanaal. Hier speelt hij voornamelijk Minecraft op en maakt verschillende montages voor op zijn YouTube kanaal.
Een grote diversheid aan minigames uit de Minecraft game, kwamen in zijn games voorbij. Survival game, Let’s Plays, Mod showcases, Hunger Games en andere gamemodes. Daarnaast maakte hij verschillende Minecraft muziekvideo’s. Tevens werkte hij samen met de nummer 2 uit deze top 5 video game YouTubers met de meeste volgers.
Maron heeft tegenwoordig ruim 9 miljoen abonnees. Dit heeft hem een hoop geld opgeleverd, want in 2016 werd CaptainSparklez opgenomen in Forbes Magazine in de “30 onder 30 lijst”. De 30 rijkste mensen onder de leeftijd van 30.

4. The Syndicate Project – 9.8 miljoen

Tom Cassell begon zijn YouTube carriere in 2010. Hij toonde hier in de beginfase voornamelijk gameplay van Halo en Modern Warfare 2, maar werd pas echt bekend toen hij in de eerste Call of Duty Black Ops de zombie game mode ging spelen. Zijn populariteit groeide met “The Minecraft Project” helemaal naar grote proporties.
In 2014 start Cassell met een andere YouTuber, Seananners, een samenwerking met 3BlackDot “Jetpak”. Dit om een eerlijkere inkomstenstroom te realiseren voor YouTubers en hun inkomsten uit filmpjes. Ook Syndicate doet meerdere opdrachten buiten zijn kanaal om. Zo is hij als Loki te horen in de komende mobiele game Marvel Avengers Academy.

3. KSI – 12.5 miljoen

KSI is een afgekorte versie van KSIOlajibet. Olajide Olatunji is al sinds 2008 bezig met YouTube. Destijds begon hij met zijn JideJunior account, die nog altijd bestaat, maar niet meer in gebruik is. In 2009 ging KSI namelijk over naar zijn huidige account.
Hij speelde onder andere GTA V en een aantal PC titels, maar werd vooral groot door veelal FIFA te spelen en te streamen. Zijn unieke, vooral agressieve en luidruchtige, manier van het becommentariëren van gameplay werkt erg aanstekelijk. Vandaag de dag heeft hem dat 12.5 miljoen abonnees opgeleverd.
Tegenwoordig maakt KSI steeds meer uitstapjes naar andere hobby’s, die hij ook vastlegt en toont op zijn YouTube kanaal. Zo heeft hij onlangs een rapvideo uitgebracht en maakt hij andere komische filmpjes waarin hij opdrachten doet. Het broertje van KSI, Deji, verdient ook een eervolle vermelding met zijn 6.2 miljoen volgers.

2. VanossGaming – 16.8 miljoen

Evan “Vanoss” Fong is een video game streamer van Canadese afkomst. Ook Fong maakt content waarin hij games speelt en deze van commentaar voorziet. Daarnaast maakt hij filmpjes waarin hij samen met vrienden speelt of bepaalde missies en game modes probeert te halen. Fong begon in 2011 met YouTube en heeft inmiddels 16 miljoen abonnees en in totaal 4 miljard views op zijn video’s
Vanoss speelde op zijn stream onder andere GTA V en meerdere Call of Duty games. Daarnaast nam hij gameplay op van een aantal indie games zoals Ark: Survival Evolved en Moonbase Alpha. Fong werkte zelfs samen met een indie game ontwikkelaar aan de game Dead Realm, dat eind 2015 via Steam beschikbaar werd via Early Access.

1. PewDiePie – 43.4 miljoen

Felix Arvid Ulf Kjellberg, beter bekend als PewDiePie, is veruit de meeste bekende YouTuber. Met 43.4 miljoen abonnees is wel te begrijpen waarom. De uit Zweden afkomstige streamer maakt voornamelijk Let’s Play filmpjes, waarin hij games speelt en van commentaar voorziet.
In 2010 begon PewDiePie aan zijn YouTube carrière. Hij uploadde voor het eerst game video’s en voorzag ze van Engels commentaar. Dit sloeg zo erg aan dat Felix in 2012 zijn eerste mijlpaal van 1 miljoen abonnees bereikte.
Vanaf dat moment ging zijn carriere in een ware stroomversnelling met 20 miljoen volgers op 1 januari 2014. In oktober 2015, bereikte hij de 40 miljoen abonnees en inmiddels staat de teller op ruim 43 miljoen. Nieuwe fans sluiten zich met bosjes aan bij de entertainer, want per dag heet Felix 13.000 nieuwe abonnees welkom.
Het YouTube kanaal van Felix heeft hem geen windeieren gelegd. In 2014 verdiende hij namelijk al 4 miljoen dollar. In 2015 is dat bedrag gestegen tot 12 miljoen dollar. Daarnaast is PewDiePie een veel gevraagd persoon als gezicht voor nieuwe indie games, want met zijn populariteit kan hij games doen slagen.