Nest IQ Cam features - Indrukwekkend sterk

Article
zaterdag, 08 juli 2017 om 9:36
xgn google image
XGN.nl was aanwezig bij het Nest event vanwege de onthulling van de nieuwe Nest IQ camera. In dit artikel geven we een overzicht van alle Nest IQ Cam features die we daar te zien kregen.
Nest bestaat inmiddels drie jaar in Nederland, het bedrijf maakte hier haar start in 2014. Nest begon met een Nest Cam, hierna kregen we twee varianten: de Indoor en Outdoor camera’s. Nu komt het bedrijf met een compleet nieuwe camera: de Nest IQ cam. Zoals het woord IQ al zegt, is deze camera ontzettend slim!

De leidraden van Nest

Op het evenement werd duidelijk dat veiligheid het allerbelangrijkste is voor Nest. De nieuwe Nest IQ camera bevat daarom deze vier leidraden die worden aangehouden:
  • See, Talk, Hear: met de Nest Camera kun je zien, praten en horen. Alle functies van de camera worden verder in het artikel uitgelegd.
  • Intelligence: de Nest IQ camera is ontzettend slim. De camera onthoudt dingen en leert van elke ervaring.
  • No Dead Batteries: de Nest IQ camera heeft geen batterijen nodig, maar werkt simpelweg op stroom.
  • Always on Security: met de Nest IQ camera is het mogelijk om 24 uur per dag te streamen. Dit is een functie die je zelf aan of uit kunt zetten.
De Nest IQ Camera kan 180 graden draaien van links naar recht en 160 graden draaien van boven naar beneden. Alle bedrading zit veilig opgeruimd. De camera bevat een standaard om hem op te zetten en bevat een USB-C power kabel. Uiteraard is de camera ook zonder standaard te gebruiken en op de muur te bevestigen.
114215 1

Een blik op de functies

De Nest IQ camera bevat een speaker, om zo in contact te blijven met de mensen in het huis. Ter voorbeeld: je bent niet thuis en er komt een familielid je huis binnen. Je kan zo met een druk op de knop wat tegen ze vertellen.
Op de camera zelf zal de rand een blauw LED licht uitstralen. Nest liet weten dat we deze zomer een update kunnen verwachten waardoor je tegelijk kan luisteren en praten. Op deze manier kan je via de camera een echt gesprek houden.
De nieuwe camera van Nest beschikt bovendien over een krachtige lens, die we tijdens het evenement onder de loep konden nemen. In het voorbeeld dat we te zien kregen, steelt een man een laptop. Een andere camera die 12 keer inzoomt (om zo het gezicht te herkennen) creëert al snel een wazig beeld.
De Nest IQ camera verandert dit; dankzij de kracht van de nieuwe camera is zelfs 12 keer inzoomen mogelijk zonder een wazig beeld eraan over te houden. Wanneer je inzoomt wordt het beeld altijd minder scherp, maar de Nest IQ camera behoudt genoeg scherpte om duidelijk een gezicht te kunnen herkennen.
Zoals we eerder al noemden en zoals de titel suggereert, is de Nest IQ camera slim. De camera zoomt namelijk automatisch in op een persoon zodra deze de kamer binnenkomt. Zelf handmatig inzoomen is dus niet meer nodig. Je hebt vervolgens de keuze om te schakelen tussen het ingezoomde beeld of het normale full frame beeld.
114216

Weet wanneer iemand je huis binnenkomt

De Nest IQ camera bevat de optie om een person alert in te schakelen. Met deze optie krijg je een melding wanneer iemand je huis binnengaat. Met Nest Aware, een abonnement van €10,- per maand of €100,- per jaar, wordt deze functie nog meer uitgebreid.
Mocht je een Nest Aware abonnement hebben, dan voegt de Nest IQ camera namelijk gezichtsherkenning toe. Zo kan de Nest IQ camera het verschil zien tussen een bekende of een vreemde. Je kunt namelijk gezichten aan de camera toevoegen. Op deze manier slaat hij de gezichten op en wordt de camera steeds slimmer.
De camera zal herkennen wanneer deze bekende gezichten thuiskomen, terwijl bij een onbekend gezicht meteen een melding naar je telefoon wordt gestuurd. Naast deze functie kan je met een Nest Aware abonnement ook instellen dat je meldingen krijgt wanneer er wordt gesproken of wanneer bijvoorbeeld je hond begint te blaffen.
114385

De Nest IQ Cam features laten een grote indruk achter

De Nest IQ camera wist een grote indruk achter te laten. De grote hoeveelheid features en de indrukwekkende voorbeelden die we te zien kregen maken de camera het aanschaffen waard. We zijn ervan overtuigd dat er geen één andere camera is met zoveel unieke functies.
De Nest IQ cam is vanaf eind juni in meerdere winkels beschikbaar. De camera kost €349. Wil je het allerbeste uit de camera halen, dan raden wij een Nest Aware abonnement aan. Zoals op de vorige pagina al werd vermeld, is dit abonnement aan te schaffen voor €10,- per maand of €100,- per jaar. Mocht je kiezen voor een abonnement van één maand, dan kun je deze elke maand weer opzeggen.