Top 10 films om naar uit te kijken in 2016

Article
vrijdag, 01 januari 2016 om 13:40
xgn google image
Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen en het filmjaar van 2016 is goed gevuld met vooral superheldenfilms. Mocht je niet een groot fan zijn van superhelden, ook dan word je goed bediend in het aankomende jaar. Welke films dat precies zijn, lees je in onze top 10 films om naar uit te kijken in 2016.

10. The Great Wall

The Great Wall is de grootste film die volledig in China is opgenomen en bedoeld is voor globale distributie. Door het gigantische aantal inwoners is China een belangrijke afzetmarkt voor films, alleen is het gek dat er nog geen grote Chinese films zijn uitgekomen in het Westen. Met deze gedachtegang werd het Chinese zusterbedrijf van Legendary Entertainment opgericht met als doel het produceren van films met een groot budget in China voor globale consumptie.
De film The Great Wall is de eerste film die onder de banner Legendary East gemaakt zou worden, maar de productie van de film liep meerdere vertragingen op. Hierdoor was er in eerste instantie sprake van een film met Henry Cavill (Man of Steel) in de hoofdrol en Ed Zwick (The Last Samurai) als regisseur. Voor de uiteindelijke film zijn het echter de westerse filmsterren Matt Damon, Pedro Pascal en Willem Dafoe geworden, die een belangrijke rol vervullen onder leiding van Chinese regisseur Zhang Yimou (House of Flying Daggers).
Een Chinese film is alleen niet compleet zonder Chinese acteurs en dit zijn voor China bekende namen als Andy Lau, Jing Tian, Zhang Hanyu, Eddie Peng, Lu Han, Lin Gengxin, Zheng Kai, Chen Xuedong, Huang Xuan en Wang Junkai. De cast wordt verder aangevuld met nieuwkomers Yu Xintian en Liu Qiong in bijrollen. Een voor ons onbekende cast van Chinese acteurs maakt van The Great Wall één van de films om naar uit te kijken in 2016.
Het verhaal van The Great Wall is een idee van Legendary Entertainment CEO Thomas Tull en screenwriter Max Brooks (World War Z). Vervolgens is het idee uitgewerkt tot een script door Tony Gilroy, Carlo Bernard en Doug Miro. Voor zover bekend speelt het verhaal zich af in de vijftiende eeuw, waarin een elite groep soldaten de laatste verdediging voor de mensheid vormen op het meest iconische bouwwerk van de wereld.

9. Assassin’s Creed

Assassin's Creed is de eerste film uit handen van Ubisoft Motion Pictures. De Franse gameontwikkelaar en uitgever zette het zusterbedrijf op, om meer creatieve controle te behouden op films gebaseerd op hun eigen intellectuele eigendommen. De productie van de Assassin's Creed film begon in mei 2011, waarin Ubisoft een akkoord sloot met Sony Entertainment om de film uit te geven.
Het project kreeg pas echt stoom met de toevoeging van Michael Fassbender als hoofdrolspeler in 2012. Daarbij fungeert Fassbender ook als producer van Assassin's Creed, waardoor hij een grote zeggenschap heeft in de ontwikkeling van de film. Kort daarna ging Ubisoft een samenwerking aan met productiemaatschappij Regency Entertainment (Birdman, Noah, The Revenant). Daarbij werd Sony Entertainment ingewisseld voor 20th Century Fox als distributeur van de film.
De regisseur voor Assassin's Creed is Justin Kurzel, hij heeft al eerder samengewerkt met Michael Fassbender voor de film MacBeth. Zo ook actrice Marion Cotillard, die in MacBeth de tegenspeelster was voor Fassbender en deze rol opnieuw aanneemt in Assassin's Creed. Andere castleden zijn onder andere Michael K Williams, Ariane Labed, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Denis Ménochet en Carlos Bardem.
Het verhaal gaat over Callum Lynch, die ontdekt dat hij een afstammeling is van een geheime genootschap van Assassins. Door middel van ontgrendelde genetische herinneringen is het voor hem mogelijk om de avonturen van zijn voorouder te beleven, in dit geval Aguilar in Spanje uit de vijftiende eeuw. Na het verkrijgen van ongelofelijke kennis en vaardigheden is Lynch er klaar voor om de onderdrukkende Knights Templar aan te pakken in de huidige tijd.

8. Deadpool en X-Men: Apocalypse

Vanwege het grote aantal superheldenfilms in 2016, worden de films aan elkaar gekoppeld op basis van de distributeur. Hierdoor staan op nummer acht de films Deadpool en X-Men: Apocalypse van 20th Century Fox. Beide films spelen zich af binnen het X-Men universum en zijn films om naar uit te kijken in 2016. Zo vertolkt Ryan Reynolds opnieuw de rol van Deadpool in de gelijknamige film, na eerder dezelfde rol te hebben gespeeld in X-Men Origins Wolverine.
Voor Ryan Reynolds is het een tweede kans om uit te groeien tot een geliefde superheld, nadat hij eerder in de rol van Green Lantern tegenviel. De film centreert zich rondt Wade Wilson (Deadpool), een voormalig special forces soldaat die probeert te genezen van kanker door aan een experiment mee te doen. Dit leidt echter tot het verkrijgen van snel helende krachten, verminkte huid en een onstabiele geest met een donker en gestoord gevoel voor humor. Gewapend met zijn nieuwe vaardigheden en identiteit, gaat Wilson op jacht naar de man die bijna zijn leven heeft verwoest.
In de film krijgt Reynolds ondersteuning van Morena Baccarin, Ed Skrein, T.J. Miller, Gina Carano, Brianna Hildebrand en Andre Tricoteux. Deadpool is tevens het speelfilmdebuut van regisseur Tim Miller. Hij doet dit aan de hand van een script, geschreven door Rhett Reese en Paul Wernick, bekend als schrijvers van Zombieland.
De tweede superheldenfilm van 20th Century Fox is X-Men Apocalypse, het vervolg op X-Men Days of the Future Past. Centraal in de film staat Apocalypse, de eerste en meest krachtige mutant, die wordt vereerd als een god sinds het begin van de beschaving. Door de krachten van andere mutanten te verzamelen, werd hij onsterfelijk en onoverwinnelijk.
Apocalypse ontwaakt na duizenden jaren slaap en is gedesillusioneerd met de huidige staat van de wereld. Daarom werft hij een team van sterke mutanten om de mensheid te reinigen en een nieuwe wereldorde te schapen, waar hij over zal heersen. Het lot van de aarde hangt aan een zijde draadje en het is aan Mystique met de hulp van Professor X om een jong team van X-Men te leiden om hun nemesis tegen te houden.
In X-Men Apocalypse zien wij veel bekende gezichten terugkomen uit vorige X-Men films zoals James McAvoy als Professor X, Michael Fassbender als Magneto, Jennifer Lawrence als Mystique, Nicholas Hoult als Beast, Rose Byrne als Moira MacTaggert, Evan Peters als Quicksilver, Lucas Till als Havok en Josh Helman als William Stryker.
Nieuwe gezichten in de filmreeks zijn Oscar Isaac als Apocalypse, Olivia Munn als Psylocke, Kodi Smit-McPhee als Nightcrawler, Sophie Turner als Jean Grey, Tye Sheridan als Cyclops, Alexandra Shipp als Storm, Lana Condor als Jubilee en Ben Hardy als Angel.

7. The Revenant

De productie van The Revenant als film begon in 2001 toen Akiva Goldsman de rechten kocht van het manuscript van Michael Punke. Het was in 2001 nog een manuscript, omdat het gelijknamige boek een jaar later pas uitkwam. In eerste instantie was het de bedoeling dat Park Chan-wook de film ging regisseren met Samuel L Jackson als hoofdrolspeler en op een later moment was het John Hillcoat als regisseur met Christian Bale als grote ster. Beide regisseurs verlieten echter het project, waarna Alejandro Gonzalez Iñarritu in 2011 het stokje overnam.
Door meerdere vertragingen kwam het project in zijn huidige vorm pas echt op gang in april 2014, waarbij bekend werd dat Leonardo DiCaprio de hoofdrol ging spelen. Het verhaal van The Revenant is gebaseerd op waargebeurde evenementen met daarin centraal het epische avontuur van overleving en de bijzondere kracht van menselijke wil van één man. Tijdens een expeditie in de onbekende Amerikaanse wildernis, wordt de legendarische ontdekkingsreiziger Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) op brutale wijze aangevallen door een beer en voor de dood achtergelaten door leden van zijn eigen jachtteam.
In een streeftocht van overleving, verdraagt Glass ondenkbaar verdriet en ook verraad van zijn vertrouweling John Fitzgerald (Tom Hardy). Gedreven door niets minder dan wilskracht en liefde van zijn familie navigeert Glass zich een weg door de wrede winter in een dwangmatige achtervolging om te overleven en het vinden van verlossing.

6. Rogue One: A Star Wars Story

De Star Wars saga heeft zijn doorgang gevonden, waarbij mensen momenteel kunnen genieten van Episode VII, Star Wars The Force Awakens, zoals je kunt lezen in de review. Daarbij is over twee jaar Episode VIII alweer te zien, en over vier jaar Episode IX. In de jaren dat er geen nieuwe episode klaarstaat voor de fans, kunnen wij met zijn allen genieten van zogenaamde stand-alone films. Deze films vertellen een origine verhaal en in 2016 kunnen wij kijken naar Rogue One A Star Wars Story.
Rogue One speelt zich af tussen Episode III Revenge of the Sith en Episode IV A New Hope. Het verhaal gaat over de opkomst van de Galactic Empire, waarbij een onvoorspelbare groep van rebellen samenkomt om een wanhopige missie uit te voeren. De groep gaat namelijk de bouwplannen van de Death Star stelen, voordat het gebruikt kan worden om de wil van de Emperor uit te voeren.
Het verhaal van Rogue One komt uit handen van John Knoll, een Amerikaan die nagenoeg aan alle Star Wars films heeft meegewerkt wat betreft visuele effecten, maar met Rogue One zijn debuut maakt als schrijver. Het script voor de film is overigens geschreven door Chris Weitz (About A Boy, The Golden Compass, Cinderella) en Gary Whitta (The Book of Eli, After Earth, The Walking Dead: The Game). Deze groep wordt verder aangevuld met de Britse regisseur Gareth Edwards (Godzilla), die fungeert als de regisseur van Rogue One.
De cast van de film bestaat uit Felicity Jones, Diego Luna, Riz Ahmed, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Alan Tudyk, Forest Whitaker en Mads Mikkelsen in allemaal nog onbekende rollen. Voor Jonathan Aris is bekend dat hij de rol van Senator Jebel speelt en bovendien maakt Peter Cushing zijn terugkeer in de rol van Grand Moff Tarkin. De beste man is zelf overleden, en daarom wordt hij digitaal in de film gezet door middel van CGI.

5. Captain America: Civil War en Doctor Strange

In het jaar 2016 staat Marvel ook klaar om de films Captain America Civil War en Doctor Strange uit te brengen. De film Captain America Civil War is wat anders, als je hem vergelijkt met voorgaande Captain America films. Zo spelen in deze film meer superhelden dan in voorgaande films van The Avengers en daarbij heeft deze film ook een belangrijke invloed op het gehele verhaal van het Marvel universum. Dus voor welke partij kies jij, Captain America of Iron Man?
Het verhaal van Captain America Civil War begint bij Steve Rogers, die het nieuwgevormde team van Avengers leidt om de mensheid te beschermen. Maar nadat de Avengers betrokken zijn bij een nieuw incident met opnieuw veel bijkomende schade, roept de politiek op tot een systeem van toerekenbaarheid met een overheidsinstantie die de leiding krijgt over het team. Deze nieuwe status quo breekt de Avengers op in twee kampen, aan de ene kant Steve Rogers met zijn wil om de Avengers vrij te houden van overheidscontrole en aan de andere kant een verrassende keuze van Tony Stark om steun te geven aan het plan van overheidscontrole en toerekenbaarheid.
De cast van Civil War bestaat uit bekende namen: Chris Evans als Captain America, Robert Downey Jr als Iron Man, Scarlett Johansson als Black Widow, Sebastian Stan als Winter Soldier, Anthony Mackie als Falcon, Emily VanCamp als Agent 13, Don Cheadle als War Machine, Jeremy Renner als Hawkeye, Paul Bettany als Vision, Elizabeth Olsen als Scarlet Witch en Paul Rudd als Ant-Man. Verder maken ook Chadwick Boseman als Black Panther, Tom Holland als Spider-Man, Frank Grillo als Crossbones en Daniel Brühl als Helmut Zemo hun opwachting in de film.
Over de tweede film van Marvel, Doctor Strange is iets minder bekend. Het verhaal gaat uiteraard over Stephen Strange, de beste neurochirurg in de wereld, totdat een auto-ongeluk zijn carriere vernietigt. Hierdoor gaat hij op een zoektocht naar genezing en komt daardoor bij The Ancient One terecht. Door deze ontmoeting ontdekt Stephen Strange een wereld van magie en alternatieve dimensies en zo ontstaat de superheld Doctor Strange.
De tot nu toe bevestigde cast bestaat uit Benedict Cumberbatch als Doctor Strange, Tilda Swinton als The Ancient One, Chiwetel Ejiofor als Baron Mordo en Michael Stuhlbarg als Nicodemus West. In nog onbekende rollen zijn Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Scott Adkins en Amy Landecker ook te zien in Doctor Strange. Regisseur voor de film is de Amerikaan Scott Derrickson, die met name bekend is van horrorfilms als Sinister en Deliver Us From Evil.

4. Batman v Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad

In het jaar 2016 geeft DC Universe de aftrap van zijn eigen cinematische universum met de films Batman v Superman Dawn of Justice en Suicide Squad, om ieder volgend jaar met nieuwe films te komen. Dawn of Justice is het vervolg op de film Man of Steel, waarin wij Henry Cavill voor eerst zagen in zijn rol als Clark Kent. Voor Ben Affleck is Dawn of Justice de eerste keer dat hij Bruce Wayne mag spelen, nadat Christian Bale eerder was te zien als Batman in de Dark Knight trilogie.
In het verhaal van Batman v Superman Dawn of Justice reist Batman van zijn thuisplaats Gotham City naar Metropolis om daar preventief Superman te bestrijden, omdat hij bang is voor de consequenties als niemand anders dat doet. Tegelijkertijd doemt er een heel ander gevaar op, die de mensheid bedreigt.
Zack Snyder (300, Man of Steel) is de regisseur van Batman v Superman Dawn of Justice en krijgt muzikale steun van Hans Zimmer en Junkie XL. In de cast worden Henry Cavill en Ben Affleck verder bijgestaan door Amy Adams als Lois Lane, Jesse Eisenberg als Lex Luthor, Gal Gadot als Wonder Woman, Michael Shannon als General Zod, Laurence Fishburne als Perry White en Jeremy Irons als Afred Pennyworth. Daarbij lijkt het erop dat Ray Fisher, Jason Momoa en Ezra Miller te zien zijn in kleine rollen als Cyborg, Aquaman en The Flash respectievelijk.
In de tweede film van DC Universe staan niet superhelden centraal, maar juist een team van slechteriken. Dit team is onderdeel van een geheime overheidsorganisatie met als leidinggevende Amanda Waller (Viola Davis). Zij stelt het team samen en geeft ze zeer gevaarlijke taken om uit te voeren in ruil voor een kortere gevangenistijd.
De cast van de Suicide Squad bestaat uit Will Smith als Deadshot, Jared Leto als The Joker, Margot Robbie als Harley Quinn, Joel Kinnaman als Rick Flag, Jai Courtney als Boomerang, Cara Delevigne als Enchantress, Adewale Akinnuoye-Agbaje als Killer Croc, Karen Fukuhara als Katana, Jay Hernandez als Diablo en Adam Beach als Slipknot.

3. Warcraft

Niet alleen Ubisoft maakt zijn intrede in de wereld van films in 2016, want ook Blizzard Entertainment maakt haar debuut met de film Warcraft. Voor het maken van de film ging Blizzard een partnerschap aan met de productiemaatschappij Legendary Entertainment, van films als Jurassic World en Interstellar. De regisseur van het project is de Britse Duncan Jones, die samen met Charles Leavitt verantwoordelijk was voor het script, aan de hand van een verhaal geschreven door Chris Metzen, die jarenlang werkzaam is als schrijver voor games bij Blizzard.
In Warcraft staat Azeroth op de rand van oorlog als de beschaving, aangevoerd door de mensen, tegenover een geducht ras van indringers komt te staan, want ork krijgers vluchten hun doodgaande wereld van Draenor om ergens anders hun nieuwe thuis te vinden. Wanneer het portaal, beter bekend als de Dark Portal, opent om de twee werelden te verbinden, staan de mensen tegenover verwoesting, terwijl de orks tegenover hun ondergang staan. Anduin Lothar, leider van de mensen en Durotan, leider van de orks, worden op een ramkoers gestuurd die het lot van hun familie, hun ras en hun thuis zal beslissen in een oorlog waar iedereen vecht voor iets anders.
Aan de kant van de Alliance bestaat de cast uit Travis Fimmel, Ben Foster, Dominic Cooper, Ben Schnetzer, Ruth Negga, Dylan Schombing en Callum Keith Rennie. De Horde mag rekenen op hulp van Toby Kebbell, Robert Kazinsky, Daniel Wu, Anna Galvin, Clancy Brown en Terry Notary. Buiten deze twee duidelijke partijen zien wij ook Paula Patton, Burkely Duffield en Dean Redman terug in de film.

2. Fantastic Beasts and Where to Find Them

Grote franchises steken hun kop op in 2016 en Harry Potter kan in dat geval niet ontbreken. Met Fantastic Beasts and Where to Find Them wordt een nieuwe trilogie geïntroduceerd dat zich afspeelt in het universum van Harry Potter. Alleen gaat het verhaal nu over de avonturen van schrijver Newt Scamander in New York bij de geheime gemeenschap van heksen en tovenaars, zeventig jaar voordat Harry Potter het boek van Scamander leest op Zweinstein.
In de allereerste film van Harry Potter wordt de naam Fantastic Beasts and Where to Find Them genoemd als een tekstboek dat hij moet lezen. In het echt is het boek van 42 pagina's ook uitgekomen onder het pseudoniem Newt Scamander, maar uiteraard heeft J.K. Rowling het korte boekje geschreven. De trilogie is dus volledig gebouwd rondom Newt Scamander en zijn avonturen in het schrijven van dit tekstboek, dat later door Harry Potter gebruikt gaat worden om uit te studeren.
De rol van Newt Scamander wordt vertolkt door Eddie Redmayne en hij krijgt in de film verdere ondersteuning van onder andere Ezra Miller, Colin Farrell, Ron Perlman, Katherine Waterston, Alison Sudol, Dan Fogler en Samantha Morton. Deze cast staat onder leiding van Britse regisseur David Yates, die de laatste vier Harry Potter films ook heeft geregisseerd.

1. The Hateful Eight

The Hateful Eight is de achtste film van Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino en dat betekent dat hij hierna nog twee films maakt en dan stopt op zijn hoogtepunt. Volgens Tarantino houdt deze gedachte hem scherp, waardoor hij er beter voor kan zorgen dat de films ook echt goed zijn. Daarbij mogen wij ook extra gaan genieten van The Hateful Eight, want de film was bijna niet gemaakt doordat iemand het script had uitgelekt. Gelukkig is dat er niet van gekomen en is The Hateful Eight één van de films om naar uit te kijken in 2016, op XGN kreeg de film dan ook een 8,0 in de review.
Het verhaal van The Hateful Eight speelt zich enkele jaren na de Amerikaanse burgeroorlog af, waarin een koets door het bekoelde landschap van Wyoming rijdt. De passagiers van de koets zijn premiejager John Ruth (Kurt Russel) en zijn gevangen vluchteling Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh), die gezamenlijk richting de plaats Red Rock rijden om Domergue te berechten. Onderweg komen ze twee vreemdelingen tegen, Majoor Marquis Warren (Samuel L. Jackson), een zwarte voormalige soldaat die een beruchte premiejager is geworden en Chris Mannix (Walton Goggins), een zuidelijke afvallige die claimt de nieuwe sheriff te zijn.
De koets verliest echter zijn voorsprong op de sneeuwstorm, waardoor het viertal een schuilplaats vindt in Minnie's Haberdashery, een tussenstop voor koetsen op een bergpas. Bij aankomst wordt het viertal niet begroet door de eigenaar, maar door vier onbekende gezichten. Bob (Demian Bichir) past op de zaak terwijl Minnie haar moeder bezoekt en doet dat gezamenlijk met Oswaldo Mobray (Tim Roth), Joe Gage (Michael Madsen) en Generaal Sanford Smithers van de confederatie (Bruce Dern). Zodra de sneeuwstorm over de bergpas heen trekt, leren onze acht reizigers dat zij niet aankomen bij Red Rock als gepland.

Populair Nieuws