Deze Game of Thrones karakters willen jullie op de Iron Throne zien

Article
donderdag, 27 juli 2017 om 11:16
xgn google image
Het nieuwe seizoen van Game of Thrones is in volle gang. Het tempo zit er voor het zevende seizoen flink in, dus wij vroegen jullie wie je uiteindelijk op de Iron Throne wil zien.
Let op: dit artikel bevat spoilers van de eerste zes Game of Thrones seizoenen!
Alweer zes seizoenen lang strijden tal van Game of Thrones karakters om de Iron Throne. Iedereen wil de grote baas over Westeros worden, maar ondertussen hebben degene die de troon daadwerkelijk bestegen hebben allemaal het loodje gelegd. Aan het einde van seizoen 6 nam Cersei plaats als koningin van de Seven Kingdoms, maar of zij het volhoud is maar de vraag.
Daarom vroegen we jullie vorige week welke personages jullie op de troon willen. De meningen waren flink verdeeld, met enkelen die zelfs de Night King wel graag de wereld zagen overnemen. Maar dit is de uitslag met jullie uiteindelijke keuze.

5. Tyrion Lannister of Arya Stark

Op de vijfde plaats met ieder een toepasselijk 5% van de stemmen staan Tyrion Lannister an Arya Stark. Deze twee Game of Thrones karakters zijn al sinds het begin enorm populair, maar ze konden niet meer verschillend van elkaar zijn.
Tyrion heeft geen gemakkelijk pad gehad in de serie, en zag zichzelf genoodzaakt Westeros te ontvluchten. Maar aan het einde van seizoen 6 begon hij zijn reis terug. Aan de zijde van Daenerys, dat dan wel. Of hij van plan is op het laatste moment alsnog zelf de macht te grijpen zullen we moeten afwachten.
Arya Stark heeft een net zo unieke reis achter de rug. Ook zij verdween uit Westeros, met als plan terug te keren om wraak te nemen. Hoe haar dat afgaat zullen we dit seizoen zien. En of Arya uiteindelijk de troon zal bestijgen is nog maar de vraag, want ze lijkt er geen plannen voor te hebben. Of wellicht neemt ze gewoon het gezicht van een ander hiervoor over?
115555

4. Petyr 'Littlefinger' Baelish

Misschien wel één van de slimste Game of Thrones karakters is Petyr Baelish, beter bekend als Littlefinger. Hij heeft over de seizoenen heen heel wat gebeurtenissen in Westeros beïnvloed. Dankzij hem werd in seizoen 6 dan eindelijk Winterfell bevrijd en is er een nieuwe King in the North.
Toch lijkt Littlefinger nog lang niet klaar te zijn en heeft hij nog grootse plannen. Of deze inhouden dat hij zelf de Iron Throne zal veroveren, zullen we moeten zien. Achter de schermen zal hij ongetwijfeld nog een grote rol innemen in het verloop van de strijd om Westeros.
115556

3. Jon Snow

Sinds het begin van de show is de bastard Jon Snow al erg populair geweest. Ondanks dat hij geen echte Stark is, werd hij in seizoen 6 toch gekroond als King in the North. Een koning is hij dus al, maar het lijkt erop dat hij met de dreiging van de White Walkers weinig interesse heeft zijn aandacht naar de Iron Throne te verplaatsen.
Toch denkt 8% van jullie dat Jon Snow uiteindelijk de beste persoon is om over Westeros te regeren. Hij is één van de weinige Game of Thrones karakters die niet constant bezig is zijn macht uit te breiden, maar wellicht struikelt hij toch King's Landing in om op die oncomfortable stoel plaats te nemen.
115558

2. Jon Snow & Daenerys Targaryen samen

Hoewel ze elkaar nog nooit hebben ontmoet, is de mogelijkheid van een gedeelde plaats op de troon tussen Jon Snow en Daenerys een hele populaire. Ruim 21% van de stemmen ging naar deze optie. Maar hiervoor zal er nog wel flink wat werk verzet moeten worden.
De mogelijkheid dat de twee samen de macht grijpen bestaat echter goed. Met Jon Snow op dit moment als King in the North en Daenerys onderweg naar King's Landing zou een samenwerking hier goed van pas komen om Westeros te verenigen.
Of dat gaat gebeuren... dat moeten we nog even afwachten. In seizoen 7 krijgen we waarschijnlijk meer te zien van Jon en Daenerys samen, dus de mogelijkheid bestaat zeker.
115559

1. Daenerys Targaryen

Het zal geen grote verrassing zijn, maar de meerderheid van jullie willen Daenerys Targaryen op de Iron Throne. Met een kwart van alle stemmen is ze overduidelijk het meest populaire Game of Thrones karakter om Westeros te regeren.
Na zes seizoenen aan voorbereiding is Daenerys dan eindelijk zo ver de strijd om Westeros eindelijk te beginnen. Dit zal een grote rol spelen in het nieuwe seizoen, maar de uitslag hiervan laat zich nog raden. Maar met een enorm leger aan haar zijde en niet te vergeten drie draken lijken haar kansen heel goed.
Game of Thrones seizoen 7 is ondertussen al begonnen. Elke zondag wordt er een nieuwe aflevering uitgezonden op HBO in Amerika, met gelijk daarna op maandag de uitzending in Nederland bij Ziggo.