In Finding Dory worden wij herenigd met de vergeetachtige blauwe vis Dory (Ellen DeGeneres), die samen met haar vrienden Nemo (Hayden Rolence) en Marlin (Albert Brooks) op zoek gaat naar antwoorden over haar verleden. Het is alleen de vraag wat zij kan herinneren, over haar ouders en wanneer zij heeft geleerd om walvis te praten.

Dit avontuur neemt het trio mee naar de Californische kustlijn en specifieker nog naar het California Marine Biology Institute, waar het grootste deel van de film zich afspeelt. Het instituut is een gigantisch complex voor rehabilitatie van zeeleven en tevens een aquarium, waar Dory is geboren en opgevoed.

Nieuwe Finding Dory trailer toont veel nieuwe gezichten

Een nieuwe locatie zorgt tevens voor een grote groep nieuwe karakters in Finding Dory, zoals een octopus, zeeleeuwen, een beluga walvis en vele anderen. De belangrijkste karakters uit het leven van Dory zijn uiteraard haar ouders, die worden ingesproken door Diane Keaton en Eugene Levy. Verder horen wij ook de stemmen van onder andere Ed O'Neill, Kaitlin Olson en Ty Burrell.

Finding Dory wordt geregisseerd door zowel Andrew Stanton als Angus MacLane. Belangrijkste naam van deze twee is Andrew Stanton, omdat hij ook de regisseur is van Finding Nemo, en hij is tevens verantwoordelijk voor het verhaal, screenplay en karakters in Finding Dory. De film zelf staat gepland voor een release op 17 juni 2016 in de bioscoop.