Top 10 beste PS4 games 2017 - De eerste helft

  We nemen een kijkje naar de 10 beste PS4 games 2017 van het eerste halfjaar. Dit gaat uiteraard alleen om de eerste helft van het jaar. Alles is welkom, zowel de PlayStation exclusieve games als de games die ook voor andere consoles zijn uitgekomen. Bekijk welke games er niet mogen ontbreken aan je collectie!

  10. Yakuza 0

  We beginnen onze lijst van de beste PS4 games 2017 met Yakuza 0. Deze game bevat de perfecte mix tussen een sterk verhaal, gave actie en een vleugje RPG.

  In Yakuza 0 leren we alles over Kazuma Kiryu (een bekende voor fans van de franchise). Kiryu is een lid van de Japanse maffia: Yakuza. Uiteindelijk wordt Kiryu geframed voor moord en moet hij proberen dit recht te zetten. Verder is de introductie van Goro Majima nog een sensationeel hoogtepunt!

  Yakuza 0 is al enorm populair in Japan, maar wordt helaas op andere plaatsen ondergewaardeerd. Dit is zonde, aangezien Yakuza een soort Japanse variant is op GTA. De sfeer van Yakuza 0 maakt de game één van de beste maffia verhalen die je hebt meegemaakt. Het is nog altijd de nummer één game van onze Rox van games die dit jaar verschenen zijn.

  In onze Yakuza 0 review krijgt de game een welverdiende 8,5.

  9. Prey

  Prey is een unieke game binnen de lijst van beste PS4 games 2017. Waarom? Prey is een prachtige combinatie van sci-fi, shooter, survival en horror.

  Prey speelt zich af in een alternatieve tijdlijn. De mensheid heeft niet stilgezeten met technologie. Dit trok de aandacht van een Typhon, organismen die lijken op schaduwwezens. Het verhaal van Prey zuigt je naar binnen en bevat een grote complottheorie, waardoor niets is wat het lijkt.

  Arkane Studios, de ontwikkelaar van de game trakteert ons ook op een hoeveelheid vrijheid. Zo bevat Prey verschillende eindes en staan er een hoop verassingen voor je klaar. Dit zorgt ervoor dat de game nooit voorspelbaar wordt. Om deze reden zit je al snel op het puntje van je stoel om het verhaal te achterhalen.

  In onze Prey review ontvangt de game een 8,5. Het unieke verhaal samen met de optie om veel te exploreren maakt dit een waardige toevoeging aan je collectie.

  8. Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX

  Een bundel van klassieke games binnen de lijst van beste PS4 games 2017. Deze bundel bevat de originele twee Kingdom Hearts games en ook bepaalde cutscenes uit de DS games: 358/2 Days & Re: coded.

  Kingdom Hearts III zit eraan te komen. Er is geen betere manier om je geheugen op te frissen dan met deze collectie. De games zijn volledig in HD te spelen exclusief voor PlayStation 4. Tevens is dit ook de perfecte collectie om nieuwkomelingen aan de franchise voor te stellen.

  Je ontwaakt als Sora in Traverse Town, waar je al heel gauw Goofy en Donald ontmoet. De games weten Disney en Final Fantasy personages met elkaar te combineren, een gouden combi! Kingdom Hearts kan soms wat verouderd aanvoelen in de gameplay, maar dit is te verwachten voor een game uit 2002.

  In Kingdom Hearts II is de gameplay flink verbeterd en heb je tientallen uren aan gameplezier. In onze Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX review gaven wij de game een 9. Voor de hoeveelheid content die je krijgt is de bundel enorm goedkoop. De Kingdom Hearts HD ReMIX is aan te schaffen voor €44,-.

  7. Tekken 7

  De ultieme vechtgame binnen de lijst van beste PS4 games 2017. Tekken 7 wist de verwachtingen waar te maken met een sterk verhaal en explosieve gameplay.

  De Tekken franchise wordt gezien als één van de beste in het vechtgenre. Ondertussen zijn we beland bij het zevende deel, en de franchise heeft nog steeds geen kracht verloren. In Tekken 7 staat de ontknoping tussen de ruzie van Heihachi Mishima en zijn familie centraal.

  De Story Modus is daarom een hoogtepunt. Het biedt afwisseling, strakke animaties en de geweldige gevechten die we van de franchise gewend zijn. De personages die niet in het hoofdverhaal verschijnen krijgen ook elk hun eigen 'episode'. Deze episode bestaat uit één verhaal gedreven gevecht, waarna je het einde vrijspeelt van dat bepaalde personage.

  In onze Tekken 7 review gaven wij de game een 9. Dit komt mede door het epische verhaal en de grote hoeveelheid personages.

  6. Resident Evil 7: Biohazard

  We keren terug naar het horrorgenre binnen de lijst van beste PS4 games 2017. De Resident Evil franchise bestaat al jaren en heeft zelfs een filmserie weten te genereren. Toch zijn de laatste jaren niet top geweest voor fans van de Resident Evil games. De komst van Resident Evil 7 maakt dit meer dan goed.

  De Resident Evil games namen een plotselinge verandering. Zo lag de focus de laatste jaren meer op actie en globale conflicten dan de horror waar de franchise bekend mee is geworden. Resident Evil 7 is de perfecte terugkeer naar kleinschalige horror. De game bevat een sfeer die om te snijden is en laat je op het puntje van je stoel zitten voor de gehele duur.

  De fotorealistische graphics geven de game nog meer immersie. De combinatie van wat je te zien krijgt, het geweldige gebruik van geluid en de verontrustende setting maakt Resident Evil 7 een ervaring die elke horrorfan moet meemaken.

  Ben je echt niet bang voor de game? Durf dan de uitdaging aan te gaan en speel de hele game in Virtual Reality. Het hele verhaal is op deze manier speelbaar, wat geheid gaat zorgen voor nog meer schrikmomenten. In onze Resident Evil 7: Biohazard review gaven wij de game een 8,8 en prezen wij de terugkeer naar het horrorgenre.

  5. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy

  De terugkeer van één van de bekendste personages binnen de lijst van beste PS4 games 2017. Crash Bandicoot is een icoon voor PlayStation en ziet eindelijk zijn langverwachte terugkeer exclusief voor PlayStation 4.

  De N.Sane Trilogy bevat drie Crash Bandicoot games, bestaande uit: De originele Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back & Crash Bandicoot 3: Warped. Deze Crash collectie heeft de interesse in het personage weer opnieuw opgewekt. Zo laten de ontwikkelaars weten dat een nieuwe Crash Bandicoot game misschien wel mogelijk gaat worden.

  De N.Sane Trilogy bevat ook nieuwe features. Zo bevat de game checkpoints, is het mogelijk om te saven en is de zus van Crash, Coco, ook speelbaar in de meeste levels. Hiernaast beschikt de game over een 4K resolutie en heeft de game vernieuwde audio.

  In onze Crash Bandicoot N.Sane Trilogy review beoordelen wij de game met een 8. De collectie biedt een vleugje nostalgie en opnieuw uren aan heerlijke Crash gameplay. Dankzij de N.Sane Trilogy is Crash Bandicoot weer helemaal terug van weggeweest!

  4. Dirt 4

  Dirt 4 bevat wederom een flink aantal auto's en gamemodi om je mee zoet te houden. Na de tutorial spring je meteen in de game en mag je gaan kiezen uit verschillende gamemodi. Zo is er een rallymodus, maakt de landrush-modus een terugkeer en kun je ook weer los in de rallycross-modus. Vooral deze laatste modus zorgt voor een flinke uitdaging, dus maak je borst maar nat.

  Wanneer je bent begonnen in de carrièremodus gaan de remmen pas echt los. Het is aan jou om te scheuren in vijf verschillende omgevingen: Wales, Zweden, Spanje, Michigan en Australië. Dankzij de verschillende weersomstandigheden wordt elke rit weer een andere ervaring.

  In onze Dirt 4 review gaven we de game een dikke 9. Dit komt mede door de hoeveelheid auto's en een andere nieuwe modus. Naast alle bovengenoemde punten bevat de game namelijk Your Stage. In deze nieuwe modus heb jijzelf de vrijheid om een eigen baan in elkaar te zetten.

  3. Persona 5

  We zijn aangekomen in de top 3 beste PS4 games 2017. Op deze derde plek staat Persona 5, een game over de interne en externe conflicten van een stel scholieren dat een geheim dubbelleven leidt als Phantom Thieves.

  Persona 5 trakteert je op een game met zo'n 80 tot 100 uur gameplay! De game bestaat alleen uit een verhaal, waarin jij een band schept met de protagonist. Ditmaal een jongen die onterecht een strafblad heeft gekregen. Je probeert een nette persoonlijkheid over te brengen, maar met een geheim dubbelleven is dit niet altijd makkelijk.

  De protagonist, die je zelf een naam kan geven, heeft een manier gevonden om naar een alternatieve dimensie te reizen. In deze zogeheten Metaverse moet jij strijden tegen kwaadaardige zielen om zo een persoon weer goed te maken. Deze geheime missies doe je met andere compagnons en samen zijn jullie die “Phantom Thieves of Hearts”.

  In onze Persona 5 review gaven wij de game een 9,3. Ontzettend hoog, maar meer dan verdient. Het unieke design van de personages en de wereld eromheen maken een flinke indruk. Verder is dit een game die je moet spelen als je houdt van een interessant en meeslepend verhaal.

  2. NieR: Automata

  Op de tweede plek uit de beste PS4 games 2017 is gekomen NieR: Automata. In deze game gaat het niet goed met de aarde. De mensen zijn van de aarde verdreven nadat een buitenaards ras onze wereld heeft overgenomen met een enorm leger aan robots. Sommige mensen die het hebben overleefd zijn gevlucht naar de maan, waar ze een programma hebben opgesteld om de aarde terug te winnen van deze robots.

  Het programma bestaat uit androids: half mens en half robot. Deze androids worden naar aarde gestuurd voor een specifieke missie, terwijl ze ondertussen de mensen die zijn achtergebleven kunnen steunen. Jij stapt in de huid van 2B, een android die zich specialiseert in aanvallen ontwijken. Dit zorgt ervoor dat je tactisch moet spelen.

  In onze NieR: Automata review gaven wij de game een 9,5. De eerste NieR game had geen input van ontwikkelaar Platinum Games, maar NieR: Automata profiteert hier uiterst van. Met een diepgaand vechtsysteem en een mysterieus verhaal die de aandacht pakt, is NieR: Automata zeker één van de beste games van het jaar.

  1. Horizon: Zero Dawn

  Bovenaan ons lijstje van de beste PS4 games 2017 is Horizon: Zero Dawn beland. De game is ontwikkeld door Guerrilla Games, een studio van Nederlandse bodem. Horizon: Zero Dawn speelt zich af in een postapocalyptische wereld waarin de mensheid leeft zoals in de oertijd. Ditmaal heeft de oertijd wel één twist, de vijanden in de game zijn namelijk robotdieren!

  Alles is uit de kast gehaald om Horizon: Zero Dawn een pareltje te maken. De game ondersteunt 4K resolutie op de PlayStation 4 Pro en bevat een enorme hoeveelheid detail in de openwereld. Naast het verhaal waar je al tientallen uren mee zoet bent, kun je ook aan de slag met verschillende sidemissies. Je kunt items verzamelen of mensen redden van een gevaarlijke brand.

  Horizon: Zero Dawn is zo goed als perfectie, daarom geven wij in onze Horizon: Zero Dawn review de game een 9,7. Er is zoveel te beleven in de game. Zo zijn de RPG-elementen ook een vermakelijke toevoeging. Kleine of grote beslissingen, jij moet het hef in eigen handen nemen.

  Wat zijn voor jullie de beste PS4 games 2017?

  Dit was onze lijst met de beste PlayStation 4 games van 2017, maar wel tot nu toe. Welke games hebben bij jullie een grote indruk achtergelaten en naar welke games kijken jullie uit in de tweede helft van 2017?

  Yakuza 0

  Verkijgbaar vanaf 24 january 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.