Top 10 beste series op Netflix die iedere abonnee gezien moet hebben

  Het aanbod van Netflix groeit iedere maand meer en meer. Maar je hoeft niet altijd het nieuwste van het nieuwste te zien om iets goeds in handen te hebben. Wij zetten de beste series op een rij. Lees hier alles over de top 10 beste series op Netflix.

  BBC One.

  10. Sherlock

  We beginnen onze lijst van de beste series op Netflix met een welbekende detective, genaamd Sherlock Holmes.

  Een hoogbegaafde detective, Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch), komt in aanraking met John Watson (Martin Freeman) wanneer de twee een appartement moeten delen. De band tussen de twee wordt steeds groter en samen moet dit duo mysterieuze moorden oplossen en proberen om meesterbrein Moriarty te stoppen.

  Met geweldig acteerwerk en genoeg spanning en sensatie is dit een serie op Netflix die je niet mag missen. Zoals Sherlock zelf altijd zegt: "The game is on!"

  9. House of Cards

  Wie had ooit gedacht dat een politiek getinte serie met Kevin Spacey in de hoofdrol zo’n succes zou worden? De Netflix Original House of Cards, winnaar van een Emmy en Golden Globe, is één van de meest succesvolle series van het moment.

  Spacey neemt de rol op zich van Frank Underwood, die als ambitieuze politicus er letterlijk alles aan doet om aan de macht te komen in Washington D.C.. Wie denkt dat politici een saai leven leiden, heeft het mis. Maar het zit veel dieper dan simpele ambitie.

  Het congreslid heeft nog wel een appeltje te schillen met een hoop van zijn rivalen. Samenwerkend met zijn vrouw en zonder genade gaat hij te werk in een serie die je dus niet mag missen. Inmiddels zijn er vijf seizoenen beschikbaar op Netflix en ook seizoen zes zal binnenkort verschijnen op Netflix. De hitserie lijkt geen einde te kunnen vinden aan het succes.

  Netflix

  8. Stranger Things

  In onze lijst van beste series op Netflix is deze vrij recent uitgekomen. Stranger Things verscheen en wist de hele wereld over te nemen als het gaat om populariteit. Een serie met humor, spanning en een hoop nostalgie!

  In Stranger Things zien we hoe de jonge Will op mysterieuze wijze wordt ontvoerd uit het plaatsje Hawkins. Zijn vrienden, Mike, Dustin en Lucas proberen er alles aan te doen om hem terug te vinden. Tijdens hun zoektocht naar Will komen ze ook een meisje tegen, genaamd Eleven. Welke connectie heeft zij met alle vreemde omstandigheden?

  Stranger Things heeft alweer twee seizoenen achter de rug en beide seizoenen zijn op Netflix te aanschouwen. Zowel seizoen 1 als seizoen 2 kregen van ons goede cijfers in de review en seizoen 3 wordt in 2019 op Netflix verwacht. Een absolute aanrader dus!

  7. Suits

  Een goede serie hoeft niet per se vol actie en sensatie te zitten. Menig man zal jaloers zijn op Mike Ross en Harvey Specter in Suits. De twee corporate lawyers lopen dagelijks rond in de duurste pakken, worden rondgereden door een chauffeur en hebben de mooiste uitzichten vanaf hun kantoren midden in New York.

  Als klap op de vuurpijl bestaan hun dagelijkse werkzaamheden vooral uit het gelijk hebben, belachelijk maken van anderen en jezelf uit lastige situaties bluffen. Een veel leuker beroep dan een advocaat zijn in de wereld van Suits bestaat er niet. De eerste zes seizoenen zijn te zien op Netflix en inmiddels is bekend geworden dat het achtste seizoen deze juli van start gaat in Amerika.

  De serie staat bekend als één van de beste series van dit moment. En het mag ook eens gezegd worden dat er ook voldoende sterke vrouwelijke personages rondlopen in de serie. Dat ze ook nog eens behoorlijk aantrekkelijk zijn, is daarop een bonus. Kortom: kijk deze serie op Netflix.

  6. Arrow

  Veel fanatieker dan Stephen Amell bestaan ze niet. De acteur die de rol van DC-personage Green Arrow vertolkt in de serie Arrow staat niet alleen op de tv garant voor veel actie en spierkracht, maar ook privé kan hij er wat van. Amell doet al zijn stunts zelf en oefent regelmatig met parkour.

  Hij heeft zelfs een keer in zijn Green Arrow kostuum meegedaan aan een WWE-gevecht. De superheld drukt zijn fanatisme uit in de succesvolle DC-serie. Te zien op Netflix zijn zes seizoenen van Arrow en in oktober is de premiere van seizoen 7.

  In Arrow neemt een team van vigilantes het op tegen de slechteriken. En dan niet met superkrachten, maar gewoon met spierkracht en ouderwetse 1-op-1 gevechten van man tot man met zo’n beetje iedere vorm van vechtsport die er bestaat. Zo heeft de Green Arrow al meermaals aangetoond in cross-overs met de Flash dat het hebben van superkrachten niet alles is. Skills zijn ook belangrijk.

  5. Black Sails

  En dan verder met een ander bijzonder 'beroep': piraten. Black Sails neemt je mee naar Nassau in de tijd dat piraten de oceanen terroriseerden. Naast een gezonde dosis seksueel getinte scènes, bloederige scènes en fantastische gevechten op zee brengt de serie iets wat veel vergelijkbare series niet doen: realisme.

  Het leven van een piraat is niet alleen vechten, plunderen en schatzoeken. Ook belangrijk is tactiek en bondgenootschap. De serie is losjes gebaseerd op bekende personages uit dat tijdperk zoals Blackbeard, Woodes Rogers, Long John Silver, Charles Vane en Jack Rackham.

  De piraten onder leiding van James Flint proberen de piraten Nassau als laatste piratenvestiging te verdedigen tegen de Spaanse en Engelse kolonies. Het gevecht voor het bestaan van de piraten bestaat uit vier bloedstollende seizoenen vol met piraterij. Deze vier seizoenen zijn te zien op Netflix, en is al gezegd dat Michael Bay meewerkt aan de serie?

  4. Prison Break

  Tussen 2005 en 2009 werd er historie geschreven. Iedereen zat wekelijks aan de buis gekluisterd om Prison Break te kijken. De bloedstollende, spannende, actievolle serie kende vier fantastische seizoenen vol verraad en sensatie. Wat verwacht je ook van een spierbundel en een genie die uit één van de gevaarlijkste gevangenissen van Amerika proberen te ontsnappen.

  De gevangenis vol moordenaars en mafioso's zorgt voor genoeg redenen om deze serie op te pakken. Nu, bijna acht jaar na dato zijn hoofdpersonen Michael Scofield en Lincoln Burrows terug van weggeweest. Na een hereniging van de twee acteurs in series The Flash en Legends of Tomorrow grapten de twee over een mogelijke terugkeer van Prison Break.

  Inmiddels, twee jaar later, is het nieuwste en vijfde seizoen een feit. Voor wie Prison Break nog niet gezien heeft, is seizoen een tot en met 4 vier beschikbaar op Netflix. De serie heeft alles, van spanning tot het amputeren van ledematen, van achtervolgingen tot klopjachten tot hersenoperaties.

  3. Sons of Anarchy

  Dan verder met een serie die voor sommige misschien als verrassing komt, omdat het een specifieke doelgroep aanspreekt: Sons of Anarchy. De serie vol Harley Davidsons, drugs, verraad, racisme en wapens kan echter niet anders dan een echte goede serie zijn. Het feit dat er een echte Hell’s Angel in de cast zit en als adviseur meewerkt aan de productie van de serie, zegt genoeg.

  Alle zeven seizoenen zijn te zien op Netfix en veel mannelijker dan het rondrijden met een flinke baard op een lawaaierige Harley wordt het niet. Als er dan ook nog een Amerikaans sausje van actie en geweld overheen gaat, kan het bijna niet anders dan dat deze serie een hoge notering krijgt in deze lijst. Als je van dit soort series houdt, heb je dus geen andere keus dan deze serie te checken, tenzij je zelf liever een rondje gaat rijden op je eigen Harley.

  2. Daredevil

  De naam Daredevil zegt eigenlijk al genoeg. De gelijknamige superheld van Marvel kwam in 2015 voor het eerst op Netflix en blies ons allemaal weg. Wat een heerlijke serie is het toch! En daarnaast was het hét antwoord van Marvel op de succesvolle DC-series.

  Net zoals de Green Arrow moet Daredevil het doen zonder echte superkrachten. Sterker nog, de bad-ass onverschrokken waaghals moet het zelfs doen met een behoorlijke beperking: hij is namelijk blind. Gelukkig zijn, mede door zijn blindheid, zijn andere zintuigen dusdanig verbeterd dat hij slechteriken kan verslaan.

  Met onder andere als bad guy the Punisher, die zo populair is dat hij binnenkort zijn eigen serie gaat krijgen. ’s Nachts vigilante en overdag advocaat: het recept voor het leven van een echte superheld en het recept voor een goede serie. De eerste twee seizoenen zijn beschikbaar op Netflix en een derde seizoen zit er ook weer aan te komen.

  1. Breaking Bad

  En de nummer één positie gaat naar een onderdrukte en sukkelige scheikundeleraar en vader van een gehandicapte tiener in de puberteit met een tweede kind onderweg. Op het eerste opzicht nou niet bepaald het leven van een echte man. Maar wat gebeurt er als blijkt dat Walter White longkanker heeft? Juist, hij flipt helemaal en groeit binnen een aantal seizoenen uit tot een van de grootste criminelen van Amerika.

  Met een broer in de DEA en een partner die zijn leven compleet vergooid heeft aan drugs, probeert Walt geld te verdienen om zijn familie achter te laten met een buffer als de longkanker hem te pakken krijgt. Het contrast van iemand die van jongs af aan al over zich heen laat lopen, tot een topcrimineel in wording die helemaal flipt, zorgt ervoor dat Breaking Bad één van de beste series is van de afgelopen jaren.

  Vol spanning, drugs, moord en ook humor is dit één van de, zo niet dé beste serie nu beschikbaar op Netflix. Hoe kun je anders verklaren dat iemand in de serie een bom maakt van iemand zijn afgehakte hoofd en deze vastbindt op een schildpad... De gehele serie is te zien op Netflix.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.