Top 10 gamescom games voor 2016 - Dringen geblazen!

Article
donderdag, 25 augustus 2016 om 13:02
xgn google image
We zijn al over de helft van het jaar, maar er komt nog zoveel moois aan op het gebied van games. Scheur dus alle pagina's uit je agenda, zodat je niets meer in kan plannen, want met deze top 10 gamescom games voor 2016 ben je dit jaar nog wel even zoet.
Gamescom ligt enkele dagen achter ons en een recordaantal bezoekers ging voldaan naar huis. Iedereen heeft zijn favoriete games voor het eerst kunnen zien en wellicht wel mogen spelen.

Gamescom games voor 2016

Veel van deze games komen nog dit jaar uit, en met veel bedoelen we ook écht veel. De laatste maanden van 2016 zijn werkelijk een geschenk uit de hemel als je een gamer bent en graag de nodige uurtjes doorbrengt op een console of PC. We raden je dan ook aan om iedere cent die je hebt te sparen en de volgende top 10 gamescom games voor 2016 met hoofdletters te noteren.

10. RIGS Mechanized Combat League - 13 oktober

De PlayStation VR verschijnt op 13 oktober en de belangrijkste game die voor deze nieuwe hardware verschijnt is RIGS Mechanized Combat League. Deze game, ontwikkeld door Guerrilla, is volledig afgestemd op de virtual reality bril van Sony.
De game biedt een combinatie tussen een sportgame en shooter naar je PlayStation 4. Denk hierbij aan het type Rocket League. Je neemt plaats in een gigantische bestuurbare robot en moet samen met enkele teamgenoten zorgen dat je weet te scoren in de 'basket' van de tegenstander. Dit alles doe je het liefst met een virtual reality bril op de kop zodat je de actie van nog dichterbij beleeft.
Je schiet tegenstanders kapot om 'orbs' te verzamelen die zorgen dat je in 'overdrive' raakt. Eenmaal in deze ultieme stand ben je klaar om in de goal van de tegenstander te springen. Slaag je hierin dan verdien je punten voor je team. De tegenstander zal er daarom alles aan doen om dit te voorkomen. Actie en sensatie gegarandeerd.
RIGS Mechanized Combat League verschijnt op 13 oktober voor de PlayStation 4.
96719

9. Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter - 15 december

Nog net voor het einde van het jaar komt Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue uit voor je PlayStation 4. Dit is een remaster verzameling van reeds verschenen Kingdom Hearts games, waaronder Kingdom Hearts 3D. Naast 'oude' content bevat dit deel ook nieuwe content zoals Kingomd Hearts X Back Cover.
Het laatstgenoemde deel van Square Enix neemt je mee in een nieuw verhaal van de Foretellers. Terwijl het tweede nieuwe deel A Fragmentary Passage je meeneemt naar iets na de gebeurtenissen in Birth of Sleep en gezien vanuit de ogen van hoofdrolspeler Aqua. Deze laatste twee delen zijn alweer het negende en tiende deel van de franchise.
Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter verschijnt op 15 december voor je PlayStation 4.
96720

8. Mario Paper: Color Splash - 7 oktober

Mario Paper Color Splash is alweer het vijfde deel uit de franchise. De wereld in deze actie-/avonturengame is van zijn mooie kleuren ontnomen en het is aan jou, Mario, de taak om het weer van een likje verf te voorzien. Ditmaal is Mario afgereisd naar Prism Island waar Toad van zijn kleuren wordt ontdaan.
Samen met zijn blik verf, Huey, trekt Mario erop uit om voorwerpen, karakters en andere delen van de wereld weer te voorzien van kleur. Op deze manier gaan er (meerdere) nieuwe deuren open en help je niet alleen de karakters aan een kleurtje, maar kom je zelf ook verder in het spel. Veel kenmerkende onderdelen van Mario Paper, zoals de Super Flags, maken ook weer hun opwachting in de nieuwste telg van de Mario Paper franchise.
Mario Paper: Color Splash komt uit op 7 oktober voor de Wii U.
96721

7. Dishonored 2 - 11 november

Corvo is terug in een sequel van het succesvolle Dishonored. Dishonored 2 werd door Bethesda getoond tijdens de gamescom van afgelopen week. Ook wij konden met de game aan de slag en schreven een Dishonored 2 preview hierover.
Een volledig nieuw gebied, Karnaca, is de setting voor de tweede Dishonored game. Maar niet alleen dat is nieuw, vanaf dit deel is het namelijk ook mogelijk om niet alleen in de schoenen van Corvo te staan, maar ook van diens dochter. Emily mag dan jonger zijn, ze weet in ieder geval wel hoe ze raken klappen uitdeelt. Dishonored 2 treedt qua gameplay in de voetsporen van zijn voorganger, maar zorgt met dit soort nieuwe features wel voor nóg meer diepgang.
Vanaf 11 november kan jij met Corvo en Emily de raadselen van Karnaca oplossen, want dan verschijnt de game voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.
96723

6. Gears of War 4 - 11 oktober

Een nieuw avontuur in de Gears franchise staat op je te wachten. In Gears of War 4 speelt JD. Fenix de hoofdrol samen met zijn vrienden Kait en Del in een avontuur om hun vrienden en geliefden te redden. Hun dorp is namelijk aangevallen en zij konden ternauwernood aan de vijand ontsnappen.
Het vierde deel is precies wat je van Gears of War 4 verwacht. Met vier verwoestende wapens op zak moet je de nodige mosterachtige vijanden uit de weg ruimen om je doel te bereiken. En deze vijanden zien er niet alleen super tof uit, ze weten ook wat samenwerken is en doen ze er alles aan op jou en je vrienden te stoppen. Als je meer wilt weten over Gears of War 4 dan moet je vooral onze preview eens lezen.
Gears of War 4 verschijnt op 11 oktober voor de Xbox One.
96724

5. FIFA 17 / PES 2017 - 29 september / 15 september

Natuurlijk, zoals ieder jaar kunnen de voetballiefhebbers ook dit jaar niet meer wachten tot hun favoriete voetbalgame uitkomt. Voor de één is dit FIFA 17, voor de ander zal het PES 2017 zijn. Ga je voor de vele competities en licenties, of voor een wat meer arcade voetbalgevoel. Het is ons om het even.
Zoals iedereen ongetwijfeld wel zal weten, kent FIFA 17 een nieuwe modus: the Journey. Jij neemt de rol over van Alex Hunter een aanstormend talent en moet niet alleen op het veld naam maken, maar deze ook buiten de lijnen hoog weten te houden. Daarnaast zal FIFA 17 op een nieuwe engine draaien, te weten de Frostbite Engine.
Ook Konami is niet stil blijven zitten en heeft met PES 2017 aan de weg getimmerd wat betreft het cinematografische deel. Camerawerk kwam nog nooit zo levensecht over. En dit geldt ook voor de vele gezichten van de spelers. De strijd tussen FIFA en PES zal ook dit jaar weer de nodige ruzies doen ontvlammen.
FIFA 17 komt op 29 september uit voor beide Xbox en PlayStation consoles en PC. PES 2017 komt twee weken eerder, op 15 september, uit voor dezelfde platformen als FIFA.
96725

4. Final Fantasy 15 - 29 november

Ruim tien jaar heeft het geduurd, maar op 29 november van dit jaar is het dan eindelijk zover: Final Fantasy 15 komt uit. De game zou oorspronkelijk eind september uitkomen, maar de release is onlangs met twee maanden opgeschoven om de nodige gameplay nog te kunnen afronden. Het team van Square Enix vond nog niet dat het niveau van de game op het niveau was dat ze voor ogen hadden.
Final Fantasy 15 neemt je mee in een open wereld RPG genaamd Eos. Deze wereld heeft een setting die vergelijkbaar is met de aarde, maar zich niet hier voltrekt. Meedere landen bezetten deze wereld, maar geen van allen heeft nog een kristal waarmee ze politieke macht kunnen uitoefenen, behalve de Lucis.
Met een vies spelletje probeert één van de volkeren, de Niflheim's, de kristal afhandig te maken. Hierbij vallen de nodige doden, waaronder de koning. Aan jou de taak om de kristal terug te brengen waar deze thuishoort.
Final Fantasy verschijnt op 29 november voor de PlayStation 4 en Xbox One.
96726

3. Watch Dogs 2 - 15 november

Pak je mobieltjes en hack apparatuur er maar weer bij want Watch Dogs 2 komt eraan. Vanaf 15 november kruip je in de huid van Marcus Holloway, een nerd die ongekend veel kennis heeft van technologische snufjes. Ook in San Francisco, want daar speelt Watch Dogs 2 zich af, staat hacken weer centraal. En als we onze Watch Dogs 2 preview erbij pakken, zal deze mechaniek nog dieper en beter uitgewerkt zijn.
De essentie is in ieder geval hetzelfde gebleven en dat is hacken. Van lantaarnpalen tot elektronische apparaten of gehele databases, alles kan gehackt worden in Watch Dogs 2. En dat is maar goed ook, want op deze manier kan je bijvoorbeeld informatie verwerven die je verder zullen brengen in het voltooien van een missie.
In Watch Dogs 2 zal het ook mogelijk zijn om met vrienden of onbekende spelers online te hacken. Hierdoor kan je geld verdienen, of nieuwe wapens of een uitrusting vrij spelen. Ook is het mogelijk om in het geheim in een 'potje' van iemand anders te komen, om deze persoon al zijn informatie afhandig te maken. Tot dat hij het door heeft natuurlijk en je om legt.
Watch Dogs 2 verschijnt op 15 november voor PlayStation 4, Xbox One en PC.
96727

2. Mafia 3 - 7 oktober

Op nummer twee één van de meest geanticipeerde games van dit jaar: Mafia 3. De game speelt zich af in 1968 in New Bordeaux, waar Lincoln Clay en compagnons te maken krijgen met de Italiaanse maffia. Dit allemaal naar aanleiding van een kluis die ze gekraakt hebben. De afgelopen weken maakten we al kennis met Clay en enkele van zijn handlangers middels trailers.
Mafia 3 belooft een geweldige game te worden waarin je jouw eigen pad trekt. Ga je als een Rambo te keer op de straten van New Bordeaux of kies je voor iets meer souplesse en schakel je jouw tegenstanders muisstil uit? Het is allemaal aan jou en er is keuze genoeg. Dit samen met vele andere onderdelen, zoals de muziek, maken dat Mafia 3 één van de tofste games is om naar uit te kijken dit jaar. Onze Mafia 3 preview zegt niet voor niets dat je 7 oktober vrij moet nemen!
Mafia 3 ligt vanaf 7 oktober in de winkels en is te verkrijgen voor PlayStation 4.
96729

1. Battlefield 1 / Infinite Warfare - 21 oktober / 4 november

We willen geen onderscheid maken, maar gezien het feit dat de game de meeste stemmen kreeg voor de XGN gamescom award is de onbetwiste nummer één voor jullie in ieder geval Battlefield 1. De massale oorlogsgame neemt digitale soldaten mee terug in de tijd naar de Eerste Wereldoorlog. Terug naar de loopgraven.
Alle bijpassende voertuigen, wapens en andere kenmerken zullen in de game aanwezig zijn. De eerste trailers en gameplay beelden zagen eruit om je vingers bij af te likken, dus wij kunnen niet langer meer wachten.
De tegenhanger van Battlefield 1 is uiteraard Call of Duty Infinite Warfare. Hoewel de game een valse start kende met een recordaantal dislikes op de eerste trailer, lijkt het de weg naar boven weer gevonden te hebben. Trailers van de flitsende gameplay die de Call of Duty franchise zo kenmerkt, heeft ervoor gezorgd dat het vlammetje in ons Call of Duty hartje toch weer enigszins aangewakkerd is.
Afgelopen week werd de zombie modus uit Infinite Warfare onthuld en we gaan een jaren '80 retro kant op, met David Hasselhoff in de hoofdrol. Een over-the-top kleurrijke game mode met de nodige zombies voor jou om de dood in te jagen, als dat al mogelijk is. En met de klassieke elementen die de zombies modus uit de Call of Duty franchise zo goed maakt.
Kortom met deze top 10 gamescom games voor 2016 heb je een heleboel lastige afwegingen te maken de komende tijd. Tenzij je gewoon heel veel tijd en geld over hebt, want in dat geval zijn alle games meer dan de moeite waard om te kopen en te spelen.
Battlefield 1 verschijnt op 21 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Twee weken later, op 4 november, zal Infinite Warfare uitkomen voor dezelfde platformen.