Top 10 onaangekondigde E3 2021 games die we willen zien

Article
donderdag, 03 juni 2021 om 17:00
elden ring cgif1610727292
E3 2021 staat voor de deur en natuurlijk is dat het moment voor ontwikkelaars en uitgevers om hun nieuwste games te laten zien. Deze games zijn nog niet aangekondigd voor het digitale evenement, maar willen wij wel dolgraag zien tijdens de grote shows!

Elden Ring

Ontwikkelaar FromSoftware en George R.R. Martin die samen een game maken? Bij die woorden waren wij al meteen verkocht voor Elden Ring. FromSoftware is namelijk bekend gemaakt door de Dark Souls games, maar heeft met Bloodborne en Sekiro ook laten zien andere wereld te kunnen creëren. En voor de lore en details van die wereld is George R.R. Martin verantwoordelijk, de bedenker van Game of Thrones.
We hebben alleen nog niet veel gezien van Elden Ring. Sterker nog, er is officieel alleen een korte teaser getoond. Ondertussen staat de game nog steeds gepland ergens in 2021, dus wij hopen dat we de eerste gameplaybeelden eindelijk kunnen bekijken tijdens E3 2021.
forza horizon 4f1619599041

Forza Horizon 5

Ondanks dat Forza Horizon 4 alweer drie jaar geleden is uitgekomen, is het nog steeds één van de beste racegames die je op dit moment kan spelen. Het is dan ook niet gek dat racefanaten uitkijken naar een nieuw deel in de serie en mogelijk worden die fans blij gemaakt tijdens de aankomende E3.
Volgens de Xbox-insider Klobrille, die al vaker groot nieuws van tevoren heeft gelekt, zal Forza Horizon 5 namelijk worden getoond tijdens de show van Microsoft op E3 2021. Waar het vierde deel zich afspeelt in een wereld gebaseerd op het Verenigd Koninkrijk, zullen we naar verluidt onze zonnebril moeten opzetten voor het vervolg. Forza Horizon 5 zal ons volgens de geruchten namelijk naar Mexico brengen.
breath of the wild 2f1641338169

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

In 2017 wist Nintendo vriend en vijand te verrassen met The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De nieuwste titel in de langlopende reeks was letterlijke een frisse wind door de franchise en een waar meesterwerk. Het gevolg was dan ook iets wat we lang niet hebben gezien bij een Zelda game: een directe sequel.
Nintendo werkt momenteel namelijk aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2. Een game waar velen naar uitkijken, maar waar we - net zoals met Elden Ring - alleen een korte teaser van hebben gezien. Wij hopen dan ook dat Nintendo dit jaar groots zal uitpakken met Breath of the Wild 2 op de E3.
wolfenstein the new colossusf1600772032

Wolfenstein 3

Xbox-insider Klobrille heeft niet alleen Forza Horizon 5 gelekt als een game die moet worden getoond op de showcase van Microsoft op E3 2021. Volgens het gerucht moet namelijk ook Wolfenstein 3 worden getoond, het vervolg op Wolfenstein 2: The New Colossus.
De game is tot op heden nog niet officieel aangekondigd door ontwikkelaar MachineGames, maar zo gek klinkt het gerucht niet. De voorgaande game stamt alweer uit 2017 en de franchise valt sinds dit jaar onder Microsoft, nadat de gigant Bethesda en Zenimax heeft overgenomen - inclusief alle studio’s die daaronder vallen. Wij zullen in ieder geval geen nee zeggen tegen Wolfenstein 3!
the elder scrolls v skyrimf1695993701

Project Dragon RPG

De leaks via Klobrille gaan maar door. Forza Horizon 5 en Wolfenstein 3 zijn allebei bekende en grote franchises voor Microsoft, maar de console-fabrikant heeft naar verluidt ook iets speciaals in de maak waar we nog niet eerder van hebben gehoord: Project Dragon RPG.
Project Dragon RPG is een nieuwe IP van IO Interactive, de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor de Hitman-games. Na de release van Hitman 3 heeft de studio aangegeven voorlopig even klaar te zijn met de kale huurmoordenaar en te werken aan andere projecten. Dat zou dus zomaar eens Project Dragon RPG kunnen zijn, die voor het eerst getoond moet worden op de E3 2021.
starfieldf1619680858

Starfield

Ontwikkelaar Bethesda is voornamelijk bekend door The Elder Scrolls- en Fallout-reeks. Veel fans zitten dan ook te wachten op The Elder Scrolls VI, maar dat zal voorlopig nog wel even gaan duren. De studio is namelijk eerst nog bezig met Starfield, een nieuwe science-fiction IP die een paar jaar geleden is aangekondigd.
Bethesda heeft de lippen stijf op elkaar gehouden tot nu toe over de nieuwe titel, maar er gaan geruchten dat de game bijna klaar is. Een betere plek om dan eindelijk gameplay te tonen is er dan ook niet dan de E3. Op die manier kan Microsoft ook haar portfolio van first party games flink gaan uitbreiden in juni.
zelda the wind waker hdf1594129618

The Legend of Zelda 35th Anniversary

Vorig jaar vierde Nintendo uitgebreid de 35ste verjaardag van Super Mario, ieders favoriete Italiaanse loodgieter. Speciaal voor het jubileum werden een aantal klassieke games in een nieuw jasje gestoken, die spelers in huis kunnen halen met Super Mario 3D All-Stars.
Dit jaar wordt de 35ste verjaardag gevierd van The Legend of Zelda, maar die reeks heeft tot nu toe alleen een remake van Skyward Sword als ‘cadeau’ gekregen. Wij hopen dan ook dat Nintendo tijdens de E3 nog een collectie van klassieke Zelda games aankondigt, zodat ook Link en Zelda waardig hun jubileum kunnen vieren.
vampyrf1622460798

Project Omen

Met Project Dragon RPG hebben we een mysterieuze IP die misschien getoond gaat worden tijdens de aankomende E3, maar dat is niet de enige nieuwe franchise die mogelijk opduikt op het digitale evenement.
Naar verluidt is Arkane Studios, verantwoordelijk voor Dishonored en Prey, bezig met Project Omen. De titel geeft niet veel hints weg, maar volgens de geruchten zou het gaan om een actievolle vampierengame. Onze aandacht heeft Arkane in ieder geval te pakken!
sonic forcesf1582787132

Sonic Rangers

Terwijl Super Mario vorig jaar volop in de spotlight stond, hebben we al een lange tijd niet veel meer gehoord over zijn oude rivaal Sonic. Mogelijk laat de razendsnelle, blauwe egel zich weer eens zien tijdens E3 2021, want SEGA heeft recent een nog onbekende Sonic game aangekondigd.
Het aankomende digitale event is natuurlijk het perfecte moment om meer van de game te laten zien, die volgens de geruchten een open wereld gaat krijgen. Officieel is er nog geen naam aangekondigd, maar volgens de metadata zal de nieuwe game de naam Sonic Rangers gaan dragen. Wij hopen dat de blauwe egel eindelijk weer een topgame gaat krijgen!
avowedf1622460892

Avowed

Vorig jaar verrastte Obsidian Entertainment ons ineens met een trailer voor Avowed, een first person medieval fantasy RPG. Dat is al een interessante opzet voor veel RPG-liefhebbers, maar het speelt zich ook nog eens af in Eora, dezelfde wereld als de Pillars of Eternity-games. De studio is bovendien onderdeel geworden van Microsoft, waardoor het een exclusive wordt voor de Xbox consoles en PC.
Er gaan dan ook geruchten dat Avowed eindelijk weer nieuwe beelden gaat krijgen tijdens de Microsoft show op de E3 en dat de titel ‘helemaal op schema’ ligt. Aangezien we al bijna een jaar niks meer van de game hebben gehoord, zou het zeker niet zo vreemd zijn om Avowed te zien verschijnen tijdens de persconferentie. Wij kijken er in ieder geval naar uit, als is het alleen maar om onze honger naar The Elder Scrolls VI te stillen.