De Top 10 Beste Nintendo Switch games van 2017

  De Nintendo Switch heeft een fantastisch jaar achter de rug. Het apparaat ging alleen dit jaar al 10 miljoen keer over de toonbank, en niet één, maar twee Switch-games zijn de hoogst beoordeelde and meest besproken games van het jaar! Maar wat zijn de beste Switch games van dit jaar? Dat lees je in onze Top 10 Nintendo Switch games van 2017!

  10. The Elder Scrolls V: Skyrim

  Al vanaf het moment dat de Nintendo Switch werd aangekondigd was het duidelijk; Skyrim komt naar de Switch! Deze krachtige titel van Bethesda gaat al weer zes jaar mee, maar is nog niets van z'n glorie verloren.

  Skyrim voor de Nintendo Switch is de definitieve versie van het spel. Alle uitbreidingen zijn inbegrepen en exclusief voor de Nintendo Switch-versie zijn er nu zelfs speciale Legend of Zelda uitrusten te bemachtigen dankzij de toegevoegde amiibo functionaliteit!

  Maar hetgene waar Skyrim voor de Switch het meest van profiteert is dat dit gigantische spel nu overal mee naartoe genomen kan worden. Gigantische trollen te lijf gaan kan dus nu ook gewoon in de trein, in je pauze of op het toilet. Nog nooit Skyrim gespeeld? Pak dan nu je kans met deze Switch-versie!

  9. Mario Kart 8 Deluxe

  Mario Kart 8 voor de Wii U was een fantastische game, maar verkocht helaas te weinig aangezien het spel voor de geflopte Wii U uitkwam. Nu krijgen spelers nogmaals de kans om deze prachtige party racer te spelen, ditmaal op de succesvolle Nintendo Switch.

  Mario Kart 8 Deluxe is een versterkte port van Mario Kart 8 vol met allerlei nieuwe content. De DLC die later aan Mario Kart 8 werd toegevoegd is in Mario Kart 8 Deluxe vanaf het begin al beschikbaar. Ook zijn er nieuwe personages, auto-onderdelen en een verbeterde Battle Mode toegevoegd.

  Als je Mario Kart 8 voor de Wii U nog nooit hebt gespeeld, dan is Mario Kart 8 Deluxe verplichte kost, maar ook als je Mario Kart 8 al kapot hebt gespeeld zal het spel nog steeds geen moment vervelen. Hopelijk binnenkort een nieuwe lading DLC, Nintendo?

  8. Stardew Valley

  Een spel over het leven als boer of boerin klinkt misschien in eerste instantie saai en doet al snel denken aan 'Boer zoekt Vrouw' en tantes die je eindeloos uitnodigen om Farmville te spelen, maar niets is minder waar in de boerderijsimulatie hit Stardew Valley.

  Stardew Valley is namelijk een ontzettend slim strategisch spel, waarin de speler een boerderij vanaf de grond af aan moet opbouwen. In het begin heb je namelijk alleen maar een krot van een schuur en ligt het land bezaaid met onkruid. Het speler daagt de speler uiot pm ook vooruit te denken en te plannen, want bepaalde gewassen leggen zo het loodje bij verkeerde weersomstandigheden.

  Ten slotte focust Stardew Valley zich niet alleen op het onderhouden van je boerderij, maar ook op de relaties die je opbouwt met dorpsgenoten en bevat het spel RPG-elementen. Harvest Moon maakte jarenlang de dienst uit op het gebied van kwalitatieve boerderijsimulatiespellen, maar met Stardew Valley is er opeens grote concurrentie.

  7. L.A. Noire

  Tijdens de Nintendo Switch presentatie begin dit jaar liet Nintendo zien dat veel third-party ontwikkelaars wel brood zagen in de Switch en het systeem zullen ondersteunen in de toekomst met diverse games. Ondertussen mag zelfs Rockstar zich aan die lijst toevoegen, want zij verrijkte de Switch met haar detectivespel L.A. Noire.

  Het spel draait om de succesvolle detective Cole Phelps, die de ene misdaad na de ander oplost. De game bevat alle DLC die eerder aan het origineel werd toegevoegd en is op de Switch zelfs op twee verschillende manieren te spelen: met de knoppen van je gekozen controller, of met de touchscreen van de Switch.

  L.A. Noire kwam als een totale verrassing naar de Switch, maar wel eentje die meer dan welkom is. Er is momenteel geen enkele game zoals L.A. Noire speelbaar op de Switch, en wij hopen dat Rockstar in de toekomst nog meer verrassingen in petto heeft voor Switch-bezitters. Een GTA V port of Red Dead Redemption release voor de Switch zouden niet verkeerd zijn.

  6. Splatoon 2

  Net als Mario Kart 8 kwam ook het voortreffelijke eerste deel van Splatoon uit voor de Wii U. Splatoon werd door de critici hoog beoordeeld en kreeg veel complimenten voor de zeer originele gamplay voor een third-person shooter en de opvallende artstyle die jaren '90 schreeuwt.

  In tegenstelling tot Mario Kart 8 werd de eerste Splatoon niet overgezet naar de Switch, maar is er een geheel nieuw deel ontwikkelt! Splatoon 2 introduceert talloze gloednieuwe game modi en wapens en kledingstukken om je Inkling mee aan te passen.

  De singleplayer is vernieuwd met een gloednieuwe campagne, en daarnaast biedt Salmon Run de grootste en meest hectische uitdaging in de Splatoon franchise tot heden. Nintendo's kleurrijke verf third-person shooter schittert als nooit te voren, en krijgt op de Nintendo Switch alle aandacht die het verdient.

  5. Fire Emblem Warriors

  Hyrule Warriors is ontstaan als een experiment gebaseerd op The Legend of Zelda en Koei Tecmo's Dynasty Warriors spelserie. Het spel kwam uit voor de Wii U en 3DS en bood strategische hack & slash gameplay in een Zelda-jasje. Al snel dachten fans dat deze formule ook samen zou gaan met de populaire Fire Emblem serie, en zo te zien dachten Nintendo en Koei Tecmo hetzelfde.

  Fire Emblem Warriors is het resultaat. Deze Warriors-game, die geheel in het teken staat van Fire Emblem, combineert de vlugge hack & slash gameplay van de Warriors-serie met de strategische keuzes uit Fire Emblem. Zo spelen de wapendriehoek en het schakelen naar de juiste personages een belangrijke rol om te winnen in dit spel.

  Fire Emblem Warriors is een goed huwelijk tussen twee bekende gameseries. Nog nooit eerder kwamen de veldslagen in Fire Emblem zo dynamisch in beeld dan in Fire Emblem Warriors. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het spel vol zit met publieksfavoriete personages!

  4. Xenoblade Chronicles 2

  Ondanks dat Xenoblade Chronicles X pas twee jaar geleden werd uitgebracht, kondigde Monolith Soft begin dit jaar alweer een nieuw spel aan van de Xenoblade serie. Xenoblade Chronicles 2 is géén direct vervolg op Xenoblade Chronicles, een spel dat diep in de harten zit van vele Wii-bezitters, maar volgt wel meer de stijl van het eerste spel dan Xenoblade Chronicles X deed.

  Xenoblade Chronicles 2 biedt gigantische prachtige vlaktes aan die de speler verkent, terwijl het epische verhaal van de game zich ontvouwt. Het verhaal draait ditmaal om Rex die Pyra ontmoet, een jongedame die de last draagt dat ze de Aegis is, een goddelijk fenomeen waar het merendeel van de wereld liever van af wil.

  Het gevechtsysteem van Xenoblade Chronicles 2 is ook weer verbeterd. Allerlei nieuwe toevoegingen en aanpassingen zorgen ervoor dat de gevechten een stuk soepeler verlopen, terwijl de moeilijkheidsgraad hoog genoeg is dat zelfs de meest doorgewinterde JRPG-speler een uitdaging zal vinden in Xenoblade Chronicles 2. Nog nooit een Xenoblade game gespeeld? Pak dan nu je kans en spring in de wereld van Alrest!

  3. Mario + Rabbids Kingdom Battle

  Als we je vijf jaar geleden hadden verteld dat Mario en Ubisoft's Raving Rabbids in een strategische RPG samen zouden komen, dan had je ons voor gek verklaart. Het concept van Mario + Rabbids Kingdom Battle is nog steeds te gek voor woorden, maar dit doet niets weg van het feit dat Kingdom Battle één van de beste RPG's en Switch-games van dit jaar is.

  In Mario + Rabbids Kingdom Battle wordt het Mushroom Kingdom ondergedompeld in de gekkigheid van de Rabbids. De Rabbids zetten de boel op stelten en het is aan Mario & Co. om met de hulp van enkele Rabbids met een goed hart het Mushroom Kingdom te redden van deze absurde invasie.

  Mario en Rabbids gaan elkaar te lijf in turn-based tactische gevechten die nog het meest weg hebben van de gameplay van X-COM. Mario + Rabbids Kingdom Battle heeft een diep gevechtsysteem, maar de gameplay is ontzettend verslavend. Petje af voor Ubisoft voor deze unieke cross-over.

  2. Super Mario Odyssey

  Sommigen van jullie zullen nu vast denken; komt Super Mario Odyssey niet iets te vroeg voorbij in de lijst? Wij nemen het je niet kwalijk, want ondanks dat Super Mario Odyssey bij ons op de tweede plek eindigt, mag dit spel met gemak ook beschouwt worden als het Nintendo Switch spel van het jaar.

  Met Super Mario Odyssey maakt Mario eindelijk z'n langverwachte comeback in een 3D-platform avontuur dat zich focust op het verkennen van gigantische spelwerelden en het opsporen van talloze verzamelobjecten. De spelwerelden zijn bezaaid met Power Moons om te verzamelen, maar in welke volgorde je ze verzamelt of hoe lang je er over doet mag je helemaal zelf bepalen.

  Super Mario Odyssey zit vol met allerlei fantastische creatieve ideeën die alleen Nintendo zo zelfverzekerd kan uitvoeren. Het spel verrast de speler op allerlei manieren en dat zorgt voor een glimlach op je gezicht de gehele rit.

  1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Jaren geleden deelde Nintendo al met een spel bezig te zijn die de bekende Zelda-formule flink op zal schudden, maar wat het bedrijf toen nog niet wist is dat dit spel een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van games zal worden. Nog nooit eerder wist een open wereld game zo'n unieke ervaring neer te zetten. Nadat het spel je op de hoogte brengt van de mechanics en het verhaal tijdens de intro, dat zich afspeelt op de Great Plateau, is de speler vrij om te doen en laten wat hij of zij wilt.

  Je kunt makkelijk meer dan 100 uur steken in Breath of the Wild. Het bevrijden van de Divine Beasts, het vinden van de Shrines, het verzamelen van herinneringen of het bemachtigen van de meest krachtige uitrusting. Hierdoor zal je confrontatie met Calamity Ganon een stuk soepeler verlopen, maar je kan het ook allemaal niet doen. Breath of the Wild biedt je de mogelijk om vanaf het moment dat je de Great Plateau verlaat rechtstreeks naar de eindbaas te gaan. The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een magische game die de speler de gehele rit in euforie brengt.

  De Nintendo Switch heeft een prachtig eerste jaar achter de rug vol met allerlei geweldige nieuwe games en onverwachte ports, maar de eer voor de beste Switch titel gaat naar de titel waarmee het systeem triomfantelijk debuteerde begin dit jaar; The Legend of Zelda Breath of the Wild.

  De Top 10 Beste Nintendo Switch games van 2017 - Wat is jullie mening?

  Dit was onze top 10 Nintendo Switch games van 2017. Op naar het tweede jaar van de Switch! Ben je het eens met onze lijst? Zijn wij een titel vergeten? Of vind je dat een bepaalde titel totaal niet in deze lijst thuishoort? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

  The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.