Netflix heeft een gloednieuwe, vloeiende app voor de iPhone

News
dinsdag, 17 januari 2023 om 14:00
netflix app iphonef1699879271
Gebruikers van de Netflix app op de iPhone kunnen nu ineens een zeer vloeiende, nieuwe versie zien. De iOS-versie van de app heeft namelijk een vers laagje verf gekregen met een aantal nieuwe features.
De digitale wereld staat nooit stil, helemaal niet op het gebied van smartphones en apps. Elk jaar komen er weer nieuwe modellen en besturingssystemen uit, waardoor er ook weer nieuwe mogelijkheden zijn voor ontwikkelaars.
Zo heeft Netflix nu een nieuwe app voor de iPhone gelanceerd, die er vloeiender dan ooit uitziet. Dat blijkt uit een tweet van Janum Trivedi, die het project voor de nieuwe app heeft geleid bij de streamingdienst. In de video van de ontwikkelaar is ook goed te zien hoe soepel de animaties in de Netflix-app nu zijn en van welke nieuwe mogelijkheden het gebruikmaakt.
Zo zullen de posters van films en series licht bewegen wanneer je je iPhone, waardoor het lijkt alsof ze bovenop je scherm drijven. De kleur van de app wordt nu ook aangepast op basis van de film of serie die bovenaan wordt uitgelicht en de kleuren die dominant op het plaatje aanwezig zijn. Daarnaast krijg je nu ook meer controle over het openen en sluiten van shows.

Krijgt Android ook een nieuwe app?

Gebruikers op de iPhone kunnen nu dus genieten van een gloednieuwe applicatie. Ten minste, wanneer je aan de beurt bent voor de uitrol. Het is alleen nog niet bekend of abonnees die van de streamingdienst gebruikmaken op Android ook een nieuw likje verf krijgen. Dat is nog even afwachten.