Top 10 films om naar uit te kijken in 2023

Article
dinsdag, 17 januari 2023 om 14:30
In 2022 zijn er genoeg mooie films uitgekomen, ook een aantal waar wij zeker over te spreken zijn. Maar 2023 belooft ook weer een goed jaar te worden voor films, misschien zelfs wel nog beter. Dit zijn daarom de top 10 films om naar uit te kijken in 2023!

10. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes

Na acht jaar komt de Hunger Games franchise weer in volle glorie terug. Het vijfde deel in de serie genaamd The Hunter Games: The Balled of Songbirds & Snakes heeft ook al een releasedatum. Het spel komt namelijk op 17 november 2023 in de bioscoop uit.
Deze gloednieuwe Hunger Games film speelt zich 64 jaar voor het verhaal van Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) af. In deze vijfde film wordt het verhaal van Corionales Snow verteld. Hij is hier nog een tiener en een wees in plaats van de president van Panem. Dit verhaal is dan net als de andere films gebaseerd op een boek van schrijfster Suzanne Collins. The Hunger Games is dus weer terug van weggeweest.
fast and furious 9f1622019123

9. Fast X

Het einde van de populaire en langlopende Fast & Furious serie, lijkt nu toch in zicht te zijn. Fast X met een releasedatum van 19 mei 2023, wordt het eerste deel in de tweedelige finale van de reeks. Helaas weten we alleen nog vrij weinig over de film.
Wel komt de gehele cast bestaande uit onder andere Vin Diesel, Tyres Gibson, Ludacris en Charlize Theron, natuurlijk wel weer terug voor Fast X. Maar er lijken hier zich nog meer populaire acteurs bij te voegen. Zo speelt Jason Mamoa (Aquaman) de slechterik. Helaas lijkt het er niet op dat The Rock terug zal keren. Maar dat moet de pret natuurlijk niet bederven!

8. Indiana Jones and the Dial of Destiny

In 2023 neemt ook acteur Harrison Ford afscheid van één van zijn meest iconische rollen ooit. In Indiana Jones and the Dial of Destiny wordt er namelijk een punt achter het verhaal van Indy gezet. De releasedatum van de nieuwe Indiana Jones film staat momenteel op 30 juni 2023.
Er is eind vorig jaar een officiele trailer uitgekomen voor Indiana Jones and the Dial of Destiny. In deze trailer is te zien dat Indy niet meer de jongste is en dus ook geen wilde avonturen meer beleefd. Maar wanneer een oude vriend hem komt halen, kan Indy dit niet afslaan. Indiana Jones and the Dial of Destiny belooft dus net als de vorige delen weer een wilde rit te worden.

7. Creed III

Een andere film om in 2023 naar uit te kijken is Creed III. Michael B. Jordan neemt dit jaar weer de rol van Adonis Creed op zich. De Creed III releasedatum is 2 maart en is dus al binnen enkele maanden te zien in de Nederlandse bioscopen.
In Creed III heeft het karakter van Michael B. Jordan het helemaal voor elkaar. Creed is een succesvolle boxer en heeft een leuke familie. Maar als een jeugdvriend die jaren in de gevangenis heeft gezeten opduikt, staat zijn wereld weer helemaal op zijn kop. Deze vriend is namelijk de zoon van een boxer en hij wil bewijzen dat hij hier ook talent voor heeft. Voor Creed komt hierdoor veel op het spel te staan.

6. The Super Mario Bros. Movie

In 2023 kunnen we ook weer genieten van een film die gebaseerd is op een game. The Super Mario Bros. Movie is namelijk vanaf 5 april op het witte doek te bewonderen. Het belooft een bijzondere film te worden met een cast bestaande uit Chris Pratt (Mario), Anya Taylor- Joy (Princess Peach) en Jack Black (Bowser).
De film heeft ook nog eens een opvallend verhaal. In de games moet Mario samen met zijn broer Luigi op avontuur om Peach te redden. Dit keer is Luigi degene die gevangen genomen is door Bowser en is het aan de rest om hem te komen halen. En als we de trailer mogen geloven zijn er gigantisch veel referenties naar de games en belooft het dus een film te worden voor zowel jong als oud.

5. John Wick 4

Keanu Reeves zal dit jaar ook weer te zien zijn in zijn iconische rol. John Wick 4 komt namelijk op 23 maart uit in de Nederlandse bioscopen. Dit is alweer drie jaar na de release van het vorige deel.
John Wick 4 speelt zich vlak na de het derde deel af. De prijs op het hoofd van het karakter van Keanu Reeves blijft maar hoger worden, waardoor er steeds meer mensen op hem jagen. Ondertussen gaat hij de strijd aan met moordenaarsgilde The High Table en dit conflict heeft invloed op de hele wereld.

4. Ant-Man and The Wasp: Quantumania

Op 15 februari trapt Ant-Man and The Wasp: Quatumania de vijfde fase van de Marvel Cinematic Universe af. In deze 2023 release zijn Scott Lang samen met heel ''team Ant-Man'' in actie te zien. Ze gaan namelijk op avontuur door de Quantum Realm.
Deze film zal dan ook een grote impact op de rest van het Marvel universum. Ze ontmoeten hier namelijk Kang. In de Loki serie had een variant van dit karakter al gewaarschuwd voor hem. Kang beloofd dus niet veel goeds naar het leven van de superhelden te brengen. Ant-Man and The Wasp: Quatumania is dan ook zeker een film die je als Marvel fan niet mag missen.

3. Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Een andere langlopende filmreeks komt in 2023 ook weer terug op het witte doek. Vanaf 13 juli is Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One namelijk te zien in de bioscoop. Tom Cruise neemt voor dit zevende deel weer de rol van Ethan Hunt op zich.
Ondanks dat er vorig jaar wel een trailer is uitgekomen in de tijd dat Top Gun Maverick (een andere Tom Cruise film) een groot succes was, weten we eigenlijk nog weinig over het verhaal. Wel zien we Cruise weer veel rennen en allerlei voertuigen crashen. Dat belooft dus veel goeds en vooral weer een Mission: Impossible film bomvol actie.

2. Guardians of the Galaxy Vol. 3

Na de Guardians of the Galaxy Holiday Special afgelopen jaar, is dit team van ruimte helden in 2023 weer te zien in een nieuwe film. Helaas is dit wel meteen het laaste deel van deze Marvel flimreeks. Regisseur James Gunn is namelijk naar concurrent DC gegaan om daar de leiding te nemen over de films.
Het belooft dan ook een spectaculaire finale te worden voor Peter Quill en de andere Guardians. In de trailer zien we veel tragedie, maar gelukkig ook nog de dosis humor die we van de Guardians of the Galaxy gewend zijn. Maar vergeet zeker geen zakdoekjes mee te nemen naar de bioscoop als Guardians of the Galaxy Vol. 3 op 3 mei in de Nederlandse bioscopen verschijnt.
rsz dune st 5 jpg sd high copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1700149552

1. Dune: Part Two

Dune: Part Two is misschien wel de film waar we dit jaar het meest naar uit kunnen kijken. Het vervolg op de hooggeprezen eerste Dune film komt namelijk op 2 november naar de bioscoop.
We hebben nog niet echt een trailer gekregen voor het volgende deel van Dune. Maar aangezien de film gebaseerd is op een boek uit 1965 dat geschreven is door Frank Herbert, kunnen we wel het één en ander verwachten.
Zo wordt in het verhaal door de gebeurtenissen van het vorige deel de focus vooral gelegd op Paul Atreides en zijn moeder Jessica en gaan zij samen op een avontuur. Maar ook Chani (Zendaya) gaat nu een grotere rol spelen. Het is nog even afwachten tot we meer over de film te weten komen, maar als het net zo goed als het vorige deel wordt, dan maakt het kans om één van de beste films van 2023 worden.

Populair Nieuws